NHL: Clutterbuck jatkaa Wildissa

NHL / Uutinen
NHL-kausi on täydessä käynnissä. Sopimus- ja siirtorintamalla tapahtuu, pelikieltoja jaetaan ja myös sairastuvalla käy vilske.

Viime kaudella eniten NHL:ssä taklannut ja tänäkin talvena saman tilaston kärjessä keikkuva Cal Clutterbuck on solminut Minnesota Wildin kanssa kolmivuotisen jatkosopimuksen. 22-vuotias hyökkääjä tienaa uuden paperin myötä keskimäärin 1,4 miljoonaa dollaria kaudessa.

Toista kauttaan NHL:ssä pelaava Clutterbuck on pelannut tänä talvena 54 ottelussa ja kirjauttanut tehopisteet 12+6=18.

Bourquelle pitkä jatkosopimus

Calgary Flames ja 28-vuotias hyökkääjä Rene Bourque ovat solmineet peräti kuuden vuoden jatkosopimuksen. TSN-kanavan tietojen mukaan laituri tienaa tulevista kausista keskimäärin 3,3 miljoonaa dollaria.

Bourque kiekkkoilee toista kauttaan Flamesin riveissä. Tätä ennen hän kuului Chicago Blackhawksin organisaatioon. Mies on ottanut kuluvalla kaudella ison roolin Flamesissa, kun 53 ottelussa tilastoihin on merkitty pisteet 18+23=41.

Rinteelle parin vuoden jatkopaperi

Nashville Predators on tehnyt kahden vuoden ja 6,8 miljoonan dollarin jatkosopimuksen maalivahti Pekka Rinteen kanssa. Sopimuksen ensimmäinen kausi tuo Rinteelle 2,8 miljoonaa ja toinen kausi 4 miljoonan palkkatulot.

Rinteestä olisi tullut kesällä rajoittamaton vapaa agentti.

Rinne on kuluvalla kaudella jakanut torjuntavastuun Dan Ellisin kanssa. 28 ottelussa Rinteen päästettyjen maalien keskiarvo on 2,80 ja torjuntaprosentti 90,2

Cullen Ottawaan

Carolina Hurricanes ja Ottawa Senators tekivät pelaajakaupan, jossa Kanadaan matkaa keskushyökkääjä Matt Cullen ja toiseen suuntaan puolustaja Alexandre Picard sekä toisen kierroksen varausoikeus ensi kesän draftissa.

Cullen, 33, on pelannut urallaan 859 NHL-ottelua. Hän on edustanut Hurricanesin ohella Anaheim Ducksia, New York Rangersia ja Florida Panthersia. Tällä kaudella sentterin tilastoihin on merkitty 60 ottelussa pisteet 12+28=40.

24-vuotiaalle Picardille kuluva kausi on viides NHL:ssä. Tänä talvena mies on edustanut Senatorsia 45 ottelussa ja saalistanut pisteet 4+11=15.

- Alexandre on hyvä nuori pulustaja, josta pitäisi tulla vakipakki Hurricanesille. Toivotamme Mattille kaikkea hyvää ja kiitämme häntä monista vuosista Carolinassa, sanoo Hurricanesin GM Jim Rutherford seuran verkkosivuilla.

Ottawassa päivä on ollut muutenkin kiireinen, sillä GM Bryan Murray solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen Senatorsin kanssa.

Betts jatkaa Philadelphiassa

Philadelphia Flyers on tehnyt hyvissä ajoin jatkosopimuksen tälle kaudella hankkimansa sentteri Blair Bettsin kanssa.

Betts, 29, siirtyi Flyersiin viime kesänä vapaana agenttina New York Rangersista. Betts on pelannut tällä kaudella 39 ottelua, sillä mies joutui olemaan kaukalosta sivussa alkukaudella sijoiltaan mennään olkapään takia.

Pelaamissaan otteluissa puolustavaan rooliin tottunut Betts on saalistanut kuusi maalia ja neljä syöttöpistettä.

Bettsin jatkosopimus on kaksivuotinen. Diilin yhteisarvo on 1,4 miljoonaa dollaria.

