NHL hyväksyi Canadiensin myynnin

NHL / Uutinen
George Gillet Jr. omistaa nyt virallisesti 80% Montreal Canadiensista ja kokonaan joukkueen kotihallin Molson Centren. NHL hyväksyi kaupan yksimielisesti tiistaina 19. kesäkuuta.

Molson Inc. ilmoitti tammikuun lopussa myyneensä joukkueen ja Molson Centren amerikkalaiselle liikemiehelle. Liigan hyväksyntää saatiin kumminkin odottaa liki 5 kuukautta. Kaupan vahvistuksen myötä Gillet omistaa siis 80% joukkueesta ja 100% Molson Centre hallista. Molson Inc. pitää itsellään 20% osuuden Canadiensista. Kauppahintana oli 178.3 miljoonaa dollaria (US), ja yhtenä ehtona oli että joukkuetta ei siirretä Montrealista.

Urheiluseuran omistaminen ei ole täysin uutta 62-vuotiaalle Gilletille. Hän on ollut mm Miami Dolphinsin ja Harlem Globetrottersin osaomistajana. Canadiens ei ole ensimmäinen seura, jota Gillet on ollut ostamassa. Hän oli viime vuonna mukana tarjouskilvassa kotikaupunkinsa NHL-joukkueen Colorado Avalanchen omistajuudesta, mutta Stanley Cup juhlat jäivät tällä kertaa muiden juhlittaviksi.

Canadiensin presidentti Pierre Boivin on ilmoittanut, että joukkueen pelaajabudjetti tulee pysymään suunnilleen samanlaisena ($36-37 milj.) seuraavalla kaudellakin.

Jatkoajan aiemmat uutiset Canadiensin myynnistä:

Canadiens myyty! (31.1.2001)

Montrealin myynti NHL:n hyväksyntää vaille valmis (8.5.2001)

» Lähetä palautetta toimitukselle