NHL: Bill Guerin lopetti uransa

NHL / Uutinen
NHL-kausi on täydessä vauhdissa. Seuraavassa viimeisimmät uutissähkeet rapakon takaa.

Veteraanihyökkääjä Bill Guerin lopettaa uransa. Guerin ilmoitti asiasta Pittsburgh Penguinsin verkkosivuilla.

- Olimme täällä vain vähän aikaa, mutta perheeni kanssa muodostimme syvän siteen kaupunkiin, seuraan ja faneihin. Se oli mahtavaa. Kaikki kohtelivat meitä hyvin, niin omistajaporras, toimitusjohtaja Ray Shero, valmennusjohto, joukkuekaverit kuin areenan työntekijätkin. Se oli todella positiivinen kokemus. Olimme kaikki yhtä mieltä siitä, että uran lopettaminen Pingviininä olisi täydellinen päätös, Guerin sanoi tiedotteessa.

Guerin pelasi urallaan 1263 NHL-ottelua seuroinaan New Jersey, Edmonton, Boston, Dallas, St. Louis, San Jose, New York Islanders ja Pittsburgh. Hän teki 429 maalia ja 856 tehopistettä. Neljä kertaa NHL:n tähdistöotteluun valittu Guerin valittiin vuonna 2001 tähdistöottelun parhaaksi pelaajaksi. Hän voitti kaksi Stanley Cupia New Jerseyn ja Pittsburghin paidassa. Maajoukkueessa Guerin juhli World Cupin voittoa vuonna 1996 ja olympiahopeaa vuonna 2002.

Markovin kausi ohi

Montreal Canadiensin puolustaja Andrei Markov joutuu polvileikkaukseen ja hänen kautensa on ohi.

31-vuotias puolustaja on ollut sivussa viimeisestä yhdeksästä ottelusta sen jälkeen, kun hän loukkasi polvensa marraskuun 13. päivä ottelussa Carolina Hurricanesia vastaan.

Markoville kertyi kuluvalla kaudella vain seitsemän ottelua, sillä hän oli poissa kauden avauksesta viime kevään pudotuspeleissä tulleen polvivamman vuoksi. Seitsemässä ottelussa Markov keräsi pisteet 1+2=3.

Pekka Rinne huilaa muutaman viikon

Nashville Predatorsin suomalaismaalivahti Pekka Rinne joutuu sivuun tositoimista arviolta 2-4 viikoksi. Rinne loukkasi polvensa keskiviikon ottelussa Columbusta vastaan.

Tällä kaudella Rinne on tilkinnyt Predatorsin maalia varsin tehokkaasti. 19 ottelussa torjuntaprosentti on ollut 91,8 ja maalikeskiarvo 2,38. Nollapelejä Rinteelle on kertynyt kolme.

Crosby, Price ja Byfuglien kuukauden ykköstähdet

Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby, Montreal Canadiensin Carey Price ja Atlanta Thrashersin Dustin Byfuglien ovat NHL:n marraskuun kolme tähteä.

Ykköstähdeksi valittu Crosby oli liigan paras pistemies marraskuussa. Pittsburghin tähtihyökkääjä nakutti kuukauden aikana 12 maalia ja 14 syöttöpistettä. Crosbyllä oli marraskuun päättyessä menossa 13 ottelun pisteputki, mikä on kuluvan kauden pisin koko liigassa.

Kakkostähdeksi valittu Price voitti marraskuussa kahdeksan ottelua ja päästi pelaamissaan otteluissa 1.59 maalia keskimäärin. Hänen torjuntaprosenttinsa 12 ottelussa oli 95.2. Price kirjautti myös kolme nollapeliä, kun Canadiens vankisti asemiaan Koillisen divisioonan kärjessä.

Byfuglien oli marraskuussa liigan eniten pisteitä tehnyt puolustaja. Atlanta-pakki teki 14 ottelussa tehot 6+11=17 ja hänen tehosaldonsa oli +9. Nämä toivat hänelle valinnan kuukauden kolmostähdeksi.

