NHL: Hejduk palasi, Colorado hurjana

Detroit ja Ottawa jatkoivat vakuuttavia esityksiään yön NHL-peleissä. Colorado antoi ylivoimaisimman näytöksen kurittamalla Edmontonia pahanpäiväisesti. Suomalaisvahdeilla ei ollut kovinkaan loistokas ilta, sillä Jussi Markkanen otti vastaansa Coloradon pahimmat höyryt ja Vesa Toskala joutui kylmiltään peliin.

Columbus- San Jose 4-1

Columbus otti kauden ensimmäisen kotivoiton Jason Chimeran kahden maalin ja Marc Denis’n torjuntojen avulla. Kotijoukkuetta tuskin haittasi sekään, että San Josen ykkösmaalivahti Jevgeni Nabokov loukkaantui, ja Vesa Toskala luisteli kesken pelin kehiin. Toskala torju 15 kertaa, mutta päästi kiekon kolmesti selkänsä taakse.

Columbus meni johtoon ensimmäisessä erässä, kun David Vyborny katkaisi San Josen pelinrakentelun keskialueella ja karkasi pahantekoon. Vyborny pääsi nokikkain Nabokovin kanssa ja harhautti maalivahdin jäihin. Tshekkihyökkääjä nosti sitten kiekon maalin kattoon. Maali oli Vybornylle kauden ensimmäinen. San Jose tasoitti toisen erän alkuminuuteilla. Vieraat pelasivat ylivoimaa ja Jonathan Cheechoo lähetti kiekon maalille. Sinkoilevan laatan kohtalon ratkaisi Scott Thornton.

Nabokov loukkasi jalkansa toisen erän käännyttyä loppupuolelle. Nikolai Zherdev ja San Josen puolustaja Christian Ehrhoff liukuivat Nabokovin päälle. Loukkaantunut Nabokov vaihdettiin Toskalaan, jonka lyhyen valmistautumisen kotijoukkue käytti nopeasti hyväkseen. Toskala oli seissyt maalilla reilun minuutin, kun Manny Malhotra syötti keskialueen aloituksen jälkeen kiekon tuulennopealle Jason Chimeralle. Phoenixista hankittu Chimera laukoi vasemman laidalta kiekon Toskalan hanskakäden puolelta verkkoon. Columbus turvasi johtoaan vielä samassa erässä. Jan Hrdina otti puhtaan aloitusvoiton ja syötti kiekon Bryan Berardille. Tämä jatkoi pelivälineen Adam Footelle, joka kiskaisi kauden avausmaalinsa. Kelloon jäi enää kymmenyksiä aikaa, kun kiekko ylitti maaliviivan.

Kolmannessa erässä Chimera kaunisteli loppuluvuiksi 4-1. Hän nousi väkevästi maalille ja runnoi rystyltä kiekon väkisin Toskalan ohi.
- Meillä oli tänään muutama pelaaja, jotka eivät olleet valmiita peliin, huokaili vierasjoukkueen valmentaja Ron Wilson. Sen sijaan vastapuolen Gerard Gallant lievensi onnistumisella paineitaan.
- Tämä oli tärkeä voitto vaikean kiertueen jälkeen hyvää joukkuetta vastaan.

Ottawa edelleen tappioton

Tampa Bay- Ottawa 1-4

Tampa on voittanut Ottawan vain kaksi kertaa 18 edellisestä kohtaamisesta. Tilastoon ei tullut kotivoitosta kaunistusta, vaan Ottawa jatkoi tappiotonta kauttaan ja otti kuudennen kerran täyden pistepotin. Ottawa meni johtoon heti ottelun alussa. Peter Schaeferin laukauksen vangitseminen ei onnistunut maalivahti John Grahamelta, vaan Chris Neil sai eteensä paluukiekon. Voimahyökkääjä runnoi kuminpalan sisään. Maali oli yllättäen maalitykiksi ryhtyneelle Neilille jo kauden neljäs. Dimitri Afanasenkov tasoitti pelin avauserän puolivälissä laukaisemalla oikealta laidalta kiekon ohi Dominik Hasekin.

Toisen erän alussa Ottawa meni alivoimalla johtoon. Daniel Alfredsson kaivoi kiekon itselleen ja lähti hyökkäykseen. Grahame syöksyi torjumaan Alfredssonin pahat aikeet, mutta kiekko ajautuikin suoraan Dany Heatleylle. Heatleyn laukaus meni maalin ohi, mutta Alfredsson pääsi iskemään paluukiekon verkkoon. Kolmannessa erässä Senators pääsi 3-1-hyökkäyksen. Jason Spezza antoi vasemmalta poikkikentänsyötön Heatleylle, joka kiskaisi suoraan syötöstä maalin. Viimeisen osuman iski Scahefer läpiajosta.

