TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

NHL: Artjuhin pelikieltoon

NHL / Uutinen
Uusi NHL-kausi on lähtenyt käyntiin. Sopimusrintamalla tapahtuu yhä, pelikieltoja jaetaan ja myös sairastuvalla käy vilske.

Anaheim Ducksin hyökkääjä Jevgeni Artjuhin on asetettu kolmen ottelun mittaiseen pelikieltoon ilman palkkaa. Mies kaatoi ottelussa Dallasia vastaan puolustaja Matt Niskasen jalkaansa apuna käyttäen, niin sanotulla slew-footing -tyylillä. Venäläishyökkääjä ei saanut ottelun aikana tilanteesta rangaistusta, mtuta NHL asetti sanktion jälkikäteen. Hän palaa kaukaloon lokakuun 31. päivänä, kun Anaheim kohtaa Phoenixin.

Gontsharin kädessä murtuma

Pittsburgh Penguinsin tähtipuolustaja Sergei Gontshar mursi ranteensa voitto-ottelussa St. Louisia vastaan. Ensimmäisten arvioiden mukaan vammasta toipuminen vie kuutisen viikkoa.

Pittsburgh on saanut kauteen erinomaisen lähdön ja Gontshar on ollut asiassa iso tekijä. Hän ehti tehdä pelaamissaan yhdeksessä ottelussa kahdeksan pistettä (kaksi maalia, kuusi syöttöä), millä oli joukkueen sisäisessä pistepörssissä kakkosena tasapistein Sidney Crosbyn kanssa. Jääaikaa joukkueen ykköspuolustajalle kertyi reilut 24 minuuttia per peli.

Savardilla jalkamurtuma

Boston Bruinsin keskushyökkääjän Marc Savardin vasemmassa jalassa on murtuma. Vamma pitää Savardin poissa kaukaloista neljästä kuuteen viikkoon.

Savardin loukkaantuminen oli huono uutinen kauden takellellen aloittaneelle Bruins-ryhmälle. Joukkueen ykköshyökkääjä ehti tehdä seitsemässä pelaamassaan ottelussa seitsemän pistettä (neljä maalia, kolme syöttöä). Savard on voittanut joukkueen sisäisen pistepörssin kolmella edellisellä kaudella.

Peverley jatkaa Atlantassa

Hienosti kautensa aloittanut Atlanta Thrashers julkaisi kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Rich Peverleyn kanssa. Seura poimi 26-vuotiaan pelaajan tammikuussa Nashvillesta vaiwer-listan kautta. Predatorsissa pieneen rooliin jäänyt Peverley tarttui mahdollisuuteen ja paukutti peräti 35 tehopistettä 39 ottelussa. Tällä kaudella tahti on ollut vielä kovempi, kun kuudessa ottelussa laariin on kertynyt pisteet 4+4=8.

Daniel Paille Bostoniin

Taitava hyökkääjä Daniel Paille on kaupattu Buffalosta Boston Bruinsiin vaihdossa pariin varausoikeuteen (kolmannen ja neljännen kierroksen varaukset ensi kesän tilaisuudessa). Paille on kesän 2002 ykköskierroksen varaus, mutta hän ei ole saanut vakiinnutettua paikkaansa NHL:ssä Buffalon joukkueessa. 195 NHL-ottelussa mies on tehnyt 77 tehopistettä.

Chelios palaa Chicagoon

Lähes 50-vuotias puolustaja Chris Chelios jatkaa uraansa toistaiseksi AHL:n Chicago Wolwesissa. 25 vuotta NHL:ssä pelannut amerikkalainen on liittynyt Wolwesin joukkueeseen. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkaistu. Chelios pelasi Chicago Blackhawksissa koko 90-luvun.

Amerikkalaisen toistaiseksi viimeiseksi NHL-joukkueeksi jäi Detroit Red Wings, jossa mies pelasi muun muassa viime kaudella kuuden ottelun verran pudotuspelejä. Yhteensä Chelioksella, 47, on NHL-otteluita vyöllään huimat 1644 kappaletta. Tehoja noissa otteluissa on syntynyt 948 pisteen verran.

Kobasew Wildiin

Minnesota Wild hankki hyökkäykseensä vahvistusta, kun joukkue osti Chuck Kobasewin Boston Bruinsista. Vaihdossa seura antoi hyökkääjä Craig Wellerin, kesän 2011 toisen kierroksen varausvuoron sekä oikeudet hyökkääjä Alexander Fallströmiin.

27-vuotias Kobasew on pelannut Bostonissa reilun neljän kauden ajan. Viime talvena mies teki 68 ottelussa pisteet 21+21=42. Tämän kauden seitsemässä ottelussa tilille on kertynyt yksi syöttöpiste. Urallaan hän on edustanut myös Calgary Flamesia.

Weller, 28, on puolestaan pelannut yhteensä 95 NHL-ottelua. Viime talvena pelejä kertyi 36 ja pisteitä 1+2=3. Harwardin yliopistojoukkueessa kiekkoileva 19-vuotias ruotsalaishyökkääjä Fallström on puolestaan Wildin viime kesän neljännen kierroksen varaus.

Lucicilla sormivamma

Boston Bruins laitahyökkääjä Milan Lucic "pitkaaikaisten" loukkaantuneiden listalle sormivamman vuoksi. Tämä tarkoittaa että voimahyökkääjä Lucic on sivussa kaukalosta ainakin seuraavan kymmenen ottelun tai 24 vuorokauden ajan.

Blackhawks poimi Ebbetin

Chicago Blackhawks poimi waivers-listalta hyökkääjä Andrew Ebbettin. Ebbetin laittoi listalle Anaheim Ducks.

