TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

NHL: Betts loukkasi olkapäänsä

NHL / Uutinen
NHL-kausi on täydessä käynnissä. Sopimus- ja siirtorintamalla tapahtuu, pelikieltoja jaetaan ja myös sairastuvalla käy vilske.

Philadelphia Flyersin hyökkääjä Blair Betts joutuu neljäksi viikoksi sairastuvalle telottuaan olkapäänsä lauantain ottelussa Phoenix Coyotesia vastaan.

Betts loukkaantui, kun hän hyppäsi pelitilanteessa ilmaan ja tipahti jäähän olkapäätään pidellen. Sama olkapäävamma piti hänet sivussa peleistä kolme viikkoa lokakuun alussa.

- Se tulee selvästikin olemaan huomattavan pitkä aika, noin neljä viikkoa, sanoi Flyersin GM Paul Holmgren.

Bettsillä on tämän kauden 12 ottelusta saldona maali ja syöttöpiste.

Mitchellin kuntoutuskomennus ohi

San Jose Sharksin keskushyökkääjä Torrey Mitchell palaa tositoimiin lyhyen kuntoutuskomennuksen jälkeen. Mitchell pelasi Sharksin farmijoukkue Worchesterissa työehtosopimuksen mukaisella kuntoutuskomennuksella, jolta hänet olisi pitänyt nostaa viimeistään 24. päivä.

Mitchell ei ole pelannut runkosarjassa otteluakaan yli puoleentoista vuoteen, sillä hän mursi jalkansa viime kauden harjoitusleirillä eikä palannut kentille ennen kuin pudotuspeleihin. Tämän kauden alku puolestaan viivästyi ilmeisesti liiallisen harjoittelun aiheuttaman niveljäykkyyden myötä.

Donovan sivussa toistaiseksi

Ottawa Senatorsin hyökkääjä Shean Donovan on sivussa toistaiseksi saatuaan polvivamman ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan. Hänen arvioidaan olevan sivussa noin 8 viikkoa, mahdollisesti pidempäänkin.

Donovanin polvessa havaittiin sekä ristisidevamma, että sivusidevamma, joiden ei kuitenkaan uskota vaativan leikkaushoitoa.

Donovan on tällä kaudella pelaamissaan 12 ottelussa kerännyt tehot 1+2=3.

Ebbett Minnesota Wildiin

Minnesota Wild on poiminut hyökkääjä Andrew Ebbettin waivers-listalta, jonne Chicago Blackhawks oli hänet laittanut.

Ebbett vaihtoi nyt seuraa toisen kerran tämän kauden aikana, sillä Chicago poimi hänet lokakuun 17. päivä Anaheim Ducksista. Ebbett on pelannut tällä kaudella 12 ottelua, joissa hän on tehnyt yhden maalin.

Neal pelikieltoon

Dallas Starsin hyökkääjä James Neal on asetettu kahden ottelun pelikieltoon. Hän taklasi ottelussa Columbusta vastaan Blue Jacketsin Dereck Dorsettia takaa päin ruuhkatilanteessa. Dorsett ei päässyt jäältä pois omin avuin ja Neal komennettiin suihkun puolelle. Starsin paras pistemies ja maalintekijä Neal huilaa kotiottelut New Jerseytä ja Carolinaa vastaan.

Smyth telakalle

Los Angeles Kingsin laitahyökkääjä Ryan Smyth on kaukaloista sivussa kuukauden verran ylävartalon vamman vuoksi. 33vuotias veteraani on aloittanut kauden erinomaisesti. Joukkueen ykkösketjussa yhdessä Anze Kopitarin ja Justin Williamsin kanssa pelannut Smyth on tehnyt 22 ottelussa 23 pistettä (9 maalia, 14 syöttöä). Valmentaja Terry Murrayn mukaan Aleksander Frolov korvaa Capatain Canadan Kingsin ykkösketjussa.