- Meidän tähtipelaajamme lymyilevät piilossa. Heidän pitäisi olla eturintamassa, mutta he eivät ole, jyrisi Tampan kiukkuinen valmentaja John Tortorella.
- Me olimme hyvin keskittyneitä ja se näkyi kentällä. Tämä oli yksi kauden parhaista esityksistä, Dominik Hasek iloitsi.

Detroitin ylivoima vie mielenkiinnon

Detroit- Anaheim 3-2

Detroit otti kauden seitsemännen voittonsa kahdeksasta pelistä ja aiheutti Anaheimille kolmannen perättäisen tappion. Entinen Anaheim-valmentaja Mike Babcock kohtasi taannoiset suojattinsa nyt Detroitin penkin päästä. Sen sijaan Sergei Fedorov ei pelannut entistä joukkuettaan vastaan, vaan Anaheimin ykkössentteri on edelleen loukkaantuneena sivussa.

Detroit meni johtoon avauserässä ylivoimalla. Jason Woolley pysäytti Anaheimin purkuyrityksen. Hän näki Pavel Datsjukin vasemmalla laidalla ja antoi tälle vapauttavan syötön. Datsjukilla oli verkko edessään, kun hän vei kotijoukkueen johtoon. Detroitin tappava ylivoima iski vielä toisen kerran samassa erässä. Tällä kertaa maalintekijäksi merkittiin Robert Lang. Anaheim sinnitteli maalin päähän vielä avauserässä. Scott Niedemayer syötti kiekon ohi kolmen Detroit-pelaajan Teemu Selänteelle, joka laittoi kiekon ohi Manny Legacen vartioiman maalin.

Toinen erä oli maaliton, mutta kolmannessa Detroitin ylivertainen ylivoima teki jälleen tuhojaan. Tällä kertaa Woolleyn laukaukseen ehti ensimmäisenä Mikael Samuelsson, josta on kasvamassa melkoinen Thomas Holmström II. Anaheim teki oman ylivoimamaalinsa, kun Ryan Getzlaf laukoi ja kiekko pomppi muutaman pelaajan kautta maaliin. Vaikka vieraille jäi reilusti aikaa tasoittaa peli, ei Legacea enää yllätetty.

Anaheimin valmentaja Randy Carlyle ei ollut tyytyväinen tuomarilinjaan.
- En tiedä miksi saimme niin paljon jäähyjä. En ymmärrä miten olemme muka niin pahoja, tulokasvalmentaja pohti.
Matt Schneider pelasi 1000. NHL-pelinsä. Dan Cleary jätti kentän avauserässä, kun hän sai maistaa Selänteen korkeaa mailaa.

Hejdukin paluu piristi Coloradoa

Edmonton- Colorado 1-7

Colorado katkaisi pienen alamäkensä teurastamalla Edmonton Oilersin, joka vastaavasti on ajautumassa todella suuriin ongelmiin. Kolmella voitolla kautensa avannut Oilers otti lukua nyt kuudennen kerran peräkkäin. Kotijoukkueen nöyryyttämisen aloitti Coloradon frankofoninen tutkapari ylivoimalla. Patrice Brisebois laukoi kiekon maalille. Laatta jäi pyörimään viivalle, josta Pierre Turgeon lakaisi sen sisään.

Avalanche iski toisen kerran, kun avauserää oli takana noin puolet. Ian Laperriere ja Turgeon nousivat hyökkäykseen. Turgeon otti mukaan puolustaja John-Michael Lilesin, joka laukoi kiekon ohi Jussi Markkasen. Liles maalasi toisen kerran noin viiden minuutin kuluttua. Tämä riitti Jussi Markkaselle, ja maaliin luisteli Ty Conklin.

Toisen erän alussa loukkaantumisesta toipunut ja syksyn ensimmäistä peliään pelaava Milan Hejduk teki kauden avausmaalinsa ja Steve Konowalchuk lisäsi hetken kuluttua numeroiksi jo 5-0. Vielä samassa erässä Hejduk teki ylivoimalla illan toisen maalinsa ja Briseboiskin pääsi yv-osuman makuun. Kolmanteen erään Markkanen luisteli jälleen maalille. Colorado oli kiusannut Oilersin veskareita jo tarpeeksi, joten erän ainoan maalin teki Oilersin Ethan Moreau.

- Olen aivan turta. Pelaajieni suoritukset vaihtelivat traagisesta koomiseen, manasi Oilers-valmentaja Craig MacTavish. Oilersin kapteeni Ryan Smyth palasi kehiin loukkaantumisen jälkeen havaitakseen, että työsarkaa riittää.
- Meidän pitää yksinkertaistaa peliä ja palata perusasioihin.