26-vuotias Ebbett ehti pelata ankkapaidassa tällä kaudella kahdessa ottelussa ilman pistemerkintöjä. Viime kaudella hän teki Anaheimille runkosarjan 48 ottelussa 32 pistettä (kahdeksan maalia, 24 syöttöä) ja pudotuspeleissä vielä yhden maalin ja antoi kaksi syöttöä.

Russel jatkaa Columbuksessa

Columus Blue Jackets ja puolustaja Kris Russell ovat solmineet kolmivuotisen jatkosopimuksen. 22-vuotias pakki pelasi viime talvena toisen NHL-kautensa ja summasi 66 ottelussa pisteet 2+19=21. Tämän vuoden neljässä ottelussa hän on saalistanut yhden syöttöpisteen.

Van Ryn mittavaan polvioperaatioon

Surkeasti kautensa aloittanut Toronto Maple Leafs sai lisää huonoja uutisia, kun puolustaja Mike Van Ryn joutuu polvileikkaukseen. Uransa aikana monista vammoista kärsineen puolustajan polvi muotoillaan leikkauksessa uudelleen ja toipumisaika on vähintään puoli vuotta. Leikkaus saattaa jopa päättää 30-vuotiaan pelaajan uran.

Hejda polvioperaatioon

Columbus Blue Jacketsin puolustusosasto koki kolauksen, kun Jan Hejda joutuu sairastuvan puolelle. Hejda loukkasi vasemman polvensa tiistain ottelussa Calgarya vastaan. Alustava toipumisaika on 4-6 viikkoa.

Malik palaa kotimaahansa

Lähes 700 NHL-ottelua tahkonnut puolustaja Marek Malik palaa kotimaahansa ja liittyy HC Vitkovicen riveihin. 34-vuotias Malik pelasi viime kaudella Tampa Bayssa 42 ottelua ja saalisti viisi syöttöpistettä.

McLean siirtyy Sveitsiin

Tampa Bayhin try outin kautta sopimusta hakenut hyökkääjän Brett McLean jatkaa uraansa vanhalla mantereella. Hänen uusi seuransa on sveitsiläinen SC Bern.

31-vuotias kanadalainen edusti viime kaudella Florida Panthersia 80 ottelussa ja tekit tehot 7+12=19. NHL-urallaan hän on edustanut myös Chicagoa ja Coloradoa.

Sedinin jalassa murtuma

Vancouver Canucks koki paha kolauksen, kun hyökkääjä Daniel Sedinin vasen jalka murtui. Ruotsalaisen vamma tuli keskiviikon ottelussa Montrealia vastaan, kun hän sai laukauksen jalkaansa. Arvioitu toipumusaika on 4-6 viikkoa.

Smolanek Tampaan

Tampa Bay Lightning on napannut hyökkääjä Radek Smolanekin Waivers-listalta. Smolanek aloitti kautensa Chicago Blackhawksissa, jossa tshekki ehti pelata yhden ottelun. Blackhawksiin Smolanek siirtyi Tampa Bay Lightningista Waivers-listan kautta syyskuun 25. päivä. Viime kaudella Smolanek pelasi Lightningin riveissä kuusi ottelua.

Bäckman palaa Ruotsiin

Viime kaudella Columbus Bluejacketsin takalinjoilla puolustanut Christian Bäckman palaa takaisin Ruotsiin. Bäckman teki peräti viisivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa Frölunda Indiansin kanssa.

Bäckman yritti vielä tänä syksynä NHL-sopimusta, mutta miehen kyvyt eivät riittäneet vakuuttamaan Florida Panthersin seurajohtoa.

Bäckman ehti pelata reilut kolmesataa NHL-peliä ja vietti parhaat vuotensa St.Louisin takalinjoilla.

Franzenille pitkä huili

Detroit Red Wingsin hyökkäys koki miesmenetyksen, kun Johan Franzen joutuu polvioperaatioon. Miehen vasemmassa polvessa on eturistisiteen repeämä ja leikkauksesta toipuminen kestää vähintään neljä kuukautta. Ruotsalainen ehti pelata tällä kaudella kolme ottelua ja summata pisteet 1+1=2.

Torontolla maalivahtihuolia

Toronto Maple Leafsiin täksi kaudeksi liittynyt ruotsalaismaalivahti Jonas Gustavsson joutuu heti totuttelemaan NHL-arjen nurjaan puoleen. Mies asetettiin nivusvaivojen vuoksi loukkaantuneiden pelaajien listalle heti hänen ensimmäisen kokonaisen ottelunsa jälkeen. Alustavan arvion mukaan sairausloma kestää ainakin viikon.

Leafs kutsui farmista Gustavssonin tilalle kakkosvahdiksi Joey MacDonaldin.

Mayn ura jatkuu Detroitissa

TSN -kanavan mukaan Detroit Red Wings hankki lisää leveyttä hyökkäykseensä, kun seura solmi kuluvan kauden kattavan sopimuksen 37-vuotiaan Brad Mayn kanssa. Voimahyökkääjän sopimuksen arvo on 500 000 dollaria.

1001 NHL-ottelua pelannut May siirtyi kesken viime kauden Anaheimista Torontoon. Yhteensä hän pelasi 58 ottealua ja teki pisteet 1+6=7.

Chicago ja Calgary vaihtoivat pelaajia

Calgary Flames ja Chicago Blackhawks tekivät pelaajakaupan, jossa Kanadan puolelle siirtyy puolustaja Aaron Johnson ja Chicagoon hyökkääjä Kyle Greentree. Johnson pelasi viime kaudella Blackhawksissa 38 NHL-ottelua tehoin 3+5=8. Greentree oli Flamesin riveissä kahdessa pelissä ilman tehomerkintöjä.

