NHL: Habsin ylivoima myrkkyä Torontolle

Montrealin tehokas ylivoimapelaaminen oli jälleen kahden pisteen arvoista joukkueen kohdatessa arkkivihollisensa.

Montrealin ja Toronton kohtaamisissa riittää latausta aina, mutta maanantain kohtaamisessa tunnelmaa tiivisti lisäksi joukkueiden taistelu pudotuspelipaikasta. Canadiens nappasi arvokkaan 5-4-voiton ja nousi seitsemänneksi itäisessä konferenssissa. Maple Leafs puolestaan halajaa paikkaa pudotuspeliviivan paremmalla puolella.

Ottelun ratkaisuksi muodostui kotijoukkueen murhaavan tehokas ylivoimapelaaminen. Toronto otti ottelussa neljä jäähyä ja kolmasti kiekko löytyi näiden seurauksena Maple Leafsin maalista. Montrealin ylivoimatehokkuus on itäisen konferenssin parasta.

- Emme todellakaan hukanneet yhtään tilaisuutta, totesi tasakaentällisin kiekon maaliin toimittanut hyökkääjä Mike Johnson.

Toronto siirtyi ottelussa johtoon jo viidennellä minuutilla, mutta isännät kuittasivat heti perään ja karkasivat avauserässä 3-1-johtoon. Toisessa eräss Montreal takoi puoliväliin mennessä jo 5-2-lukemat taululle. Voittomaalin tykittänyt puolustaja Sheldon Souray osui 22. kerran kuluvalla kaudella.

Toronto kehitti vahvan kirin päätöserän kahdella maalilla. Vierasjoukkuetta jäi pelin jälkeen kaivelemaan tilanne, jossa Mats Sundin sai vajaat kaksi minuuttia ennen loppua Garth Murrayn mailan kasvoihinsa. Tapaus jäi tuomaristolta huomaamatta.

Ottelun parhaana pelaajana palkittu Saku Koivu teki tehot 1+1, vaikka paha flunssa vaivaa miestä.

- Viime päivät ovat olleet aika pahoja. Yritän nauttia paljon nestettä, ja toivon tämän helpottavan lähipäivinä, kertoi kapteeni Koivu.

Selänne iski voittomaalin

Läntisen konferenssin huipputaistossa Anaheim kukisti San Josen vieraissa niukasti luvuin 3-2. Voiton takuumies oli jälleen kerran Teemu Selänne, joka ratkaisi ottelun kauden 38. osumallaan päätöserän puolivälissä.

Anaheim karkasi avauserässä 2-0-johtoon Dustin Pennerin kahdella maalilla, mutta toisessa erässä Sharks nousi peliin mukaan. Kotijoukkueen maaleista vastasi Milan Michalek.

Sharks hallitsi peliä selvästi päätöserässä, mutta ei onnistunut ohittamaan Ilja Bryzgalovia, joka torjui erässä 18 kertaa, ja koko ottelussa 40 kertaa.