Colorado ja Washington kaupoilla

Colorado Avalanchen meno jatkuu aktiivisena NHL:n siirtomarkkinoilla, kun viimeisimpänä seuraa vaihtaa kokenut puolustaja Scott Hannan, joka matkaa Washington Capitalsin organisaatioon. Vaihdossa Avalanche saa hyökkääjä Tomas Fleischmannin.

Scott Hannan on viihtynyt viimeisimmät kolme kautta Coloradon joukkueessa ja kuluva kausi on nelivuotisen sopimuksen viimeinen. Tällä kaudella Hannan on kerännyt kasaan kuusi syöttöpistettä 23 ottelussa.

Tomas Fleischmann puolestaan on edustanut koko tähänastisen NHL-uransa Washington Capitalsia ja hänellekin kuluva kausi on viimeinen sopimuskausi tämänhetkisellä sopimuksella. Tällä kaudella Fleischmann on merkkauttanut itselleen 23 ottelussa pisteet 4+6.

Chris Stewartille kuukauden huili

Colorado Avalanchen hyökkääjä Chris Stewart on sivussa seuraavat 4-6 viikkoa vasemmassa kädessä olevan murtuman vuoksi.

Stewart loukkaantui lauantain ottelussa Minnesota Wildia vastaan, kun hän tappeli Wildin Kyle Brodziakin kanssa ottelun toisessa erässä.

Stewart on tällä hetkellä Avalanchen paras pistemies. Hän on tehnyt 23 ottelussa tehot 11+14=25.

Boston kauppasi Hunwickin Coloradoon

Boston Bruins raivasi tilaa palkkakaton alle ja kauppasi puolustaja Matt Hunwickin Coloradoon. Vastineeksi Bruins sai niin ikään puolustajan tontilla pelaavan 21-vuotiaan Colby Cohenin.

25-vuotias Hunwick ehti pelata Bruinsissa tällä kaudella 22 ottelua pistein 1+2=3. Cohen puolestaan teki tällä kaudella ensiesiintymisensä NHL:ssä. Kolmessa pelissä miehen tilille ei merkitty tehopisteitä.

Rypien sivuun peleistä

Vancouver Canucks ilmoitti torstaina, että hyökkääjä Rick Rypien on toistaiseksi poissa joukkueen vahvuudesta henkilökohtaisen syyn vuoksi.

Seura ei kommentoinut asiaa sen enempää.

Rypien kärsi aiemmin tällä kaudella kuuden ottelun pelikiellon käytyään Minnesota-ottelun jälkeen Wildin kannattajan kimppuun. Hyökkääjä ei sen jälkeen ole mahtunut Canucksin pelaavaan kokoonpanoon. Rypien oli poissa henkilökohtaisten syiden vuoksi myös vuonna 2008.

Rypien on saalistanut yhdeksässä ottelussa yhden syöttöpisteen.

Latendresse pitkään sivussa

Minnesota Wildin hyökkääjä Guillaume Latendresse joutuu pitkälle sairaslomalle. Latendressella on edessään sekä lonkkaleikkaus että tyräleikkaus. Paluuajankohta on toistaiseksi hämärän peitossa, mutta WIldin toimitusjohtaja Chuck Fletcher sanoi odottavansa Latendressea kokoonpanoon ennen runkosarjan loppua. TSN-kanavan mukaan leikkauksista toipuminen vie vähintään kolme kuukautta.

Latendresse ehti tehdä kahdeksassa ottelussa kolme maalia ja kolme syöttöpistettä.

O'Sullivan palaa Minnesotaan

Minnesota Wild on napannut riveihinsä 25-vuotiaan keskushyökkääjä Patrick O'Sullivanin. Alkukaudella O'Sullivan edusti Carolina Hurricanesia, mutta joutui seuran toimesta waivers-listalle, josta Wild kävi noukkimassa miehen mukaansa.

Pisteiden valossa parhaalla kaudellaan 2007-08 O'Sullivan nakutteli 22 maalia ja 31 maalisyöttöä, mutta viimeisimpien kausien ajan ura on ollut laskusuunnassa. Viime kaudella Edmonton Oilersissa O'Sullivan piti hallussaan tehotilaston pohjapaikkaa karuilla lukemilla -35. Tällä kaudella mies on merkkauttanut nimiinsä vain yhden maalin kymmenessä pelaamassaan ottelussa.