Smythin lisäksi Los Angelesin toinen kesävahvistus, puolustaja Rob Scuderi on loukkaantuneiden listalla. Scuderin "alavartalo vamman" tarkempaa toipumisaikataulua ei ole ilmoitettu.

Laingin viikkoja sivussa

Washington Capitalsin hyökkääjä Quintin Laing on sivussa neljästä kuuteen viikkoon. New York Rangersia vastaan pelatussa ottelussa Laing sai kiekon kasvoihinsa ja mursi tilanteessa leukansa. 30-vuotias hyökkääjä ehti ennen loukkaantumistaan tehdä tällä kaksi maalia 18 ottelussa.

Hinote MODO:on

Peter Forsbergilla ja Markus Näslundilla vahvistunut MODO Hockey saa lisää miehitystä, kun viime kaudella St. Louisissa kiekkoillut Dan Hinote siirtyy seuraan loppukauden kattavalla sopimuksella. Joukkue on Hinotelle tuttu, sillä hän kiekkoili siellä NHL:n työsulun aikana. 32-vuotias kanadalainen pelasi viime kaudella Bluesissa 51 ottelua pistein 1+4=5.

Filatov lainalle kotimaahansa

Columbus Blue Jacketsin venäläislupaus Nikita Filatov palaa pelaamaan kotimaahansa. Hän edustaa Moskovan TsSKA:ta kauden loppuun asti ulottuvalla lainasopimuksella.

Filatov, 19, on seuran ykköskierrosen varaus kesältä 2008. Hän on tehnyt pelaamissaan 12 NHL-ottelussa kaksi maalia. Blue Jacketsin seurajohto painottaa, että lainasopimuksesta huolimatta Filatoville rakennetaan edelleen tulevaisuutta Columbuksessa.

- Nikita on organisaatiomme huippulupaus, ja uskomme, että hänelle on parasta päästä pelaamaan enemmän ja monipuolisemmin KHL:ssä, GM Scott Howson kommentoi seuran tiedotteessa.

Mike Knublella sormimurtuma

Washington Capitalsin hyökkääjä Mike Knuble joutuu TSN-kanavan mukaan huilaamaan 3-4 viikkoa. Mies mursi sormensa maalinedusruuhkassa perjantain ottelussa Minnesotaa vastaan. Vamma vaati lopulta leikkaushoitoa.

Hordichuk pelikieltoon

NHL asetti Vancouver Canucksin hyökkääjän Darcy Hordichukin yhden ottelun pelikieltoon. Rangaistus tuli, koska hän aloitti tappelun viimeisen viiden minuutin aikan ottelussa St. Louisia vastaan. Samalla liiga antoi normaalikäytännön mukaisesti 10 000 dollarin sakot Canucksin päävalmentajalle Alain Vigneaultille.

Orpik sairastuvalle

Vilske Pittsburgh Penguinsin sairastuvalla jatkuu. Uusimpana potilaiden joukkoon liittyy puolustaja Brooks Orpik, joka joutuu huilaamaan pari viikkoa alaraajavamman vuoksi. Hän loukkasi jalkansa tiistain ottelussa Bostonia vastaan.

Komisarekilla reisivamma

Toronto Maple Leafsin puolustaja Mike Komisarek joutuu TSN-kanavan mukaan kolmen viikon sairauslomalle. Miehen reisilihas venähti lauantain ottelussa Detroitia vastaan, kun pakki törmäsi Todd Bertuzzin kanssa. Täksi kaudeksi isolla sopimuksella Torontoon siirtynyt Komisarek ehti pelata ennen loukkaantumistaan 16 ottelua ilman pisteitä. Miehen tehosaldo on puolestaan pakkasen puolella peräti yhdeksän pykälän verran.

Red Wingsin hyökkäykseen täydennystä

Hyökkääjien loukkaantumisista kärsivä Detroit Red Wings täydensi miehistöään waiver-listalta löytyneeltä Drew Millerillä. 25-vuotias Miller kiekkoili alkukauden aikana Tampa Bay Lightningin riveissä 14 ottelussa ilman tehopisteitä. Kaksi edellistä talvea mies kuului Anaheimin Ducksin organisaatioon, mutta pelasi pääasiassa AHL:n puolella.