Scatchard palaa kaukaloon

Nashville Predators sai hyökkäykseensä kokemusta, kun joukkue solmi yksivuotisen sopimuksen 33-vuotiaan Dave Scatchardin kanssa. Paperin on kaksisuuntainen ja NHL:n puolella sen arvo on 550 000 dollaria.

Scatchard on pelannut urallaan 635 NHL-ottelua. Viime talvena mies ei pelannut missään aivotärähdysongelmien vuoksi. Sitä edellinenkin talvi sentterillä vierähti AHL:ssä. NHL:ssä mies pelasi viimeksi kaudella 2006-2007 Phoenixin riveissä. Tuolloin mies latoi 46 ottelussa pisteet 3+5=8.

Lucicille jatkosopimus

Boston Bruins julkaisi ison jatkosopimuksen, kun voimahyökkääjä Milan Lucic solmi seuran kanssa kolmivuotisen paperin, jonka myötä hän kuuluu Bruinsiin kevääseen 2013 saakka. 21-vuotias aloitti nyt seurassa kolmannen kautensa.

Viime talvena mies nakutti 72 ottelussa pisteet 17+25=42. Samalla Lucic rymisteli myös 136 jäähyminuutin edestä. Hän oli mukana myös kesällä järjestetyllä Kanadan olympileirillä.

Bergeron paikkamaan Canadiensin puolustusta

TSN -kanavan mukaan Montreal Canadiens on vahvistanut puolustustaan Marc-Andre Bergeronilla. Mies ei ole vielä pelannut tällä kaudella, ja hän hakee aluksi tuntumaa AHL:n puolelta.

Canadiensille tuli puolustajan tarve, kun Andrei Markov ja Ryan O´Byrne joutuivat sairastuvan puolelle heti runkosarjan alussa. 28-vuotias Bergeron pelasi viime kaudella Minnesotassa 72 ottelua pistein 14+18=32. Pakin tuoreen sopimuksen arvo on 750 000 dollaria.

Colen jalassa murtuma

Carolina Hurricanesin Erik Cole joutuu olemaan seuraavat 4-6 viikkoa sivussa vasemman jalan murtuman takia.
Cole loukkaantui lauantain pelissä Boston Bruinsia vastaan törmätessään puolustaja Dennis Widemaniin.

30-vuotias ykkösketjun voimalaituri ei ehtinyt vielä avata kauden pistetiliään kahdessa pelaamassaan koitoksessa.

Moore Panthersiin

Hyökkääjä Dominic Moore jatkaa uraansa Florida Panthersissa. 29-vuotiaan kanadalaispelaajan agentti vahvisti sanomalehti SunSentinelin verkkosivuilla, että mies on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Panthersin kanssa.

Moore kaupattiin viime talven siirtotakarajalla Torontosta Buffaloon toisen kierroksen varausoikeutta vastaan. Yhteensä sentteri pelasi 81 NHL-ottelua tehoin 13+32=45.

Klesla jatkaa tutuissa maisemissa

Columbus Blue Jackets ja puolustaja Rotislav Klesla ovat solmineet nelivuotisen jatkosopimuksen, jonka myötä mies pysyy seuran riveissä aina kevääseen 2014 saakka. Klesla on joukkueen oma varaus vuodelta 2000 ja ainoa pelaaja, joka on edustanut Blue Jacketsin seuran perustamisesta saakka. 27-vuotias pakki pelasi loukkaantumisten vuoksi vain 34 ottelua. Niissä miehelle merkittiin tehot 1+8=9.

Erikssonille kuusivuotinen jatkosopimus

Dallas Stars ja ruotsalaishyökkääjä Loui Eriksson pääsivät yhteisymmärrykseen, ja solmivat peräti kuuden vuoden jatkosopimuksen. 24-vuotiaan Erikssonin tuoreen paperin kokonaisarvo on 25,5 miljoonaa dollaria ja sen myötä hän kuuluu Starsiin aina kevääseen 2016 saakka.

Eriksson oli viime kaudella Starsin paras maalintekijä 36 osumallaan. Maalien ohella mies poimi 82 ottelussa myös 27 syöttöpistettä.

Atlanta poimi Schubertin

Atlanta Thrashers vahvisti puolustustaan, kun joukkue poimi Ottawan waiver-listalle asettaman Christoph Schubertin. 27-vuotias saksalainen olisi aloittanut nyt seitsemännen kautensa Senatorsin organisaatiossa. Viime kaudella saksalainen pelasi Ottawassa 50 ottelua tehoin 3+3=6.

Markov pitkälle sairauslomalle

Montreal Canadiens koki NHL:n avauskierroksella ison menetyksen. Mediatalo RDS:n mukaan joukkueen ykköspakki Andrei Markov loukkasi ottelussa Maple Leafsia vastaan jalkansa, ja venäläispakki joutuu huilaamaan jopa 3-4 kuukautta. Loukkaantuminen tapahtui, kun mies törmäsi joukkueensa maalivahdin Carey Pricen kanssa.

Panthersille uusi GM

Florida Panthers on valinnut uudeksi GM:kseen Randy Sextonin. Sexton toimi seuran entisen GM:n Jacques Martinin kakkosmiehenä kaksi edellistä kautta ja hoiti tämän tehtäviä väliaikaisesti jo toukokuusta asti ennen Martinin siirtymistä Montreal Canadiensin päävalmentajaksi. Sextonin ura on sujunut suurimmaksi osaksi Ottawassa, jossa hän toimi myös GM:nä ja useissa muissa tehtävissä.

