NHL: Bäckström nollasi San Josen

Suomalaisvahtien mittelössä Niklas Bäckström otti niskalenkin torjuessaan peräti 36 laukausta. Sharks ei kuitenkaan päässyt yllättämään, vaikka alla oli hyvin alkanut voittoputki. Vastaavasti tappioputkessa ollut Minnesota katkaisi tämän pelin myötä omansa.

Viimeisten kahden Sharks-pelin aikana uudelleen yhdistetty jo verraten kuuluisa "Olympiaketju" Patrick MarleauJoe ThorntonDany Heatley oli nakutellut pelottavalla tahdilla pisteitä, mutta ketjun lamaannuttamiseksi tarvittiin ilmeisesti vain yksi mies, tässä tapauksessa Niklas Bäckström.

Ottelussa San Jose vyörytti laukauksia läpi ottelun kohti Wildin maalia, mutta se viimeinen ja tärkein sinetti jäi ottamatta. Ensimmäisessä erässä laukaukset menivät San Joselle peräti 11-3 ja kolmannessakin 16-7, mutta tehottomuus näkyi. Sharks-maalilla pelivuorossa ollut Antero Niittymäki torjui 15 kertaa.

Ottelun ratkaisumaalin iski Andrew Brunette ylivoimalla toisessa erässä. Maali syntyi näppärän ylivoimapyörittelyn tuloksena, kun kiekko liikkui mieheltä toiselle. Wildin ykkösketjuun takaisin siirretty Martin Havlat antoi poikkisyötön maalin kulmalle, josta Brunetten oli helppo lakaista kiekko häkkiin.

Pelin päätyttyä maalivahti Bäckström oli tyytyväinen joukkueensa esityksiin kaukalossa.

– Pelasimme kaikenkaikkiaan fiksua peliä tänään. Pelaamme hyvää kiekkoa ja tahdomme jatkaa pelimme kehittämistä tästäkin eteenpäin.

Sharks-luotsi Todd MacLellan oli myös suhteellisen tyytyväinen, paitsi yhdestä asiasta. Joukkueen ylivoimatehokkuudesta.

– Se on yksi asia johon olen pettynyt. Näytti kuin meillä olisi ollut paljon toivoa onnistumisesta kuin itse tietoa onnistumisesta.

Mutta 82 ottelun kaudessa tulee noin viisi-seitsemän peliä, jotka vain täytyy heittääpois, koska peli ei kulje. Tämäniltainen oli yksi niistä. Luulin, että pelasimme hyvin, mutta Bäckström oli nyt parempi, McLellan totesi.

Bäckström saalisti kauden ensimmäisen nollapelinsä.