Saarelaisilla loukkaantumisia

Monen muun joukkueen tavoin New York Islanders kärsii loukkaantumisista. Joukkueen kolmanneksi paras pistemies Kyle Okposo kärsii sikaflunssasta eikä pääse mukaan joukkueen vieraskiertueelle ja veteraanisentteri Doug Weightin "ylävartalon vamma" on oletettua pahempi. Ensi arvion mukaan Weight olisi ollut sivussa reilun viikon verran, mutta todennäköisesti hän onkin poissa neljästä kuuteen viikkoon.

Bolland selkäleikkauksessa

Chicago Blackhawksin sentteri Dave Bollandin selkä on jouduttu leikkamaan. Hän on kärsinyt selkävaivoista jo kaksi vuotta vuotta ja kun lepo ja kortisonihoito ei ole auttanut, niin lääkärit yrittävät korjata asian leikkauksella. Toimenpiteen seurauksena Bolland on poissa kaukaloista kolme-neljä kuukautta.

23-vuotias keskushyökkääjä ehti pelata tällä kaudella 13 ottelua, joissa teki kaksi maalia ja neljä syöttöä.

Glencross pelikieltoon

Calgary Flamesin hyökkääjä Curtis Glencrossa on asetettu kolmen ottelun pelikieltoon. Hän ajoi lauantain ottelussa New York Rangersia vastaan Chris Drurya puun takaa ja osui taklauksellaan tämän päähän. NHL tutki tilanteen jälkikäteen ja lätkäisi Flames-hyökkääjälle pannan, joka kestää marraskuun 17. päivään saakka.

Legace paikkaamaan Wardin loukkaantumista

Luistimesta viillon jalkaansa saanut Carolina Hurricanesin maalivahti Cam Ward joutuu olemaan sivussa ainakin kuukauden päivät. Tästä johtuen Hurricanes joutui etsimään uuden maalivahdin, ja lopulta seura pääsi yhteisymmärrykseen Manny Legacen kanssa.

Osapuolet solmivat loppukauden kestävän kaksisuuntaisen sopimuksen, jonka arvo NHL:n puolella on 500 000 dollaria. 36-vuotias maalivahti torjui viime kaudella St. Louis Bluesin riveissä 24 ottelussa ja summasi päästettyjen maalien keskiarvoksi 3,18. Tänä syksynä Legace on pitänyt pelituntumaa yllä AHL:ssä Chicago Wolvesin riveissä.

Nashin luistin viilsi Wardin jalan auki

Carolina Hurricanesin maalivahti Cam Ward loukkaantui Columbusta vastaan pelatussa ottelussa. Blue Jacketsin hyökkääjä Rick Nashin luistin viilsi Wardin jalkaan haavan ja vertavuotava maalivahti joutui lähtemään sairaalaan paikattavaksi. Valmentaja Paul Maurice ei osannut sanoa toipumisaikataulua, mutta piti vammaa varsin vakavana.

Wardin loukkaantuminen synkensi liigan viimeiseksi valuneen 'Canesin nykytilannetta entisestään. Sairastuvalla ovat jo ennestään myös joukkueen kaksi viime kauden parasta pistemiestä, hyökkääjät Ray Whitney ja Eric Staal.

Martinek loppukauden poissa

New York Islandersin puolustaja Radek Martinek on loukkaantumisen vuoksi syrjässä koko loppukauden. 33-vuotias tshekkipelaaja loukkasi oikean polvensa ottelussa New Jerseytä vastaan.

Martinekin loukkaantuminen oli pirteästi kauden aloittaneelle Islandersille ikävä takaisku. Valmentaja Scott Gordonin luottomies pelasi otteluissa keskimäärin hiukan yli 22 minuuttia, toiseksi eniten Saarelaisten kenttäpelaajista. Martinek ehti tehdä ennen pitkää sairauslomaansa kaksi maalia ja antaa yhden syötön.