– Kesän aikana saavutimme tai ylitimme tavoitteemme. Koimme, että tarvitsemme pysyvyyttä, joten Randy oli luonteva valinta, seuran presidentti Michael Yormark perusteli valintaa.

Betts ja Flyers sopimukseen

Philadelphiassa try outilla ollut hyökkääjä Blair Betts solmi Flyersin kanssa yksivuotisen sopimuksen. 29-vuotias Betts pelasi viime kaudella New York Rangersissa 81 ottelua ja summasi pisteet 6+4=10.

Shanahan ei jatka New Jerseyssä

Kesällä New Jerseyn kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen solminut veteraanihyökääjä Brendan Shanahan ei pelaa Devilsissä alkavalla kaudella. Mies ilmoitti torstaina, että ei aio jatkaa joukkueessa.

- Lou Lamoriello, Jacques Lemaire ja minä sovimme kesällä, että jos en ole siinä kunnossa, mitä itseltäni odotan, hyppään sivuun, Shanahan kommentoi lausunnossaan.

Veteraanihyökkäjä ei vielä kuitenkaan kertonut, mitä aikoo tehdä jatkossa.

- Aion viettää pari seuraavaa viikkoa perheeni kanssa ja pohtia tulevasiuuttani. Haluan kuitenkin kiittää entisiä joukkuekavereitani, ja toivottaa heille kaikkea hyvää tulevalle kaudelle, hyökkääjä kertoi.

Semjonov New Yorkiin

New York Rangers on tehnyt vuoden sopimuksen vapaana agenttina markkinoilla olleen puolustajakolossi Aleksei Semjonovin kanssa. Viimeiset kaksi kautta 28-vuotias ja 198 senttiä pitkä pakki pelasi San Josen joukkueessa.

Semjonov oli Rangersin harjoitusleirillä try-out -pelaajana ja vakuutti seurajohdon. Venäläisen sopimus on yksivuotinen.

Robidakselle jatkosopimus

Viime kaudella tähdistöotteluun valittu puolustaja Stephane Robidas on solminut neljän vuoden mittaisen sopimuksen Dallas Starsin kanssa. Sopimuksen arvo on 13.2 miljoonaa dollaria.

Robidas, 32, on pelannut urallaan 561 NHL-ottelua, joista suurimman osan Stars-paidassa. Pienikokoinen mutta ärhäkkä kanadanranskalainen on edustanut myös Montrealia sekä Chicagoa.

Ward ja Carolina jatkosopimukseen

Carolina Hurricanes on tehnyt kuuden vuoden jatkosopimuksen maalivahti Cam Wardin kanssa. Sopimuksen arvo on 37.8 miljoonaa dollaria. Uutisesta kertoi tsn.ca-verkkosivusto.

Vuoden 2002 ykköskierroksen varaus on voittanut yhden Stanley Cupin Hurricanesin ykkösvahtina. Viime kaudella mies voitti runkosarjassa 39 ottelua ja torjui joukkueensa itäisen konferenssin finaaleihin asti.

Langista kojootti

Phoenix Coyotes hankki hyökkäykseensä kokemusta ja taitoa, kun seura kiinnitti Robert Langin yksivuotisella sopimuksella. 38-vuotiaan tshekin tuoreen paperin yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

Urallaan 925 NHL-ottelua tahkonnut mies kiekkoili viime kaudella Montreal Canadiensin riveissä. Otteluita hänelle kertyi 50 ja pisteitä 18+21=39.

Skoula siirtyy Pittsburghin takalinjoille

Hallitseva Stanley Cup -voittaja Pittsburgh Penguins kiinnitti riveihinsä puolustaja Martin Skoulan yksivuotisella sopimuksella. 29-vuotias tshekki on kiekkoillut viimeiset kolme kautta Minnesotan riveissä. Viime kaudella hän pelasi 81 ottelua tehoin 4+12=16.

Afinogenovista Atlantan mies

Atlantassa try outilla ollut venäläishyökkäänjä Maksim Afinogenov on solminut Thrashersin kanssa yksivuotisen sopimuksen. TSN -kanavan mukaan paperin arvo on 800 000 dollaria. Hyökkääjä pelasi viime kaudella Buffalossa 48 ottelua pistein 6+14=20.

Bayda ui Pittsburghin haaviin

Try outin kautta Pittsburghista sopimusta hakenut Ryan Bayda vakuutti otteillaan, ja mies solmi seuran kanssa yksivuotisen ja kaksisuuntaisen paperin. 28-vuotias hyökkääjä kiekkoili viime kaudella Carolina Hurricanesin riveissä 70 ottelussa ja iski pisteet 5+7=12.

Strålmanin matka jatkuu

Kesällä Torontosta Calgaryyn siirtynyt ruotsalaispakki Anton Strålman jatkaa matkaansa Kanadasta USA:n puolelle. Miehen uusi seura on Columbus Blue Jackets, joka hankki hänet Calgarysta ensi kesän kolmannen kierroksen varausvuoroa vastaan.

23-vuotias puolustaja pelasi Maple Leafsissa viime kaudella 38 ottelua pistein 1+12=13.

Weekes siirtyy ruudun toiselle puolelle

New Jerseyssä viime kaudella torjunut Kevin Weekes ei saanut tänä kesänä NHL-sopimusta, joten mies päätti siirtyä uusille urille. CBC:n mukaan 34-vuotias maalivahti nähdään jatkossa TV-hommissa, kun hän siirtyy Hockey Night In Canada -lähetykseen. Mies ei kokonaan sulje pois mahdollisuutta jatkaa pelaamistaan, mutta pitää riittävän hyvän tarjouksen saamista epätodennäköisenä.

