NHL: David Backes hurjana

Teemu Selänne teki perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa kaksi maalia, mutta se saldo kalpenee St. Louis Bluesin David Backesin vastaavan rinnalla. Blues-hyökkääjä taituroi peräti neljä maalia ottelussa puolustavia mestareita vastaan.

St. Louis Bluesin isokokoinen hyökkääjä David Backes nousi kertaheitolla parrasvaloihin vierasottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan. 24-vuotias amerikkalainen takoi peräti neljä maalia Red Wingsin verkkoon ja takasi Bluesin tärkeän 5-4-vierasvoiton.

- En oikein edes tiedä mitä tapahtui. Tämä tuntui olevan sellainen ilta, että silmissä sumenee ja yht’äkkiä huomaat pelikavereiden onnittelevan sinua, sanoi Backes humoristiseen sävyyn.

Ottelun avauserä oli maaliton, mutta toisessa erässä Backes vei Bluesin kahdella nopealla maalilla 2-0-johtoon. Erän loppupuoliskolla huippukautta pelaava Pavel Datsjuk kavensi numeroita Niklas Lidströmin ja Tomas Holmströmin syötöistä.

Kolmannen erän alussa Lidström tasoitti puntit ylivoimalla siniviivalaukauksellaan, mutta vain parikymmentä sekuntia tästä Backes täydensi hattutemppunsa viemällä vierailijat jälleen 3-2-johtoon. Tärkeälle ottelulle epätyypillinen maalikimara jatkui tämänkin jälkeen, kun Andy McDonald sekä Johan Franzen tekivät joukkueilleen maalin mieheen. Numerot 4-3 vakiintuivat reilun kymmenen minuutin ajaksi, kunnes Niklas Kronwall räjäytti Detroitin kotiyleison juhlintaan tasoittamalla ottelun ajassa 55:17. Syöttäjinä maalissa hääri Johan Franzen.

Illan sankari David Backes ei kuitenkaan Red Wingsin tasoituksesta ollut moksiskaan. Sen sijaan, Backes kaatoi saavillisen jääkylmää vettä Red Wingsin niskaan vain 35 sekuntia Kronwallin tasoituksen jälkeen tekemällä ottelun 5-4-voittomaalin McDonaldin ja Brad Boyesin syötöistä.

Viimeisistä läntisen konferenssin pudotuspelipaikasta taistelevalle St. Louisille pisteet olivat elintärkeät. Red Wingsillä on sen sijaan ollut jo kolmesti mahdollisuus ottaa kauden 50.s voitto tililleen, mutta puolustavat mestarit eivät tähän ole pystyneet. Punasiipien valmentaja Mike Babcock tietää lääkkeet asioiden parantamiseksi.

- Joukkueemme ei ole tällä hetkellä henkisesti valmis ja se on minun ja valmennustiimin vastuulla. Meidän pitää olla työssämme parempia jatkossa, ruoti Babcock.