Moore Montrealiin

Florida Panthers ja Montreal Canadiens ovat tehneet vaihtokaupan, jossa hyökkääjä Dominic Moore siirtyy Montrealiin vaihdossa toisen kierroksen varausoikeuteen kesän 2011 varaustilaisuudessa.

29-vuotias Moore on pelannut urallaan 353 NHL-ottelua ja tehnyt niissä tehot 43+74=117.

Parrish tehostamaan Tampa Bayn maalintekoa

Tampa Bay Lightning hommasi riveihinsä kokemusta, kun 33-vuotias hyökkääjä Mark Parrish littyy joukkueeseen loppukauden kattavalla sopimuksella. Yli 700 NHL-ottelun kokemuksella varustettu Parrish on kiekkoillut tällä kaudella AHL:ssä Norfolk Admiralsin riveissä.

Bergeron huilaa pari kuukautta

RDS:n mukaan Montreal Canadiensin puolustaja Marc-Andre Bergeron joutuu 6-8 viikon sairauslomalle. Hän sai torstaina ottelussa Boston Bruinsia vastaan kiekon jalkaansa ja joutui jättämään kentän.

Viime kesänä vapaana agenttina Montrealiin siirtynyt Bergeron ehti pelata ennen vammaansa 51 ottelussa ja kirjauttaa tehot 10+18=28.

Gainey jättää tehtävänsä

Montreal Canadiensin toimitusjohtaja Bob Gainey lopettaa tehtävässään. Tilalle pestiin astuu nykyinen apulaistoimitusjohtaja Pierre Gauthier.

Gainey ehti toimia Montrealin toimitusjohtajana vuodesta 2003 lähtien. Gainey myös valmensi joukkuetta kahteen otteeseen erotettuaan Canadiensin silloiset valmentajat. Canadiensin parhaaksi saavutukseksi Gaineyn toimitusjohtajakaudella jäi konferenssin runkosarjan voitto ja pudotuspelien toinen kierros kaudella 2007-08.

Näkökulma: "Gaineyn odotetut potkut"

Wallin San Joseen

Carolina Hurricanes ja San Jose Sharks tekivät kaupan, jossa vahvistuu ruotsalaispakki Nicklas Wallinilla. Carolina saa kauppahintana ensi kesän toisen kierroksen varausvuoron, joka kuului alun perin Buffalolle. Lisäksi Hurricanes antaa Sharksille viidennen kierroksen varausoikeuden, jonka San Jose kauppasi aiemmin Carolinalle.

Pian 35 vuotta täyttävälle Wallinille kuluva kausi oli jo yhdeksäs Hurricanesissa. Tällä kaudella hän ehti pelata 47 ottelua ja kerätä viisi syöttöpistettä. Wallinista tulee kesällä rajoittamaton vapaa agentti.

Cowenille sopimus

Ottawa Senators on tehnyt kolmen vuoden tulokassopimuksen puolustaja Jared Cowenin kanssa.

Cowen on Senatorsin ensimmäisen kierroksen varaus vuoden 2009 varaustilaisuudesta. Kaikkiaan hän oli yhdeksäs varaus tuona vuonna.

Cowen on pelannut junioriuransa WHL:n Spokane Chiefsissa, jossa on tehnyt 161 ottelussa pisteet 17+43=60.

Tootoolle kahden vuoden jatko

Nashville Predators ja hyökkääjä Jordin Tootoo ovat solmineet kaksivuotisen jopimuksen. Miehestä olisi tullut kesällä rajoittamaton vapaa agentti. Tuoreen paperin myötä Tootoo tienaa ensi kaudesta 1,15 ja seuraavasta 1,35 miljoonaa dollaria.

Koko NHL-uransa Nashvillea edustanut 27-vuotias Tootoo on pelannut tällä kaudella 26 ottelussa. Tilastoihin hänelle on merkitty pisteet 2+8=10.

Komisarekin kausi paketissa

Toronto Maple Leafsiin täksi kaudeksi siirtyneen puolustajan Mike Komisarekin pelit ovat ohi tämän kauden osalta. Jenkkipakki on ollut sivussa jo pitemmin tovin olkapäävamman vuoksi, joka on päätetty nyt hoitaa kuntoon leikkauksella.