- Tämä on minun pääkohteeni. Olen silti ensisiijaisesti pelaaja. Olen aina halunnut pelata. Olen kuitenkin sinut päätökseni kanssa, Weekes kertoo CBC:n verkkosivuilla.

Sydor vakuutti St. Louisissa

St. Louis Blusista try outin kautta sopimusta hakenut puolustaja Darryl Sydor vakuutti otteillaan, ja solmi Bluesin kanssa yksivuotisen sopimuksen. Yli 1200 NHL-ottelua pelannut 37-vuotias veteraani edusti viime kaudella Pittsburgh Penguinsia ja Dallas Starsia yhteensä 73 ottelun verran ja teki tehot 3+12=15.

Niedermayer Devilsin vahvuuteen

New Jersey Devils on tehnyt sopimuksen vapaan agentin Rob Niedermayerin kanssa. Sopimuksen yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

Joulukuussa 35 vuotta täyttävä sentteri pelasi viime kaudella Anaheim Ducksin riveissä. Puolustavana sentterinä mainetta kerännyt Niedermayer iski ankkalaumalle 14 maalia ja 7 syöttöä.

2007 uransa ainoata Stanley Cupin voittoa juhlinut Niedermayer täydentää Devilsin sentteriosastoa Travis Zajacin ja Dainius Zubruksen rinnalla.

- Tunsin, että tarvitsimme kokoa ja voimaa keskustaamme, Devilsin GM Lou Lamoriello näki.

Dave Tippettista Phoenixin päävalmentaja

Phoenixin päävalmentajakuviot eivät kauaa ehtineet olla auki. Joukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty viimeksi Dallas Starsia valmentanut Dave Tippett. Dallasissa Tippett ehti toimia päävalmentajana toukokuusta 2002 viime kesään asti. Valmentajana Tippettin parhaat saavutukset ovat AHL:n mestaruus Houstonissa sekä konferenssin finaalipaikka keväällä 2008. Sopimus on neljän vuoden mittainen.

Hejduk jatkossakin Coloradon mies

Colorado Avalanche ja hyökkääjä Milan Hejduk sopivat jatkosta hyvissä ajoin, kun osapuolet solmivat kauden 2010-2011 kattavan sopimuksen. Miehen vanha sopimus olisi kestänyt ensi kevääseen saakka.

33-vuotias Hejduk on pelannut koko NHL-uransa samasa organisaatiossa. Viime talvena mies kirjautti 82 ottelussa pisteet 27+32=59.

- Milan on ollu iso osa tätä organisaatiota yli 10 vuoden ajan. Olemme iloisia, kun saimme solmittua hänen kanssaan jatkosopimuksen. Laskemme paljon sen varaan, että hänen johtamistaitonsa sekä jäällä että sen ulkopuolella auttavat joukkuettamme eteenpäin, kertoo Avalanchen GM Greg Sherman seuran verkkosivuilla.

Canucks jatkaa tutussa komennossa

Vancouver Canucks ja päävalmentaja Alain Vigneault ovat päässeet yhteisymmärrykseen jatkosta. Osapuolet solmivat kolmivuotisen jatkopaperin, jonka myötä mies johtaa joukkueen peliä aina kevääseen 2013 saakka.

Vigneault on ollut Canucksin peräsimessä kolme kautta ja hänen nykyinen sopimuksensa olisi loppunut keväällä 2010.

- Alain ja hänen avustajansa ovat tehneet hienoa työtä johtaessaan joukkueemme divisioonan voittoon kahdesti kolmessa vuodessa. Uskon vahvasti, että yhteistyö eri osapuolien välillä toimii jatkossakin ja rakennamme yhdessä voittajajoukkueen Vancouverissa, kertoo Canucksin GM Mike Gillis seuran verkkosivuilla.

Brisebois ripustaa hokkarit naulaan

Montreal Canadiensia pitkään edustanut puolustaja Patrice Brisebois on päättänyt lopettaa uransa. 38-vuotias kanadalainen ehti pelata NHL:ssä 18 vuotta ja edusti uransa aikana Canadiensin ohella parin kauden ajan Colorado Avalanchea.

Yhteensä mies pelasi 1009 ottelua ja summasi pisteet 98+322=420. Viime kaudella Brisebois pelasi Canadiensissa 62 ottelua tehoilla 5+13=18.

Pelikieltoja jaettu

Phoenix Coyotes hyökkääjä Francis Lessard on saanut kolmen ottelun pelikiellon laitataklauksesta. Taklauksen kohteena oli Anaheimin Ryan Donally.

Los Angeles Kingsin puolustaja Sean O'Donnell on saanut viiden ottelun pelikiellon hänen taklattuaan New York Islandersin Matt Martinia vaarallisesti poikittaisella mailalla.

Malhotra Sharksin vahvuuteen

San Jose Sharks vahvisti hyökkäystään, kun joukkue kiinnitti Manny Malhotran. 29-vuotias sentteri solmi vuoden mittaisen paperin.

Malhotra on pelannut viisi edellistä NHL-kauttaan Columbus Blue Jacketsin riveissä. Viime talvena tilille kertyi 77 ottelua ja pisteet 11+24=35. Uransa aikana hän on edustanut myös Dallas Starsia ja New York Rangersia.

Kölzigin ura paketissa

Saksalaismaalivahti Olaf Kölzig on päättänyt lopettaa jääkiekkouransa. 39-vuotias vahti ehti torjua NHL:ssä 14 kautta, joiden aikana pelejä kertyi 719 kappaletta.

