NHL: Hossa suurkaupassa Pittsburghiin, Phoenix ja Rangers kaupoilla

NHL / Uutinen
NHL:n siirtoraja umpeutui klo 22:00 tiistaina Suomen aikaa. Siirtoja tapahtui tänäkin vuonna kymmeniä myös muutaman nimekkäämmän pelaajan vaihtaessa joukkuetta. Seuraavassa viimeisten tuntien aikana tapahtuneet pelaajasiirrot.

New York Rangers pestasi hyvän kauden pelanneen ruotsalaishyökkääjä Fredric Sjöströmin riveihinsä. Phoenixista Manhattanille siirtyi myös kovanyrkkinen Josh Gratton sekä maalivahti David Leneveu. Arizonaan sen sijaan matkasivat maalivahtilupaus Al Montoya sekä Hossan veljeksistä nuorempi, Marcel.

McCarty palaa Hockeytowniin

Alkukauden IHL:n Flint Generalsissa pelannut Darren McCarty tekee paluun Detroitiin. 35-vuotias vapaa-agentti McCarty on pelannut miltei koko uransa Red Wingsissä. Laitahyökkääjä tuo Detroitin joukkueeseen kaivattua kovuutta.

Nashvilleen hyökkäysapuja

Jan Hlavac siirtyy Nashville Predatorsiin Tampa Baysta vaihdossa seitsemännen kierroksen varausoikeuteen. Samassa rytäkässä Brandon Bochenski siirtyy Anaheimista kantrikaupunkiin. Kyseisen siirron korvaus Anaheimin suuntaan päätetään myöhemmin.

Anaheim vahvisti peräpäätään

Puolustava Stanley Cup –voittaja Anaheim Ducks hankki takalinjoille Marc-Andre Bergeronin NY Islandersista. Ducks luopui kaupassa kolmannen kierroksen varausvuorostaan. 27-vuotias puolustaja on kuluvalla kaudella saalistanut 46 ottelussa 18 (9+9) tehopistettä.

Jean-Sebastien Aubin siirtyy Los Angeles Kingsistä Anaheimin maalinsuulle. 30-vuotias maalivahti on kuluvalla kaudella torjunut viisi voittoa ja kuusi tappiota. Kings sai vaihdossa Aubinista seitsemännen kierroksen vaurausvuoron.

Simon vaihtoi ”Villiksi”

NY Islanders hankkiutui eroon kovan pelaajan maineessa kulkevasta Chris Simonista. Minnesota Wild maksoi Islandersille vaihdossa kuuden kierroksen varausvuoron. Simon kärsi kuluvalla kaudella 30-ottelun pelikiellon polkaistuaan luistimella Jarkko Ruudun jalan päälle. Minnesota Wild on 36-vuotiaalle hyökkääjälle jo kahdeksas seura NHL:ssä.

Kilger Floridaan

Florida Panthers on hankkinut isokokoisen Chad Kilgerin joukkueeseensa vaihdossa ensi kesän varaustilaisuuden kolmannen kierroksen varaukseen. Kokenut Kilger on pelannut urallaan kuudessa eri joukkueessa keräten 714 ottelussa 218 tehopistettä.

Rangers hankki puolustajan

Ruotsalaispuolustaja Christian Bäckman siirtyy Manhattanille. Vaihdossa St. Louisiin siirtyy neljännen kierroksen varausoikeus. Vuoden 1998 ensimmäisen kierroksen varaus on pelannut NHL-urallaan 288 ottelua.

Detroit-puolustukseen jykevyyttä

Brad Stuart siirtyi Los Angelesista Detroit Red Wingsiin. Vaihdossa Kingsiin matkasi toisen ja neljännen kierroksen varausvuorot.

San Joselle kakkosmaalivahti

Tiukasti läntisen konferenssin kärkipaikkoja havitteleva San Jose Sharks on pestannut Brian Boucherin varamaalivahdiksi Jevgeni Nabokoville. 31-vuotias Boucher on pelannut urallaan seitsemän kautta viidessä eri joukkueessa.

Hossa suurkaupassa Pittsburghiin

Yksi siirtorajan suurimmista kaupoista tehtiin Atlanta Thrashersin ja Pittsburgh Penguinsin välillä. Slovakkitaituri Marian Hossa siirtyi hyökkääjä Pascal Dupuis`n kanssa siirtorajan viime hetkillä Pittsburghiin. Vaihdossa Atlanta sai tulevaisuuden lupauksia, kun Erik Christensen, Colby Armstrong, Angelo Esposito sekä ensimmäisen kierroksen varausoikeus siirtyivät Atlantaan.