O'Sullivan on Minnesota Wildin oma varaus vuodelta 2003, muttei kuitenkaan ole tähän mennessä ehtinyt pelata peliäkään seuran paidassa Wildin kaupattua O'Sullivanin eteenpäin kesällä 2006.

Nash, Liles ja Rafalski viikon ykköstähdet

Columbus Blue Jacketsin hyökkääjä Rick Nash, Colorado Avalanchen puolustaja John-Michael Liles ja Detroit Red Wingsin puolustaja Brian Rafalski ovat NHL: n kuluneen viikon kolme tähteä.

Nash oli viikolla liigan paras maalintekijä kuudella maalilla, joista kaksi oli voittomaaleja. Nash auttoi joukkueensa kolmeen vierasvoittoon Kalifornian-kiertueella.

Liles keräsi seitsemän tehopistettä ja hänen tehotilastonsa oli +7. Samalla Colorado voitti neljä ottelua peräkkäin ja siirtyi Koillisen divisioonan kärkipaikalle.

Rafalski syötti viisi maalia kolmessa ottelussa, kun Red Wings otti viisi pistettä kuudesta ja siirtyi Läntisen konferenssin kärkipaikalle.

Philadelphia ja Anaheim kaupoilla

Philadelphia Flyers ja Anaheim Ducks ovat tehneet pelaajakaupan, jossa neljä pelaajaa vaihtoi maisemaa. Anaheimista Philadelphiaan matkasivat puolustaja Danny Syvret ja hyökkääjä Rob Bordson. Toiseen suuntaan kaupassa menivät hyökkääjät Patrick Margon ja David Laliberte. Philadelphia lähetti Syvretin ja Bordsonin farmiseura Adirondackiin.

Vapaana agenttina kesällä Anaheimiin siirtynyt Syvret palaa takaisin Philadelphiaan, jossa hän vietti kaksi kautta ennen sopimustaan Ducksiin. Syvret pelasi Ducks-paidassa kuusi ottelua, joissa teki kaksi pistettä.

Syvret pelasi viime kaudella Philadelphiassa 21 ottelua, joissa teki kaksi maalia ja neljä tehopistettä.

Ritolalle kahden ottelun pelikielto

Tampa Bay Lightningin hyökkääjä Mattias Ritola on asetettu kahden ottelun pelikieltoon. Panna juontaa juurensa otteluun New York Islandersia vastaan, jossa Ritola taklasi Matt Moulsonia takaa päin. Ottelussa hänelle tuomittiin tilanteesta iso rangaistus ryntäämisestä.

23-vuotias ruotsalaishyökkääjä on tahkonnut tällä kaudella 12 ottelua tehoilla 1+1=2.

Parse sairastuvalle

Los Angeles Kingsin hyökkääjä Scott Parse joutuu lonkkaleikkaukseen ja on poissa peleistä kolmesta neljään kuukautta.

Parse jätti väliin keskiviikon ottelun Columbus Blue Jacketsia vastaan ja on pelikuntoinen vasta helmikuussa.

Parse on pelannut kuluvalla kaudella vasta viisi ottelua oltuaan sitä ennen 11 ottelua sivussa nivusvamman vuoksi. Viidessä ottelussa hyökkääjä on tehnyt yhden maalin.

Calgary ja Carolina kaupoilla

Calgary Flames ja Carolina Hurricanes tekivät yhteensä neljä pelaajaa käsittävän pelaajakaupan. Kanadaan kaupassa matkaavat hyökkääjä Tom Kostopoulos ja puolustaja Anton Babtshuk. Pohjois-Carolinassa pelejään jatkavat puolestaan Ian White sekä Flamesin GM:n Darryl Sutterin poikanakin tunnettu Brett Sutter.

Kiekkollisena puolustajana tunnettu White siirtyi viime kaudella pelaajakaupassa Torontosta Calgaryyn. Tänä talvena pakki on nakuttanut 16 ottelussa pisteet 2+4=6. Sutter on puolestaan mahtunut Flamesin kokoonpanoon neljässä ottelussa ja saalistanut yhden syöttöpisteen.