Kölzig oli ensimmäinen Etelä-Afrikassa syntynyt pelaaja, joka pääsi NHL-jäille, kun mies hyppäsi veräjälle kaudella 1989-1990 Washington Capitalsin paidassa. Mies edusti Capitalsia aina kevääseen 2007 saakka, joilloin hän siirtyi Tampa Bayhin. Viime talvena vammat pilasivat hänen kautensa ja lopulta mies kaupattiin Torontoon. Maple Leafsissa hän ei kuitenkaan pelannut yhtään peliä. Kölzig pukeutui myös Saksan maajoukkuepaitaan useissa eri turnauksissa.

Henkilökohtaisella tasolla Kölzigin uran kohokohdaksi voidaan lukea Vezina Trophyn voittaminen keväällä 2000. Kyseisellä kaudella mies johdatti joukkueensa aina Stanley Cup -finaaleihin saakka.

Burishilla paha polvivamma

Chicago Blackhawks joutuu alkukaudella tulemaan toimeen ilman hyökkääjä Adam Burishia. 26-vuotias hyökkääjä joutuu polvileikkaukseen, josta arvioitu toipumisaika on kuusi kuukautta.

Burish loukkasi eturistisiteensä harjoitusottelussa Minnesotaa vastaan. Hän pelasi Blachkawksissa viime kaudella 66 ottelua pistein 6+3=9.

Nashvillen pakistoon täydennystä

Mediatalo RDS:n mukaan Nashville Predators vahvisti puolustustaan, kun seura kiinnitti riveihinsä Francis Bouillonin. Miehen tuore sopimus on yksivuotinen ja arvoltaan 750 000 dollaria.

Bouillon kiekkoili viime kaudella Montreal Canadiensin riveissä. Puolustaja pelasi 54 ottelua pistein 5+4=9. Hän on ennenkin pukenut päälleen Predatorsin paidan, kun hän pelasi joukkueessa neljä ottelua kaudella 2002-2003. Yhteensä 33-vuotias Bouillon on pelannut urallaan 485 NHL-ottelua.

Babtshuk palaa Omskiin

Pelaajavirta Pohjois-Amerikasta Venäjälle jatkuu, kun Anton Babtshuk palaa kotimaahansa. 26-vuotias puolustaja muuttaa tuttuihin maisemiin, kun hän solmi sopimuksen Avangard Omskin kanssa. Babtshuk käväisi samassa seurassa myös kauden 2007-2008.

Puolustaja edusti viime kaudella Carolina Hurricanesia 72 ottelussa ja teki pisteet 16+19=35.

Dubinsky pysyy Manhattanilla

TSN-kanavan mukaan New York Rangers ja hyökkääjä Brandon Dubinsky ovat päässeet yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta. Osapuolet allekirjoittivat kaksivuotisen paperin, jonka arvo on 3,7 miljoonaa dollaria.

Alaskasta maailmalle ponnistanut 23-vuotias hyökkääjä pelasi Rangersissa viime kaudella täydet 82 ottelua ja summasi pisteet 13+28=41.

Kessel Torontoon

Palkkakaton kanssa ongelmissa oleva Boston Bruins on kaupannut hyökkääjä Phil Kesselin Toronto Maple Leafsille. Vastineeksi 21-vuotiaasta yhdysvaltalaispelaajasta Boston sai kolme varausvuoroa, Toronton vuoden 2010 ja 2011 ensimmäisen kierroksen varausvuorot sekä vuoden 2010 toisen kierroksen vuoron. Nopeasti kaupan jälkeen Toronto teki Kesselin kanssa viiden vuoden 27 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Vuonna 2006 ensimmäiselle kierroksella viidentenä varattu Kessel teki kaudella 2008-09 runkosarjassa 36 maalia ja pudotuspeleissä vielä kuusi lisää. Pisteitä kertyi runkosarjassa kaikkiaan 60 ja playoffseissa 11.

Sykoralle vuoden sopimus Minnesotaan

Try outin kautta sopimusta Minnesota Wildiin hakenut hyökkääjä Petr Sykora vakuutti otteillaan ja mies allekirjoitti vuoden paperin joukkueen kanssa. Kolmen päivän näytöt antanut tshekki ansaitsee Minnesota Tribune -lehden mukaan talvesta 1,6 miljoonaa dollaria.

Viime keväänä Stanley Cup -voittoa Pittsburghissa juhlinut Sykora on NHL-urallaan edustanut Penguinsin lisäksi, New Jerseytä, Anaheimia, New York Rangersia ja Edmontonia. Viime kaudella laiturin tehoiksi 76 ottelussa merkittiin 25+21=46.

Eliaksella nivusvaivoja

New Jersey Devilsin laitahyökkääjä Patrik Elias on sivussa seuraavat 3-6 viikkoa. Eliaksen nivusista poistetaan sinne neljä vuotta sitten tehdyn nivusleikkauksen jälkeen kertynyttä arpikudosta.

Viime kaudella 33-vuotias Elias teki 77 ottelussa 78 pistettä (31 maalia, 47 syöttöä). Hän oli joukkueen toiseksi paras pistemies Zach Parisen jälkeen.

Zherdev Venäjälle

Pitkin kesää jatkunut spekulointi Nikolai Zherdevin tulevaisuudesta sai viimein sinettinsä, kun mies allekirjoitti vuoden sopimuksen Moskovan alueen Atlantin kanssa. Taitava venäläispelaaja pelasi viime kaudella 82 ottelua New York Rangersin riveissä tehoin 23+35=58.