Puolustaja ehti pelata Torontossa 34 peliä ja kerätä kolme syöttöpistettä. Viimeksi hän oli kaukalossa tammikuun 3. päivänä. Komisarek oli valittu myös USA:n olympiajoukkueeseen, mutta nyt kisat jäävät häneltä väliin.

- Joukkueemme lääkärit ehdottivat leikkausta, kun ensin oli tutkuttu kuntouttamista ilman operaatiota. Tämän suorittaminen nyt heti on oikea teko Leafsia kohtaan. Olen pahoillani, etten voi edustaa maatani olympialaisissa, Komisarek kertoo Maple Leafsin verkkosivuilla.

Cammallerille huilia

TSN-kanavan mukaan Montreal Canadiensin Mike Cammalleri joutuu 6-8 viikon sairauslomalle. Hyökkääjän huilitauon syynä on polven sivusidevamma.

Täksi kaudeksi Montrealiin siirtynyt Cammalleri on ollut isossa roolissa Canadiensissa. Mies on paukuttanut 56 ottelussa pisteet 26+22=48.

Green pelikieltoon

Washington Capitalsin puolustaja Mike Green on saanut kolmen ottelun pelikiellon perjantain Florida-ottelussa sattuneesta tilanteesta, jossa hän taklasi Panthers-hyökkääjä Michael Frolikia kyynärpäällä päähän.

- En tiedä miten tällaisiin pitäisi enää reagoida. Olen poissa tolaltani. Mutta mitä pitäisi sanoa? En taida sanoa mitään. Raivostuttaa koko juttu, totesi Capitalsin valmentaja Bruce Boudreau.

Green itse jätti kaukalon myöhemmin puujalan takia, törmättyään yhteen Florida-puolustaja Dmitri Kulikovin kanssa.

Krajicek Philadelphiaan

Philadelphia Flyers täydensi puolustustaan, kun seura kiinnitti Lucas Krajicekin loppukaudeksi. Hän aloitti kauden Tampa Bayssa, jossa mies pelasi 23 ottelua ja keräsi yhden syöttöpisteen. Lopulta Lightning asetti miehen waiver-listalle, josta häntä ei kuitenkan napattu. Tshekkipakki jatkoi pelejään AHL:ssä, mistä Flyers lopulta poimi hänet.

Foligno sairastuvalle

Ottawa Senators joutuu tulemaan toimeen ilman Nick Folignoa seuraavat 6-8 viikkoa, sillä hyökkääjä mursi jalkansa ottelussa Montrealia vastaan. Foligno ehti pelatan ennen loukkaantumistaan 47 ottelua pistein 8+15=23.

Hillerille nelivuotinen sopimus

Maalivahti Jonas Hiller jatkaa Anaheim Ducksissa. Uuden sopimuksen kesto on neljä vuotta ja arvo yhteensä 18 miljoonaa dollaria.

27-vuotias Hiller on pelannut NHL:ssä ja Anaheimissa kesästä 2007 asti, jolloin sveitsiläinen siirtyi seuraan torjuttuaan aiemmin Sveitsin liigassa. Tällä kaudella 39 ottelussa pelannut Hiller olisi tullut ensi kesänä rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi.

Goc ja Predators jatkosopimukseen

Saksalaishyökkääjä Marcel Goc ja Nashville Predators ovat solmineet ensi kauden kattavan jatkosopimuksen. Tuoreen paperin rahallinen arvo on 775 000 dollaria.

San Josessa neljä vuotta kiekkoillut hyökkääjä siirtyi Nashvilleen viime kesänä. Tällä kaudella hän on latonut 49 ottelussa pisteet 10+9=19.

Hillen pilliruokinnalle

New York Islandersin puolustaja joutuu 6-8 viikon sairauslomalle. 24-vuotias pelaaja sai Aleksandr Ovetshkinin lämärin kasvoihinsa, ja miehen leuka murtui. Hillen ehti pelata ennen loukkaantumistaan 49 ottelussa ja summata tehot 2+14=16.