31-vuotias Kostopoulos ehti merkkauttaa Hurricanesissa tälle syksylle 17 ottelussa pisteet 1+3=4. Kesällä vuoden mittaiselta Venäjän reissultaan NHL:ään palannut Babchuk puolestaan takoi samassa määrässä pelejä lukemat 3+5=8.

Islanders-luotsille monoa

Kymmenen ottelun tappioputkessa olevan New York Islandersin toimitusjohtaja Garth Snow on siirtänyt päävalmentajaa Scott Gordonin sivuun toimestaan. Päävalmentajan tehtäviä hoitaa toistaiseksi Jack Capuano. Capuano on toiminut Islandersin farmijoukkueen Bridgeport Sound Tigers päävalmentajana viimeiset neljä kautta.

Gordon jää kuitenkin yhä Islanders-organisaation palvelukseen tittelinään toimitusjohtajan neuvonantaja. Hän ehti toimia päävalmentajana kaksi täyttä kautta, eikä joukkue kummallakaan yrityksellä selvinnyt pudotuspeleihin. Tällä hetkellä Islanders on Itäisen konferenssin viimeisenä saatuaan 17 ottelusta 11 pistettä. Pudotuspeliviivaan on matkaa kuusi pistettä.

Carterille 11 vuoden jatkosopimus

Philadelphia Flyers ja hyökkääjä Jeff Carter solmivat peräti 11 vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Paperin kokonaisarvo on 58 miljoonaa dollaria. 25-vuotiaasta kanadalaisesta olisi ensi kesänä tullut rajoittamaton vapaa agentti.

Carterin palkka vaihtelee sopimuksen aikana: huipussaan mies tienaa kaudessa seitsemän miljoonaa, sopimuksen lopussa kaksi miljoonaa. Paperissa ei ole kauppaamisen estävää pykälää sen ensimmäisenä vuotena, mutta toisen ja neljännen vuoden välillä häntä ei voida myydä. Sen jälkeen miehen kauppaaminen on rajoitettua.

Burnsille pelikieltoa

Minnesota Wild puolustaja Brent Burns on saanut kahden ottelun pelikiellon hänen lyötyään mailan päällä Florida Panthersin hyökkääjää Steve Bernieriä kasvoihin. Isku oli sen verran kova, että Panthers-hyökkääjältä murtui luita. Vamma vaatii leikkauksen eikä tarkasta toipumisennusteesta ole vielä tietoa.

Backesille viiden vuoden jatkosopimus

Hyökkääjä David Backes on tehnyt St. Louis Bluesin kanssa viiden vuoden jatkosopimuksen. Sopimuksen kokonaisarvo 22,5 miljoonaa taalaa, joten Backes saa keskimäärin 4,5 miljoona dollaria kaudessa. 26-vuotiaasta yhdysvaltalaisesta olisi tullut rajaittamaton vapaa agentti ensi kesänä.

Voimahyökkääjä Backes tällä kaudella ehtinyt tehdä 14 ottelussa kuusi pistettä (kaksi maalia, neljä syöttöä) ja kerännyt 32 minuuttia jäähyjä. Kaikkiaan hän on tehnyt nuottipaidassa 162 pistettä (73+89) runkosarjan 296 ottelussa. Pudotuspelejä hän pelannut vain neljästi, joissa kertynyt kolme pistettä (1+2).

Colorado ja Montreal kaupoilla

Puolustajien loukkaantumissumasta kärsivä Colorado Avalanche hankki Montreal Canadiensista isokokoisen Ryan O'Byrnen vaihdossa junioreissa pelaavaan hyökkääjä Michael Bournivaliin.

26-vuotias O’Byrne on pelannut tällä kaudella Montrealin paidassa kolme ottelua ilman pisteitä. Jäähyjä on entään kertynyt neljä minuuttia. Yli 190 senttinen ja yli satakiloinen kanadalainen tuo Avalanchen muuten varsin pienikokoiseen puolustukseen rutkasti lisää kokoa ja jonkin verran kovuuttakin. Kaikkiaan entinen yliopistopelaaja on edustanut Canadiensia 128 ottelussa, joissa hän tehnyt kaksi maalia ja antanut 14 syöttöä. Jäähyjä on koossa 181 minuuttia.