Zherdev oli kesällä rajoitettu vapaa-agentti ja haki uutta sopimusta välimieskäsittelyn kautta. Siellä miehen hinta nousi kuitenkin niin korkeaksi, että Rangers ei halunnut tarjota hänelle sopimusta ja hyökkääjä päätyi vapaille markkinoille.

Hedicanin ura paketissa

Minnesota Tribune -sanomalehden mukaan 17 kauden NHL-veteraani Bret Hedican on päättänyt lopettaa uransa. Kanadalainen tahkosi NHL:ssä 1039 ottelua. Miehen uran kohokohta oli Stanley Cup -voitto keväällä 2006. Viime kaudella hän pelasi Anaheimissa 51 ottelua tehoin 1+5=6.

- Kun muistelen taaksepäin, muistan vanhan joukkuekaverini Curt Gilesin sanoneen minulle tulokaskaudellani "Bret, nauti joka päivästä, sillä kaikki menee todella nopeasti ohi." Silloin ajattelin sen olevan höpöpuhetta. Kun katson uraani nyt 17 vuotta myöhemmin, se on mennyt todella vauhdilla, Hedican muistelee Minnesota Tribunelle.

Vermette solmi jatkosopimuksen Blue Jacketsin kanssa

Kesken viime kauden Ottawasta Columbukseen siirtynyt hyökkääjä Antoine Vermette on kanadalaisen mediatalo RDS:N mukaan solminut Blue Jacketsin kanssa viisivuotisen sopimuksen. Miehen edellinen sopimus kattaa vielä alkavan kauden, joten 27-vuotais Vermette pysyy seurassa aina kevääseen 2015 saakka. Uuden paperin kokonaisarvo on puolestaan 18,75 miljoonaa dollaria.

Vermette pelasi viime kaudella Senatorsin ja Blue Jacketsin riveissä yhteensä 79 ottelua. Niissä hänelle merkittiin tehot 16+25=41.

Seidenberg Panthers-pakistoon

Florida Panthers vahvisti puolustustaan, kun joukkue kiinnitti vapaana-agenttina liikkuneen Dennis Seidenbergin vuoden sopimuksella. 28-vuotiaan pakin sopimuksen arvo on TSN-kanavan mukaan 2,25 miljoonaa dollaria.

Saksalaispelaaja on tahkonnut edelliset kaksi ja puoli kautta Carolina Hurricanesin riveissä. Viime talvana mies pelasi 70 ottelua ja teki pisteet 5+25=30. Urallaan mies on edustanut myös Philadelphia Flyersia ja Phoenix Coyotesia.

Stafford pysyy Buffalossa

Buffalo Sabres ja hyökkääjä Drew Stafford ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. 23-vuotias hyökkääjä latoi viime kaudella 79 ottelussa ennätyspisteensä 20+25=45.

Comrie palaa kotikaupunkiinsa

Mike Comrie palaa tuttuihin maisemiin, kun hän solmi yksivuotisen sopimuksen Edmonton Oilersin kanssa. Comrien synnyinkaupungin seura varasi hänet kolmannella kierroksella vuonna 1999. Mies myös edusti Oilersia kolmen kauden ajan vuosituhannen alussa ennen siirtymisteen Philadelphiaan.

Hyökkääjä siirtyi kesken viime kauden Islandersista Ottawaan. Yhteensä mies pelasi 63 ottelua pistein 10+17=27.

Pitkänen polvioperaatioon

Carolina Hurricanesin suomalaispuolustaja joutuu TSN-kanavan mukaan polvileikkaukseen. Alusta toipumisaika on leikkauksesta on 2-4 viikkoa, joten Pitkänen saattaa olla sivussa myös sarja-avauksesta. Vamma syntyi kesäharjoituksissa Suomessa.

Perrinin pelit jatkuvat Omskissa

Kaksi edellistä kautta Atlantassa kiekkoillut Eric Perrin jatkaa uraansa Venäjällä Avangard Omskin riveissä. 33-vuotias hyökkääjä solmi seuran kanssa vuoden mittaisen sopimuksen.

Perrin iski viime kaudella Thrashersissa 78 ottelussa pisteet 7+16=23. Vanha manner on miehelle ennestään tuttu pelipaikka, sillä hän on kiekkoillut aiemmin sekä SM-liigassa että Sveitsissä.

Lundin jatkaa Lightningissa

Tampa Bay Lightning ja pian 25 vuotta täyttävä pakki Mike Lundin ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen. Jenkkipuolustaja pääsi viime kaudella pelaamaan NHL:n puolella 25 ottelua, joissa hän summasi pisteet 0+2=2.

Kokemusta Blues-hyökkäykseen

St. Louis Blues ja hyökkääjä Derek Armstrong ovat solmineet alkavaa kautta koskevan kaksisuuntaisen sopimuksen. 36-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella Los Angeles Kingsissä 56 ottelua ja teki pisteet 5+4=9.

Eminger liittyy Ducks-puolustukseen

Anaheim Ducks on solminut puolustaja Steve Emingerin kanssa kahden vuoden sopimuksen. Eminger ehti viime kaudella pelata peräti kolmessa NHL-joukkueessa; Philadelphiassa, Tampassa ja Floridassa. Yhteensä hän pelasi 71 ottelua, joissa teki 26 pistettä (5 maalia, 21 syöttöä).

Eminger on alun perin Washingtonin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2002, kaikkiaan tilaisuuden kahdestoista valinta. Hän on pelannut NHL:ssä kuuden kauden aikana 283 ottelua, joissa tehnyt 69 pistettä (11 maalia, 58 syöttöä). Jäähyminuutteja on kertynyt 271.