Wandellin kausi ohi

Dallas Starsin ruotsalaissentteri Tom Wandellin kausi on ohi. Mies loukkasi polvensa ottelussa Vancouveria vastaan. Tilanteessa Wandellin polvi osui Canucksin vaihtoaition oven reunaan ja tuloksena oli nivelsiteen repeämä. 22-vuotias Wandell on pelannut tällä kaudella 50 ottelua ja tehnyt niissä tehot 5+10=15.

Horton loukkaantui

Florida Panthersin hyökkääjä Nathan Horton on sivussa 4-6 viikkoa sääriluun murtuman vuoksi. Horton loukkaantui torstain ottelussa New York Islandersia vastaan, kun hän sai joukkuetoverin ampuman kiekon jalkaansa.

Panthersin GM Randy Sexton sanoi, ettei vamma vaadi leikkaushoitoa.

- Loukkaantumiset ovat osa tämän päivän NHL:ää. Hänellä on olympiatauon aikana aikaa levätä, joten siitä on hieman apua toipumisessa, Sexton sanoi

Horton on tällä kaudella ollut Panthersin paras pistemies 46 tehopisteellä.

Thompson Lightningin väreihin

Tampa Bay Lightning poimi waiver-listalta hyökkääjä Nate Thompsonin. 25-vuotias sentteri ehti pelata ennen siirtoa 39 ottelua New York Islandersin riveissä tehoilla 1+5=6.

Staalille C rintaan

Carolina Hurricanes on nimennyt Eric Staalin joukkueen uudeksi kapteeniksi. Staal seuraa tehtävässään Rod Brind'Amouria, joka toimi kapteenina vuodesta 2005 lähtien. Brind'Amour nimettiin joukkueen varakapteeniksi.

- Ericin on tullut aika ottaa ykkösjohtajan rooli pukukopissa osana joukkueen uudelleenrakennusprosessia. Joukkue tullaan kokoamaan Ericin ympärille. Luotamme Ericin kykyyn toimia kapteenina ja olemme innoissamme saadessamme aloittaa uuden aikakauden. Hurricanesin GM Jim Rutherford totesi tiedotteessa.

- Rod on ollut yksi joukkueen johtavista pelaajista siitä lähtien, kun hän tuli tänne 10 vuotta sitten. Hän on seurahistorian ainoa Stanley Cupia nostamaan päässyt kapteeni ja hän tulee edelleenkin olemaan tärkeä johtaja organisaatiossamme. Rutherford sanoi.

25-vuotias Staal on seuran historian kolmastoista kapteeni. Hän on tehnyt 36 ottelussa 10 maalia ja antanut 23 syöttöä.

Sutton pelikieltoon

NHL on asettanut New York Islandersin Andy Suttonin kahden ottelun pelikieltoon. Sutton taklasi ottelussa Pittsburghia vastaan Pascal Dupuisin laitaan ja sai tilanteesta ulosajon. Dupuis loukkaantui taklauksen johdosta. Pelikieltosa aikana Sutton menettää palkkatuloja reilun 31 000 dollarin edestä.

Peca lopettaa uransa

Veteraanihyökkääjä Michael Peca ilmoitti pelaajayhdistys NHLPA:n kautta tiistaina, että miehen ura on paketissa. 35-vuotias hyökkääjä ehti tahkota NHL:ssä 13 kautta.

Pecan uran kohokohdaksi voidaan nostaa Salt Lake Cityn olympilaisten kultamitali Kanadan riveissä. Henkilökohtaisina tunnustuksina Peca arvostettiin NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi kausilla 1996-1997 ja 2001-2002.

- Pelaaminen korkeimmalla tasolla maailman kovimpia pelaajia vastaan on ollut nautinto. Olen saanut 13-vuotisen urani aikana pelata hienoissa joukkueissa, kuten Kanadan kultaryhmässä sekä Stanley Cup -finaaleihin yltäneissä Edmonton Oilersissa ja Buffalo Sabresissa. Olen kiitollinen kaikista muistoista ja ystävyyssuhteista, joita jääkiekko on minulle tarjonnut, Peca sanoo NHLPA:n verkkosivuilla.

Kaikkiaan mies ehti pelata NHL:ssä 864 ottelua ja latoa pisteet 176+289=465. Viimeiseksi jääneellä kaudella 2008-2009 Peca edusti Columbus Blue Jacketsia 71 ottelussa pistein 4+18=22.

- Tänä päivänä voin rehellisesti sanoa, että jätän lajin tietäen, että jätin jäälle aina kaikkeni. Arvostan kaikkea mitä jääkiekko on minulle tarjonnut. Toivon ansainneeni joukkuekavereideni sekä vastustajieni kunnioituksen pelatessani ainoalla tyylillä, jolla osasin, hyökkääjä toteaa.

Kleinille kolmen vuoden jatkosopimus

Nashville Predators ja puolustaja Kevin Kline ovat solmineet kevääseen 2013 saakka ulottuvan paperin. Sopimuksen rahallinen arvo on 4,05 miljoonaa dollaria.

25-vuotias Klein pelaa nyt toista kokonaista kauttaan Predatorsin riveissä. Talven 48 ottelussa mies on kerännyt pisteet 1+8=9.

Hejduk polvioperaatioon

Colorado Avalanche joutuu hetken tulemaan toimeen ilman hyökkääjä Milan Hejdukia. 33-vuotias pelaaja joutuu menemään polvileikkaukseen ja on poissa tositoimista arviolta 2-4 viikkoa. Hejduk ehti ennen leikkaustaan tehdä 40 ottelussa pisteet 15+15=30.

Leclairella aivotärähdys

Ottawa Senatorsin maalivahti Pascal Leclaire on sivussa ainakin viikon päivät aivotärähdyksen vuoksi. Leclaire loukkaantui saatuaan kiekon päähänsä harjoituksissa.

Senators kutsui ylös maalivahti Mike Brodeurin farmiseurasta.

Ottawa sai myös hyviä uutisia sairastuvalta, sillä kapteeni Daniel Alfredsson on mukana jo lauantaina, kun Senators kohtaa vieraissa Montreal Canadiensin.

Burrowsille sakot

Vancouver Canucksin hyökkääjä Alexandre Burrows on saanut NHL:ltä 2 500 dollarin sakot arvosteltuaan erotuomari Stephane Augerin toimintaa ottelussa Nashville Predatorsia vastaan.

Burrows väitti maanantaina Augerin aikoneen kostaa hänelle tapauksen, joka sattui joulukuun 8. päivä ottelussa Nashvillea vastaan. Kyseisessä ottelussa Predatorsin Jerred Smithson taklasi Burrowsia ottelurangaistuksen arvoisesti, mutta liiga kumosi tuomion kun katsoi Burrowsin sukeltaneen tilanteessa.

Syvret huilaa kuukauden

Philadelphia Flyersin puolustaja Danny Syvret joutuu olemaan sivussa tositoimista noin kuukauden ajan eli olympiataukoon saakka. Syvret loukkasi olkapäänsä ottelussa Dallasia vastaan, kun Steve Ott taklasi häntä selkään.

Habibulin selkäleikkaukseen

Pitkään peleistä sivussa ollut Edmonton Oilersin maalivahti Nikolai Habibulin menee leikkaukseen, jossa korjataan miehen selän välilevyn pullistuma. Venäläisvahdin vammalle ei ole annettu toipumisaikaa, mutta hänen agenttinsa Jay Grossman kertoi Canadian Pressille sairausloman pituudeksi 12 viikkoa.

Josephin ura paketissa

Maalivahti Curtis Joseph ilmoitti lopettavansa peliuransa. Joseph on NHL:n voittoisin ilman Stanley Cupia jäänyt maalivahti.

Joseph hankki 19 NHL-kauden aikana 454 voittoa, joilla hän on kaikkien aikojen tilastossa neljäntenä, edellään Martin Brodeur, Patrick Roy ja Ed Belfour.

- Minulla on ollut loistava peliura. Olen todella onnellinen ja tuntuu myös siltä, ettei mitään jäänyt saavuttamatta. Joseph sanoi.