Bournival oli Avalanchen kesän kolmannen kierroksen varaus. Hän on aloittanut kautensa Quebecin junioriliigassa Shawinigan Cataractesissa hyvin ja omaa mahdollisuudet päästä Kanadan alle 20-vuotiaiden MM-joukkueeseen.

Lecavalierin käsi murtunut

Tampa Bay Lightningin kapteeni Vincent Lecavalier mursi oikean kätensä ottelussa Washington Capitalsia vastaan. Hän tulee olemaan poissa pelikaukalosta kolmesta neljään viikkoon.

Lecavalier on joukkueen sisäisessä pistepörssissä kolmantena yhdeksällä pisteellä (kolme maalia, kuusi syöttöä) 13 ottelussa.

Oshie pitkään sivussa

Vahvasti kauden aloittanut St. Louis Blues kärsi pahan takaiskun ottelussa Columbusta vastaan, kun hyökkääjä T.J. Oshie mursi vasen nilkkansa törmätessään Blue Jackets-pelaajan kanssa. Nilkka jouduttiin leikkamaan ja toipuminen tulee kestämään ainakin kolme kuukautta.

Loukkaantumisen aikaan Oshie johti joukkueen sisäistä pistepörssia kymmenellä pisteellä (yksi maali, yhdeksän syöttöä).

Kingsillä loukkaantumishuolia

Kaksi Los Angeles Kingsin runkopelaajista - puolustaja Willie Mitchell ja laitahyökkääjä Aleksei Ponikarovski - ovat sairastuvalla ainakin seuraavan kuukauden ajan. Molemmat pelaajat loukkaantuivat Losin voitto-ottelussa Nashville Predatorsia vastaan. Mitchell mursi vasemman käden ranteensa ja Ponikarovski sormensa. Kumpikaan vamma ei ole niin vakava, että vaatisi leikkausta, mutta pitää kuitenkin pelaajat sivussa neljästä kuuteeen viikkoon.

Molemmat pelaajat ovat Losin viime kesänä sainaamia vapaita agentteja. Puolustaja Mitchell on saalistanut kauden aikana viisi pistettä (1 maali, 4 syöttöä) ja Ponikarovski neljä pistettä (2+2).

Giroux jatkaa Phillyssä

Philadelphia Flyers on tehnyt hyökkääjä Claude Girouxin kanssa kolmen vuoden ja 11,25 miljoonanan dollarin arvoisen jatkosopimuksen. Sopimus astuu voimaan ensi kauden alusta, jolloin kanadalaishyökkääjä ansaitsee 2,75 miljoona, toisena sopimusvuonna tienesti on 3,5 miljoona ja viimeisenä vuonna 5 miljoonaa taalaa.

Giroux pelasi keväällä erinomaiset pudotuspelit (23 ottelua, 21 pistettä) ja on tällä kaudella jatkanut hyviä otteitaan. Jatkosopimuksen julkaisuhetkellä hän johti joukkueen sisäistä pistepörssiä 14 pisteellä - seitsemän maalia ja samana verran syöttöjä - 15 ottelussa.

San Josen Thorntonille kahden ottelun pelikielto

San Jose Sharksin kapteenille Joe Thorntonille on annettu kahden ottelun pelikiellon päähän kohdistuneesta taklauksesta. Taklauksen kohteena oli St. Louis Bluesin hyökkääjää David Perron.

Dallas sopimukseen ykkösvaraus Campbellin kanssa

Dallas Stars on tehnyt kolmevuotisen sopimuksen maalivahti Jack Campbellin kanssa.

18-vuotias Campbell on Starsin ykkösvaraus kuluneeltä kesältä. Hän on pelannut OHL-liigaa Windsor Spitfiresin riveissä, jossa hän on voittanut kuusi ottelua ja päästänyt 3.81 maalia ottelua kohden.

Campbell pelaa kauden loppuun Windsorissa ja liittyy Dallas-miehistöön ensi vuoden harjoitusleirillä.

Phaneufille kuukauden huili

Toronto Maple Leafsin kapteeni Dion Phaneuf on sivussa neljästä kuuteen viikkon saatuaan Ottawa Senatorsia vastaan käydyssä ottelussa syvän viiltohaavan jalkaansa. Viilto oli niin vakava, että sen korjaamiseksi Phaneufin jalkaa jouduttiin operoimaan.