Bostonin valmentajalle jatkoa

Bostonin valmentaja Claude Julien on sopinut seuransa kanssa monivuotisen jatkosopimuksen.

Viime kaudella Julien luotsasi Bostonin 116 pisteellä runkosarjan parhaaksi joukkueeksi Itäisessä Konferenssissa. Pudotuspeleissä matka tyssäsi toisen kierroksen seitsemännessä ottelussa Carolinaa vastaan. Julien ja joukkue hakee tähän parempaa lopputulosta.

- Olemme edelleen erittäin nälkäisiä ja haluamme parantaa suoritustamme.

Aikaisemmin NHL-valmennusuransa aikana Julien on valmentanut Montrealia ja New Jerseytä.

Lupaavalle Brassardille mainio jatkosopimus

Columbus Blue Jackets ja sentteri Derick Brassard ovat solmineet nelivuotisen jatkosopimuksen. 21-vuotiaalla oli vielä vuosi jäljellä vanhaa sopimustaan, joten uuden paperin myötä hän pysyy seurassa aina kevääseen 2014 saakka. TSN:n mukaan sopimuksen arvo on 13 miljooonaa dollaria.

Viime kaudella Brassard pelasi Blue Jacketsissa 31 ottelua ja summasi pisteet 10+15=25. Miehen hienosti alkanut tulokaskausi päättyi jo joulukuussa olkapäävamman vuoksi.

Boucher mestarina eläkkeelle

Viime kevään Stanley Cup -juhliin Pittsburgh Penguinsin kanssa päättänyt puolustaja Philippe Boucher on päättänyt lopettaa uransa.

- Olen aina ihaillut urheilijoita, jotka lopettavat voittajina. Nyt olen otettu, kun minulla on mahdollisuus tehdä samoin, Boucher hehkuttaa TSN:n verkkosivuilla.

36-vuotias pakki pelasi uransa aikana 748 NHL-ottelua ja edusti Penguinsin lisäksi Dallas Starsia, Los Angeles Kingsiä, Phoenix Coyotesia ja Buffalo Sabresia. Tehopisteitä mies teki tasan 300 kappaletta.

Luongolle jättisopimus

Vancouver Canucksin tähtimaalivahti ja kapteeni Roberto Luongo on solminut kanadalaisjoukkueen kanssa peräti 12 vuoden mittaisen sopimuksen. Paperi pitää maalivahdin Vancouverissa kevääseen 2022 saakka. Kanadalaisen mediatalo RDS:n mukaan tuoreen sopimuksen arvo on 64 miljoonaa dollaria. Kanadan olympiajoukkueeseenkin tyrkyllä olevan maalivahdin vanha sopimus kestää ensi kevääseen.

- Tämä on hieno päivä Canucksin organisaatiolle. Roberto Luongo on joukkueemme johtaja. Hän on uransa huipulla ja haluaa viedä joukkueen menestykseen. Hänen johtajuutensa, kilpailullisuutensa ja vaikutuksensa ovat tärkeässä osassa vielä vielä monen vuoden ajan, hehkuttaa Canucksin GM Mike Gillis seuran verkkosivuilla.

- Rakastan pelaamista Vancouverin kaltaisessa kiekkokaupungissa. Teen jatkossa joukkuekavereitteni kanssa kaikkeni, jotta seura etenisi mestaruuteen, 30-vuotias Luongo sanoo.

Pyattista Kojootti

Phoenix Coyotes on tehnyt yhden vuoden sopimuksen järkälemäisen Taylor Pyattin kanssa. Kanadalaishyökkääjä pelasi viime kaudella Vancouverin paidassa 69 ottelua ja teki niissä 19 tehopistettä.

Jason Smith lopettaa aktiiviuransa

Viime kaudella Ottawa Senatorsia edustanut 35-vuotias puolustaja Jason Smith on päättänyt ripustaa hokkarit naulaan. 1008 NHL-ottelua tahkonnut mies ehti urallaan edustaa Senatorsin ohella Philadelhia Flyersiä, Edmonton Oilersia, Toronto Maple Leafsia sekä hänet varannutta New Jersey Devilsiä. Viime kauden saldoksi miehelle kirjattiin 63 ottelua ja niissä syntynyt yksi maali.

- Minulla on ollut onni pelata NHL:ssä 16 vuoden ajan. Olen pelannut monen hienon kaverin kanssa ja hyvissä joukkueissa, joiden edustamisesta olen ylpeä. Haluan kiittää kaikkia pelikavereitani, omistajia, valmentajia, managereita ja muuta henkilökuntaa, joiden kanssa olen saanut työskennellä, Smith hehkuttaa Ottawa Senatorsin verkkosivuilla.

O´Reilly jatkaa Nashvillessä

Hyökkääjä Cal O'Reilly jatkaa Nashville Predatorsin palveluksessa. Seura teki 22-vuotiaan pelaajan kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Sopimuksen ensimmäisenä vuonna O'Reillylle maksetaan 550 000 taalaa, jos hän pelaa NHL:ssä ja 105 000 taalaa, jos hänet lähetetään farmiin. Sopimuksen toisena vuonna viime kaudella Nashvillessä debytoineelle sentterille maksetaan 575 000 dollaria, pelasi hän sitten ylhäällä NHL:ssä tai farmissa AHL:ssä.

Vuonna 2005 Predatorsien varaama O'Reilly on palannut pääasiassa AHL:ssä, mutta onnistui ensimmäisissä NHL-otteluissaan varsin tyydyttävästi - hän teki 11 ottelussa kolme maalia ja antoi kaksi syöttöä.

» Lähetä palautetta toimitukselle