NHL: Atlantalle paha tappio

Thrashersin pudotuspelipaikka on varma, mutta kotietu voi vielä mennä.

Atlanta hävisi kotonaan kesälomatunnelmia virittelevälle Washingtonille 3-2, ja pisti runkosarjan lopun vielä jännittäväksi omalta osaltaan.

Thrashers johtaa omaa divisioonaansa ja on kolmantena itäisessä konferenssissa. Odottamattoman tappion ansiosta joukkue on kuitenkin vain pisteen edellä Tampa Bayta. Jos Lightning onnistuu pääsemään Thrashersin ohi, atlantalaisten kohtalona on tippua sijoille 6-8.

Atlanta ja Tampa Bay kohtaavat toisensa lauantai-iltana.

Isännät aloittivat keskiviikkoillan kohtaamisen hyvin halliten avauserää. Ilja Kovaltshuk veikin kauden 40. ja uransa 200. maalilla Atlantan johtoon avauserässä. Toinen erä oli kuitenkin synkkä kotijoukkueelle ja Kari Lehtoselle, joka sai kaivaa kiekon kolmasti selkänsä takaa.

Päätöserässä Atlanta painosti jälleen, mutta Andy Suttonin maali vajaat viisi minuuttia ennen loppua jäi laihaksi lohduksi. Thrashers pääsi lopussa pelaamaan jopa kolmen miehen ylivoimalla ilman maalivahtia, mutta tasoitus jäi haaveeksi.

Capitalsin sankari oli Aleksandr Ovetshkin, joka maalasi joukkueensa toisen ja kolmannen maalin. Venäläistähdellä on kasassa 46 osumaa tällä kaudella.

- Täällä on kiva pelata, pidän tästä paikasta, naureskeli Ovetshkin, joka on tehnyt joukkueiden välisissä neljässä kohtaamisessa kahdeksan maalia.

Selänteen maila ratkaisuroolissa

Oman divisioonansa kärkipaikasta kamppailevat Anaheim ja San Jose kävivät tiukan taiston, joka ratkesi vasta rangaistuslaukauksilla. 3-2-voiton napannut Sharks on kaksi pistettä jäljessä Ducksia, kun kummallakin on kaksi ottelua jäljellä.

Anaheim näytti karkaavan voittoon, kun Andy McDonald ja Chris Pronger veivät vieraat kahden maalin johtoon jo avauserässä. Isännät kuitenkin heräsivät nopeasti ja nousivat tasoihin toisessa erässä Scott Hannanin ja Steve Bernierin osumilla.

Ducksille tarjottiin voittomahdollisuutta loppuhetkillä, kun Sharksin Craig Rivet joutui jäähylle puoli minuuttia ennen peliajan loppumista. Kotijoukkue kesti peliajan loppuun ja veti sitten valttikortin hihastaan. Ennen jatkoajan alkua Sharks mittautti Teemu Selänteen mailan ja sääntöjenvastaisella kepillä lusikoinut suomalainen joutui myös jäähylle.

Selänne joutui suorittamaan rankkarinsa vieraalla mailalla, ja hän hukkasikin kiekonhallinnan. Ryan Clowen maali jäi voitto-osumaksi, kun vielä Selänteen ketjukaveri McDonaldkin tumpeloi kiekon kanssa omassa yrityksessään.