Marian Hossa oli yksi kuumimmista nimistä tämän kauden siirtorumbassa ja moni muukin joukkue, varsinkin Montreal Canadiens, olivat tiettävästi kiinnostuneita laitahyökkääjän palveluksista. Hossa on pelannut viidesti tähdistöottelussa ja tehnyt urallaan 689 ottelussa 638 tehopistettä.

Gill Pingviineihin

Jättikokoinen puolustaja Hal Gill siirtyy Torontosta Pittsburgh Penguinsiin vaihdossa toisen ja viidennen kierroksen varausvuoroihin.

Caps ja Canucks vaihtokaupoilla

Washington Capitals on hankkinut hyökkääjä Matt Cooken Vancouverista. Cooke on Vancouverin varaus vuodelta 1997. Vasen laitahyökkääjä on pelannut tällä
kaudella 61 ottelua ja tehnyt yhteensä 16 pistettä.

Tilalle tulee hyökkääjä Matt Pettinger.27-vuotias laitahyökkääjä on pelannut koko uransa ajan Washingtonissa. Tällä kaudella hän on tehnyt kaksi maalia ja antanut viisi syöttöä 56 ottelussa.

Foote palaa Kalliovuorille

Kokenut puolustaja Adam Foote siirtyy takaisin Colorado Avalancheen, jossa on pelannut suurimman osan urastaan. Kanadalainen pelasi Quebecin/Coloradon organisaatiossa vuodet 1991-2004. Tuona aikana Foote oli voittamassa Stanley Cupia kahdesti. Työsulun aikana jämäkkä puolustaja siirtyi laajennusjoukkue Columbukseen, jossa on pelannut viimeiset kolme kautta.

Columbus saa vaihtokaupassa ensi kesän ensimmäisen kierroksen varausvuoron jos Colorado pääsee pudotuspeleihin. Jos taas Avalanche ei pääse pelaamaan kauden huipennuksessa, saa joukkue Columbukselta kesän 2009 ensimmäisen kierroksen varausvuoron. Jos Colorado tekee vielä jatkosopimuksen Footen kanssa, niin Columbus saa myöhemmin määriteltävän varausvuoron.

Urallaan Foote on pelannut 986 NHL-ottelua, joissa on syntynyt tehot 65+218=283. Jäähyminuutteja fyysinen puolustaja on kerännyt 1395.

Islanders ja San Jose kaupoilla

NY Islanders on hankkinut puolustaja Rob Davisonin San Jose Sharksista. Vastineeksi Sharks saa Islandersin seitsemännen kierroksen varausoikeuden.

Fedorov Capitalsiin

Hyökkääjä Sergei Fedorov siirtyy Columbuksesta Washington Capitalsiin.
Fedorov pelaa viimeistä vuotta viiden vuoden sopimuksestaan. Hän on tehnyt tällä
kaudella 50 ottelussa tehot 9+19.

Tilalle Blue Jacketsiin siirtyy lupaava puolustaja Theo Ruth.

Lapointe Ottawaan

Martin Lapointe siirtyy Chicagosta Ottawaan. Tilalle vaihdossa menee vuoden 2008 kuudennen kierroksen varaus.

Nuorempi Ruutu Hurricanesiin

Chicago Blackhawksissa pelannut suomalaishyökkääjä Tuomo Ruutu siirtyy Carolina Hurricanesiin. Vaihtokaupassa hyökkääjä Andrew Ladd vaihtaa hurrikaanipaidan inkkarinuttuun.

Ruutu, 25, on Blackhawksin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2001. Urallaan paljon loukkaantumisista kärsinyt suomalainen on tällä kaudella tehnyt 60 ottelussa tehot 6+15.

Hurricanesin vuonna 2004 ensimmäisellä kierroksella varaama Ladd, 22, on tällä kaudella tehnyt 9 maalia ja 18 pistettä 43 ottelussa.

Avs ja Panthers vaihtoivat puolustajia

Florida Panthers on myynyt puolustaja Ruslan Salein Colorado Avalancheen. Vaihdossa Floridan lämpöön siirtyy puolustaja Karlis Skrastins sekä kolmannen kierroksen varaus draftiin 2008.

Huet Washingtoniin

Montreal Canadiens on kaupannut maalivahti Cristobal Huet’n Washington Capitalsiin. Canadiens saa ranskalaisvahdista korvaukseksi Capitalsin toisen kierroksen varausoikeuden vuoden 2009 varaustilaisuudessa.

Huet on tällä kaudella pelannut 39 ottelua ja voittanut näistä 21. Ranskalaisen torjuntaprosentti on 91,6 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,56. Hänen nykyisestä sopimuksestaan on meneillään viimeinen vuosi.

Stars hankki Richardsin

Tampa Bay Lightning on myynyt hyökkääjä Brad Richardsin ja maalivahti Johan Holmqvistin Dallas Starsiin. Vaihdossa tilalle tulivat hyökkääjä Jeff Halpern, maalivahti Mike Smith sekä hyökkääjä Jussi Jokinen.

Richardsin myyntiä on huhuttu pitempään, johtuen hänen kovasta palkasta. Lightning joutui tekemään tilaa palkkamenoissaan, kun se kiinnitti puolustaja Dan Boylen kuudeksi vuodeksi Tampaan.
Richards on tehnyt tällä kaudella 62 ottelussa tehot 18+33.
27-vuotias hyökkääjä on edustanut koko uransa Lightningia.

Campbell San Joseen

San Jose Sharks on vahvistanut puolustuspäätään Brian Campbellilla. Samalla siirtyi seitsemännen kierroksen varaus San Josehen ensi kesän draftissa. Moni muukin joukkue oli tiettävästi monipuolisen puolustajan perässä. Vaihdossa Buffalo Sabresiin siirtyy hyökkääjä Steve Bernier sekä ensimmäisen kierroksen varausvuoro ensi kesän varaustilaisuudessa.

Campbell on pelannut urallaan 391 NHL-ottelua, joissa mies on tehnyt 176 pistettä. Bernier on kesän 2003 varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen kuudestoista valinta. Kanadalainen on pelannut urallaan 160 NHL-ottelua ja tehnyt niissä 81 tehopistettä.

Belak Floridaan

Toronto on myynyt hyökkääjä Wade Belakin Florida Panthersiin vaihdossa viidennen kierroksen varausta vastaan 2008 draftiin.

Salvador Devilsiin, Janssen St.Louisiin

New Jersey Devils on hankkinut puolustukseensa vahvistusta hankkimalla Bryce Salvadorin St. Louis Bluesista. Tilalle St.Louisiin lähtee hyökkääjä Cam Janssen. Salvador on tehnyt tällä kaudella 11 pistettä 56 ottelussa

Janssen on syntynyt St.Louisissa ja hän on Devilsin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2002.

- "Camin" tapa pelata tuo energiaa ja kovuutta kokoonpanoomme ja hänen ollessa kotoisin St.Louisista, tuntuu siltä että hänestä tulee välittömästi fanien suosikki, hehkutti Bluesin pääjohtaja John Davidson

Comrie vielä vuoden New Yorkissa.

Keskushyökkääjä Mike Comrie on tehnyt vuoden sopimuksen New York Islandersin kanssa. Pahvin arvo on 4 miljoonaa dollaria. Comrie on tehnyt tällä kaudella 45 pistettä 63 ottelussa.
28-vuotias Comrie siirtyi edellisenä kesänä Islandersiin vapaana agenttina.

Prospal siirtyy Flyersiin

Philadelphia Flyers on hankkinut tshekkihyökkääjä Vaclav Prospalin vahvistamaan joukkueen loukkaantumisista kärsivää hyökkäyspäätä. Vaihdossa Tampa Bay Lightningiin siirtyy nuori puolustaja Alexandre Picard ja kesän 2009 varausvuoro.

Prospal on pelannut urallaan 774 NHL-ottelua, joissa on syntynyt 540 tehopistettä. Tällä kaudella 33-vuotias laitahyökkääjä on tehnyt tehot 29+28=57.

Boyle jatkaa Tampassa

Monien siirtohuhujen kohteena ollut Dan Boyle jatkaa sittenkin Tampa Bay Lightningin takalinjoilla. Puolustaja on solminut kuuden vuoden mittaisen ja 40 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen joukkueen kanssa.

Boyle on ollut suuren osan kaudesta sivussa tapaturmassa tulleen rannevamman vuoksi. Pienikokoinen hyökkäävä puolustaja on tehnyt NHL-urallaan 503 ottelussa 278 pistettä.

Jackman ja St. Louis jatkosopimukseen

St. Louis Blues on kiinnittänyt puolustaja Barret Jackmanin joukkueeseensa neljäksi seuraavaksi kaudeksi. Jämäkkä kanadalainen oli vuoden 1999 ykköskierroksen varaus. Tälläkin kaudella Jackman on ollut suuri osa Bluesin puolustusta, sillä mies on pelannut lähes 22 minuuttia per ottelu.

NHL-urallaan Jackman on pelannut 289 ottelua, joissa on syntynyt 67 tehopistettä ja 532 jäähyminuuttia.

» Lähetä palautetta toimitukselle