McAmmond Devilsiin

New Jersey Devils hankki hyökkäykseensä kokemusta, kun seura solmi loppukauden kestävän kaksisuuntaisen sopimuksen Dean McAmmondin kanssa. 36-vuotias solmi aiemmin syksyllä AHL-sopimuksen ja teki sarjassa kuudessa ottelussa pisteet 1+2=3. NHL-urallaan McAmmond on pelannut peräti 934 ottelua. Viime kaudella hän edusti Ottawa Senatorsia ja New York Islandersia.

Montrealin puolustukseen tilkettä

Puolustajien loukkaantumisista kärsivä Montreal Canadiens paikkasi miesvajettaan, kun joukkue poimi waiver-listalta Jay Leachin. New Jerseyn organisaatioon kuulunut 30-vuotias Leach ehti pelata tällä kaudella AHL:ssä 12 ottelua tehoin 0+3.

O`Brien yhden ottelun pelikieltoon

Vancouver Canucksin kovaotteinen puolustaja Shane O`Brien on asetettu yhden ottelun pelikieltoon. Tuomio annettiin, koska pakki oli kontaktissa mailallaan New York Rangersin Sean Averyn kanssa, kun molemmat olivat joukkueidensa pelaajapenkeillä. O´Brien kärsii pannansa perjantain ottelussa Dallasia vastaan.

Horcoffille reilun viikon huili

Edmonton Oilersin hyökkääjä Shawn Horcoff joutuu olemaan sivussa 7-10 päivän ajan olkapäävamman vuoksi. Mies sai ottelussa Islandersia vastaan kovan taklauksen Andy Suttonilta ja joutui jättämään pelin kesken.

Byers tappeli itsensä pelikieltoon

NHL on asettanut New York Rangersin hyökkääjän Dane Byersin yhden ottelun pelikieltoon. Mies haastoi ottelussa Vancouveri Canucksia vastaan kanadalaisjoukkueen Tanner Glassin tappeluun ottelun viimeisen viiden minuutin aikana. Liigan sääntöjen mukaan tästä seurasi yhden ottelun pelikielto. Lisäksi Rangersin päävalmentaja John Tortorella sai episodista 10 000 dollarin sakot.

Lisää loukkaantumisia Vancouverissa

Huonot uutiset Vancouver Canucksin sairastuvalta jatkuvat. Uusimpana miehenä potilasjoukkoon liittyy tulokashyökkääjä Michael Grabner, joka joutuu huilaamaan noin puolitoistakuukautta nilkkavamman vuoksi. 22-vuotias itävaltalainen ehti pelata yhdeksän ottelua ja tehdä tehot 2+3=5.

Anderson poimi tähdet

Colorado Avalanchen maalivahti Craig Anderson on valittu NHL:n lokakuun ykköstähdeksi. Kakkos- ja kolmostähdiksi poimittiin Washington Capitalsin hyökkääjä Aleksandr Ovetshkin ja Phoenix Coyotesin maalivahti Ilja Bryzgalov.

Anderson pelasi kaikki Avalanchen 14 ottelua ja voitti niistä kymmenen. Kaksi neljästä tappiosta tuli vasta rangaistuslaukauskilpailussa. Andersonin suoritusten ansiosta liigan peräpäähän ennakoitu Colorado olikin kuun päättyessä Läntisen konferenssin kärkipaikalla. Hänen torjuntaprosenttinsa oli liigan paras (93,9%) ja voittoja kertyi kuukauden aikana enemmän kuin kellään toisella maalivahdilla.Pistepörssin kärkimies Ovetshkin laukoi lokakuussa enemmän kuin kukaan muu ja onnistui myös tekemään maaleja - 14 kappaletta - enemmän toiset. Bryzgalovilla oli maalivahdeista alhaisin päästettyjen maalien keskiarvo - vain 1,78 per peli - ja hän voittikin yhdestätoista ottelustaan kahdeksan. Venäläisen torjuntaprosentti (93%) oli vain himpun verran alhaisempi kuin ykköstähti Andersonilla.Lokakuun parhaaksi tulokkaaksi valittiin New York Rangersin puolustaja Michael Del Zotto. Del Zotto keräsi lokakuun neljässätoista ottelussa muhkeat kaksitoista pistettä (4 maalia, 8 syöttöä). Hän on NY Rangersin ensimmäisen kierroksen varaus 2008 draftissa, kaikkiaan tilaisuuden kahdeskymmenes valinta.

