NHL: Colorado roikkuu mukana playoff-taistossa

Colorado Avalanche on hilannut itsensä iskuetäisyydelle ja taistelee viimeiseen saakka pudotuspelipaikasta.

Colorado venyi kotijäällään kovaan kiriin San Jose Sharksia vastaan. 4-3-jatkoaikavoitto nosti Avalanchen neljän pisteen päähän läntisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta. Avalanchen sankariksi kohosi Milan Hejduk, joka iski kauden 30. maalinsa heti jatkoajan alussa.

Sharks johti ottelua jo 3-1 toisessa erässä, kun Avalanche aloitti kirinsä. Jatkoajalle isännät pelasti Andrew Brunette, joka onnistui tasoittamaan pelin kolmannen erän loppupuoliskolla. Coloradon tehomies oli jälleen kerran joukkueen johtohahmo Joe Sakic, joka sai syöttöpisteen jokaiseen joukkueensa maaliin.

- Olemme nyt hyvissä asemissa ja kohtalomme on omissa käsissä, totesi Sakic.

Tappiosta huolimatta San Jose onnistui yhdessä asiassa. Tulokasennätystä illasta toiseen parannellut Paul Stastny pysyi pimennossa ja hän jäi pisteittä ensimmäisen kerran helmikuun alun jälkeen. Tulokkaiden peräkkäisten pisteotteluiden ennätykseksi jäi tällä erää 20 ottelua. Putkensa aikana Stastny keräsi tehot 11+18.

Sharks-valmentaja Ron Wilsonista tuli sunnuntaina 13. valmentaja, joka saavutti 1000 ottelun rajan NHL:ssä. Aktiivivalmentajista samaan ovat yltäneet Ottawan Bryan Murray ja Floridan Jacques Martin.

Ruutu rankkarispesialistina

Jarkko Ruutu oli sunnuntai-illan epätodennäköisin suomalaissankari. Romuluinen laitahyökkääjä pelasti Pittsburghille ylimääräisen pisteen oltuaan ainoa pelaaja, joka osui rangaistuslaukauskisassa. Ottawa kaatui luvuin 4-3.

Vaikka Ruutua ei Pohjois-Amerikassa varsinaisesti tunneta maalintekijänä, hän saanee rangaistuslaukauskisassa mahdollisuuden toistekin. Ruutu on upottanut uransa kuudesta rankkarista kolme.

- Minulla on hyvä itseluottamus rankkareissa, ja se on hienoa, että valmentaja luottaa, kertoi Ruutu.

Itse ottelussa joukkueet taistelivat tasaisesti ja maalasivat vuorotahtia. Kotijoukkue Penguins oli pitkään voitossa kiinni, kunnes Ottawan Wade Redden pääsi tasoittamaan ylivoimalla viisi minuuttia ennen loppua.

Voitto oli Pittsburghille kullanarvoinen, sillä joukkueet taistelevat tiukasti pudotuspelien kotiedusta. Penguins nousi voitolla tasoihin Ottawan kanssa.