Joseph liittyi St. Louis Bluesiin vuonna 1990 vapaana agenttina. Hän edusti myös Edmontonia, Phoenixia, Calgarya, Detroitia ja Torontoa, jossa lopetti uransa.

Jovanovskille jälleen pelikieltoa

Phoenix Coyotesin jykevä puolustaja Ed Jovanovski on asetettu kahden ottelun pelikieltoon. Rangaistus juontaa juurensa lauantain kierrokselle, kun Jovanovski taklasi ottelussa New York Islandersia vastaan John Tavaresia kyynärpäällä päähän. Puolustaja tuomittiin tilanteesta suihkun puolelle.

Jovanovski oli pelikiellossa myös aiemmin tällä kaudella, joten hänen rahallinen rangaistuksensa käsitellään kovemman kautta. Kieltonsa aikana mies menettää palkkatuloja vajaan 160 000 dollarin edestä.

Ottawan sairastuvalla vilskettä

Ottawa Senators menetti lisää avainpelaajiaan sairastuvalle, kun puolustaja Filip Kuba on päivittäisessä tarkkailussa rannevamman vuoksi, ja hyökkääjä Jesse Winchester on kuukauden poissa oikean polven vamman vuoksi. Molemmat loukkaantuivat lauantain ottelussa Florida Panthersia vastaan.

Aiemmin Senators menetti koko ykkösketjunsa sairastuvalle, kun jo ennestään sivussa olevien Daniel Alfredssonin ja Jason Spezzan seuraksi liittyi myös ylävartalovamman saanut Milan Michalek.

Carcillolle sakot

Philadelphia Flyersin hyökkääjä Daniel Carcillo on saanut NHL:ltä 2500 dollarin sakot epäurheilijamaisesta käytöksestä tehtyään maalin jälkeen kurkunleikkauseleitä ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan.

Carcillo on viimeisen 18 kuukauden aikana saanut kolme pelikieltoa, joiden kesto on yhteensä seitsemän peliä. Viimeksi näin kävi lokakuussa ottelussa Washington Capitalsia vastaan, kun hän sai neljän ottelun pelikiellon tappelusta Capitalsin Matt Bradleyta vastaan.

Kostitsin sivussa kuusi viikkoa

Vancouverin talvikisoihin valmistautuva Valko-Venäjän jääkiekkomaajoukkue sai lisää huonoja uutisia, kun Montreal Canadiensin Andrei Kostitsinin vasen polvi leikattiin perjantaina ja hän joutuu sivuun peleistä kuudeksi viikoksi. Aiemmin maan toinen tähtihyökkääjä Mihail Grabovsky joutui jättämään kisat väliin loukkaantumisen vuoksi.

Kostitsin jätti pelin kesken uudenvuodenaaton ottelussa Florida Panthersia vastaan, kun Keith Ballard taklasi häntä, ja on ollut sivussa kolmesta viimeisestä ottelusta.

Kostitsin on tehnyt pelaamissaan 40 ottelussa 12 maalia ja 13 syöttöä. Hänet valittiin Valko-Venäjän maajoukkueeseen, mutta loukkaantumisen myötä hänen kisamatkansa on vaarassa.

Phoenix jäädyttää Nummisen pelinumeron

Suomalaispuolustaja Teppo Numminen saa tammikuun 30. päivä ison kunnianosoituksen, kun miehen paita numero 27 nostetaan Phoenix Coyotesin kunniagalleriaan. Suomalaisen ohella ryhmään kuuluu kolme pelaajaa: Bobby Hull #9, Dale Hawerchuk #10 ja Thomas Steen #25.

20 vuotta NHL:ssä pelanneen puolustajan juhlallisuudet järjestetään ottelussa New York Rangersia vastaan.

- Tuntuu uskomattomalta olla tällaisessa ryhmässä mukana. Ei sitä olisi voinut nuorena jääkiekon harrastajana kuvitellakaan. Otan tämän nöyränä vastaan, Numminen toteaa STT:lle.

» Lähetä palautetta toimitukselle