Ducksin Wisniewskille pelikieltoa

Anaheim Ducksin puolustaja James Wisniewski on saanut kahden ottelun pelikiellon päähän kohdistuneesta taklauksesta. Wisniewski taklauksen kohteeksi joutui Phoenixin Coyotesin kapteeni Shane Doan. Hän ei saanut tilanteesta jäähyä, mutta NHL katsoi myöhemmin tilanteen rangaistuksen arvoiseksi.

Gagne sairastuvalle

Philadelphia Flyers joutuu tulemaan toimeen 6-8 viikkoa ilman hyökkääjä Simon Gagnea. Seuran GM Paul Holmgren kertoi medialla maanantaina, että Gagnella on kaksi nivustyrää, joiden takia mies joutuu leikkaukseen. Vikkeläkinttuinen laituri ehti pelata tällä kaudella 9 ottelua tehoin 1+4=5.

Pettinger Canucksin riveihin

Vancouver Canucks hankki hyökkäykseensä leveyttä, kun joukkue solmi kauden loppuun saakka kestävän sopimuksen Matt Pettingerin kanssa. 29-vuotias kanadalainen haki syksyllä paikkaa NHL:stä, mutta joutui tyytymään AHL-sopimukseen Manitoba Moosen kanssa.

Yli 400 ottelua NHL:ssä tahkonnut mies ehti nakuttaa AHL:ssä seitsemässä ottelussa tehot 2+2. Viime kaudella hän edusti Tampa Bayta 59 ottelussa ja teki pisteet 8+7=15.

Malkin sairastuvalle

Pittsburgh Penguins joutuu seuraavissa peleissä tulemaan toimeen ilman venäläistähteään Jevgeni Malkinia. Seuran verkkosivujen mukaan mies joutuu sairastuvalle 2-3 viikon ajaksi olkapäävamman vuoksi. Malkinin vamma tuli jo aiemmin, ja mies pelasi sen kanssa. Lopulta hyökkääjä päätettiin kuitenkin ottaa sivuun, jotta vamma paranisi.

- Voisin pelata, mutta kausi on vasta alussa. Tuntuu hyvältä, eikä vamma ole iso ongelma. Aion katsella ja tukea joukkuettamme vieraspeleissämme, kertoo perjantaina Penguinsin mukana Columbuksen vieraaksi matkaava Malkin seuran verkkosivuilla.

Devereaux vanhalle mantereelle

Reilut 600 NHL-ottelua urallaan pelannut Boyd Devereaux luistelee jatkossa Sveitsin kaukaloissa HC Luganon paidassa. Kolme edellistä kautta Torontoa edustanut Devereaux pelasi viime talvena 23 NHL-ottelua tehoin 6+5=11.

Randy Jones Kaliforniaan

Los Angeles Kings on poiminut puolustaja Randy Jonesin ns. re-entry waiver -listalta. Jonesin edellinen seura oli Philadelphia Flyers, mikä joutuu maksamaan puolet Jonesin kauden palkasta.

28-vuotias Jones ei ole tällä kaudella mahtunut Flyersin pelaavaan kokoonpanoon. Viidellä aiemmalla kaudella hän teki yhteensä reilussa kahdessasadassa ottelussa 69 pistettä (13 maalia, 56 syöttöä). Tällä kaudella hän ehtinyt pelata Flyersin farmijoukkueessa Adirondackissa kuusi ottelua, joissa kerännyt yhden syöttöpisteen.