Yhdessätoista tällä kaudella pelaamassaan ottelussa jykevä puolustaja on kerännyt neljä pistettä, kaikki syöttöjä. Kapteeniaan korvaamaan Maple Leafs kutsui farmista 22-vuotiaan saksalaisen Korbian Holzerin.

Brierelle pekkaa

Philadelphia Flyersin hyökkääjä Daniel Brierelle on annettu kolmen ottelun pelikielto hänen huitaistua aloituksen jälkeen Islanders hyökkääjä Frans Nielseniä mailalla päähän. Ottelua oli tuolloin jäljellä vain minuutti ja Flyers johti peliä maalein 6-1. Kuumassa ottelussa jaettiin kaikkiaan 120 jäähyminuuttia, joista Iskanders keräsi 73 Flyersien jäädessä 47 minuuttiin.

Neuvirth kuukauden tulokas

Washington Capitalsin maalivahti Michal Neuvirth on valittu NHL:n kuukauden tulokkaaksi lokakuulta.

22-vuotias maalivahti voitti kymmenestä startistaan seitsemän ja päästi 2.15 maalia ottelua kohden. Hänen torjuntaprosenttinsa lokakuussa oli 92.6 ja kymmeneen otteluun mahtui yksi nollapeli. Hän jakoi seitsemällä voitollaan liigan kärkipaikan.

Stamkos lokakuun ykköstähti

Tampa Bay Lightningin hyökkääjä Steven Stamkos on valittu NHL:n lokakuun ykköstähdeksi. Stamkos oli lokakuussa liigan tehokkain pelaaja 19 pisteellä.

Kakkostähdeksi valittiin Boston Bruinsin maalivahti Tim Thomas ja kolmostähdeksi Colorado Avalanchen laitahyökkääjä Chris Stewart.

Stamkos teki 10 ottelussa tehot 9+10=19. Hänen tehosaldonsa oli myös +9.

Thomas voitti lokakuussa kaikki kuusi otteluaan, joissa hänet merkittiin aloituskokoonpanoon. Hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa 0.50 oli liigan paras. Hänen torjuntaprosenttinsa 98.4 oli myös liigan paras. Thomas pelasi kolme nollapeliä.

Stewart teki lokakuussa 16 tehopistettä (9+7). Kolme hänen maaleistaan oli voittomaaleja ja hän oli kuukauden lopussa kahdeksan ottelun pisteputkessa.

Kassianille sopimus

Buffalo Sabres on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen hyökkääjä Zack Kassianin kanssa. Kassian on Sabresin ykkösvaraus vuodelta 2009.

19-vuotias hyökkääjä pelaa viimeistä kauttaan juniorisarjoissa ja on Windsor Spitfiresin paras pistemies 20 tehopisteellä. Kassianin junioriura alkoi Peterborough Petesissä, josta hänet kaupattiin Windsoriin viime vuonna.

Parise kolme kuukautta sivussa

New Jersey Devilsin hyökkääjä Zach Parise on sivussa tositoimista seuraavat kolme kuukautta. Lauantaina Los Angeles Kingsiä vastaan pelatussa ottelussa oikean polvensa loukanneen Parisen polvi on leikattu ja revennyt ristiside korjattu. Paluu kaukaloihin venyy ainakin ensi vuoden puolelle.

Parise ehti tehtailla kauden alussa 3 maalia ja 3 syöttöpistettä 12 ottelussa.

Staalin loukkaantumishuolet jatkuvat

Pittsburgh Penguinsin hyökkääjä Jordan Staalin paluu kaukaloihin viivästyy entisestään. Hyökkääjä sai harjoituksissa luunmurtuman käteensä, ja edessä on kuuden viikon pelitauko. Staal ei ole vielä pelannut ainuttakaan NHL-ottelua tällä kaudella oltuaan toipilaana kesällä tehdyn jalkaleikkauksen jälkeen.

- Tietysti se oli iso pettymys Jordanille. Hänellä oli vaikea kesä ja harjoitusleiri. Ja sitten kun hän on pääsemässä pelikuntoon, niin hän loukkaantuu uudestaan. Se on hyvin raskasta hänelle, Pittsburgh-valmentaja Dan Bylsma kertoi NHL.comille.

Tim Thomas viikon ykköstähti

Boston Bruinsin maalivahti Tim Thomas, San Jose Sharksin hyökkääjä Joe Thornton ja Chicago Blackhawksin puolustaja Duncan Keith on valittu päättyneen viikon tähdistöön.

Ykköstähden pokannut Thomas pelasi kaksi ottelua, joissa piti molemmissa maalinsa puhtaana. Thomas pysäytti 20 kiekkoa 2-0-voitossa Torontoa vastaan ja kaksi päivää myöhemmin 29 laukausta, kun Bruins voitti Ottawan 0-4. 36-vuotias Thomas on voittanut kaikki kuusi avausotteluaan, ja sivunnut samalla Tiny Thompsonin vanhaa seuraennätystä kaudelta 1937-38.

Kakkostähden pokkasi Thornton, joka oli kuluneella viikolla liigan paras pistemies kahdeksalla tehopisteellä (3+5). San Jose-kapteeni pelasi parhaan ottelunsa New Jersey Devilsiä vastaan, jossa hän teki tehot 3+2=5. Hän syötti seuraavassa ottelussa Anaheimia vastaan kolme maalia.

Kolmostähti meni Keithille, joka oli liigan eniten pisteitä tehnyt puolustaja kuluneella viikolla seitsemällä tehopisteellä (1+6). Hallitseva Norris Trophy-voittaja vietti kolme useamman pisteen iltaa, mukaan lukien 4-7-tappioon päättynyt ottelu Edmontonia vastaan, jossa Keith syötti kolme maalia.

Giordanolle pitkä jatkosopimus

Calgary Flames on tehnyt puolustaja Mark Giordanon kanssa viiden vuoden jatkosopimuksen. ESPN-sivuston mukaan hieman päälle 4 miljoonaa dollaria per kausi.

27-vuotiasta kanadalaista ei varattu juniorivuosinaan, vaan hän teki sopimuksen Flamesin kanssa vapaana agenttina kesällä 2004. Hän 205:ssä NHL-ottelussaan tehnyt 68 pistettä (20 maalia, 48 syöttöä). Viime kausi oli Giordanon tähän astisen uran paras, sillä hän pelasi täyden 82 ottelun runkosarjan ja kokosi 30 pistettä (11 maalia, 19 syöttöä). Tämän kauden kymmenessä ensimmäisessä ottelussa hän tehnyt kolme pistettä, kaikki syöttöjä.

Toronton Armstrong viikoiksi sivuun

Toronto Maple Leafs joutuu tulemaan seuraavat 4-6 viikkoa toimeen ilman hyökkääjä Colby Armstrongia. Laiturin sormesta katkesi jänne tiistain voitollisessa Florida-ottelussa ja edessä on leikkaus.

Torontoon kesällä vapaana agenttina siirtynyt Armstrong on tehnyt pelaamissaan kahdeksassa ottelussa yhden maalin.

Boychuk sivuun kuukaudeksi

Boston Bruinsin puolustaja Johnny Boychuk on sivussa kuukauden murtuneen käden vuoksi.

Boychuk sai lievän luunmurtuman vasempaan käsivarteensa lauantain ottelussa New York Rangersia vastaan. Rangers voitti ottelun maalein 2-3.

Vastikään uuden jatkosopimuksen tehnyt Boychuk ehti ennen loukkaantumistaan kerätä neljässä ottelussa kolme syöttöpistettä. Viime kaudella Boychuk pelasi 51 ottelua tehoin 5+10=15.

Nashille sakot

Columbus Blue Jacketsin hyökkääjä Rick Nash sai liigalta 2,500 dollarin sakon huidottuaan Calgary Flamesin puolustaja Mark Giordanoa korkealla mailalla perjantain ottelussa, joka päättyi Calgaryn 2-6-voittoon.

Tilanne sattui ottelun toisessa erässä. Nash sai ottelussa tilanteesta kahden minuutin jäähyn

Aikaisempia NHL sähkeuutisia

» Lähetä palautetta toimitukselle