Calder Ducksin vahvuuteen

Anaheim Ducks on tehnyt yksivuotisen sopimuksen vasemman laitahyökkääjän Kyle Calderin kanssa.

Calder oli mukana jo Anaheimin harjoitusleirillä ennen kautta, muttei silloin vakuuttanut sarjajohtoa. Calder jäi neljässä harjoitusottelussa ilman pisteitä ja siirtyi Ducksien farmijoukkueen riveihin.

Yhdeksän vuotta NHL:aa pelanneen Calderin paras kausi oli 2005-06, jolloin Calder keräsi Chicago Blackhawksin paidassa 79 ottelussa tehot 26+33=59. Calder on edustanut urallaan myös Philadelphia Flyersia, Detroit Red Wingsiä ja viimeksi Los Angeles Kingsiä.

Ott pelikieltoon

Dallas Starsin hyökkääjä Steve Ott on asetettu kahden ottelun pelikieltoon. Mies taklasi lauantain ottelussa St. Louisin puolustaja Carlo Colaiacovoa matalalle lantioon ja lennätti hänet korkealle ilmaan. Puolustaja tömähti jäähän selälleen eikä enää jatkanut ottelua.

Kovaltshukin jalassa hiusmurtuma

Hienosti kautensa aloittanut Atlanta Thrashers joutuu tulemaan toimeen 2-4 viikkoa ilman supertähteään Ilja Kovaltshukia. Tällä kaudella jo yhdeksän maalia kahdeksassa ottelussa paukuttanut venäläinen loukkasi jalkansa viikonloppuna ottelussa San Josea vastaan. Jatkotutkimuksissa jalasta löydettiin hiusmurtuma, joka vaatii muutaman viikon huilitauon.

Oshie suolileikkauksessa

St. Louis Bluesin hyökkääjä T.J. Oshie on sivussa seuraavat pari viikkoa umpisuolen leikkauksen vuoksi. Ensimmäisen kierroksella vuonna 2005 varattu Oshie ehti tehdä kauden kahdeksassa ottelussaan yhden maalin ja antaa kaksi syöttöä.

Oshien lisäksi Bluesin vakiokokoonpanosta ovat sairastuvalla nilkkavamman vuoksi puolustaja Barret Jackman, selkävaivoista kärsivä puolustaja Eric Brewer sekä ranteensa murtanut hyökkääjä Alexander Steen.

Ruutulle pelikieltoa

Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Tuomo Ruutu on saanut kolmen ottelun pelikiellon laitataklauksen vuoksi. Ottelussa Colorado Avalanchea vastaan Ruutu taklasi Avs-hyökkääjä Darcy Tuckerin selästä päin laitaa. Tilanteessa tajuttomaksi mennyt Tucker sai törmäyksessä aivotärähdyksen ja on toistaiseksi poissa Avalanchen kokoonpanosta.

Koska Avalanchen vakiohyökkääjistä myös Cody McLeod on toistaiseksi sivussa kasvovamman vuoksi, niin denveriläisjoukkue kutsui farmista veteraani Brian Willsien avuksi paikkaamaan miehistövajetta.

Losissa jatkosopimuksia

Los Angeles Kings on solminut maalivahti Jonathan Quickin ja puolustaja Davis Drewisken kanssa kolmivuotiset jatkosopimukset. Joukkueen ykkösmaalivahdiksi viime kaudella noussut Quick saa kolmesta vuodesta 5,4 miljoonaa taalaa ja peruspuolustaja Drewiske samalta ajalta 1,8 miljoona.

23-vuotias Quick on aloittanut Losin kymmenestä ottelusta yhdeksästä ja voittanut peleistä kuusi. 24-vuotias Drewiske on maalannut tällä kaudella kerran ja syöttänyt kaksi osumaa. Tehotilastossa hän on joukkueen kärkimies kuuella plussalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle