Nenonen, Cornet ja "köyhän miehen Zach Budish" HPK:n uusimmat hyökkääjähankinnat

LIIGA / Uutinen
Sportissa Nenonen kantoi kultakypärää, mutta Tapparassa hän jäi pienemmälle vastuulle.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
HPK:hon uusina pelaajina liittyy kolme maaliahnetta hyökkääjää.

Jatkoajan aiemmin uutisoiman Philippe Cornet'n lisäksi HPK vahvistuu Tapparassa hopeaa saavuttaneella Markus Nenosella. Cornet'n sopimus kattaa tulevan kauden, kun taas Nenosen sopimus on kaksivuotinen.

Nenosen, 25, kausi alkoi Vaasan Sportissa, josta hän siirtyi kesken kauden Tapparaan. Sportin paidassa JYP-kasvatti iski peräti 17 maalia, mutta Tapparassa pienelle vastuulle jäänyt hyökkääjä onnistui maalinteossa ainoastaan kertaalleen. Tehokkaimmalla kaudellaan 2015-2016 Nenonen iski JYPin paidassa 18 maalia.

− Olimme hyvissä ajoin liikenteessä ja Ville Viitaluoma auttoi siinä myös kertomalla meidän toiminnastamme, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kertoi taustoista.

− Hänellä on huikea kuti. Ei päässyt finaaleissa pelaamaan ja siihenkin on varmasti syynsä. Niitä me pyrimme ratkomaan, jotta hän voi nousta kansainväliselle tasolle.

Cornet, 28, kiekkoili viime kaudella Norjan pääsarjassa Stavanger Oilersissa. Loukkaantumisten vuoksi tilille kertyi vain 18 runkosarjaottelua, joissa hän teki kuitenkin yhteensä yhdeksän maalia. Norjasta Cornet'n suosittelijana toimi Oilersin valmennusryhmään kuuluva Heikki Tiihonen.

− Täältä lähtiessään Cornet sanoi, että viihtyi ja tykkäsi toiminnasta täällä, mutta oli myös Norjassa maininnut saman. Se vahvisti sitä oloa, että hän varmasti haluaa tänne. 

Kolmantena uutena nimenä hyökkäykseen liittyy Mestiksessä Jokipoikien paidassa maaleja mättänyt isokokoinen hyökkääjä Oskari Lehtinen, 24. Turkulaislähtöinen hyökkääjä mätti tehopisteet 22+22 49 Mestis-ottelussa. Lehtisen sopimus on mallia 1+1 sisältäen koeajan.

Lehtisellä on aiempaa liigakokemusta Porin Ässistä. Hän pelasi siellä kausina 2013-2014 ja 2014-2015 yhteensä 14 ottelua.

− Saimme Mestiksestä vuodenvaihteessa tietoa, että tätä pelaajaa kannattaisi seurata. Peli, laukaus ja fyysisyys ovat olemassa, mutta nyt on kyse enää siitä miten se koipi liikkuu. Toistaiseksi vielä sellainen köyhän miehen Zach Budish, mutta toivottavasti hänestä tulee rikkaan miehen Zach Budish meille, Pennanen veisteli.

Uusien pelaajien hankinnan lisäksi HPK on solminut myös nuorille pelaajille jatkosopimuksia. 19-vuotiaat Olli Maansaari ja Filip Krivosik ovat jatkavat HPK:ssa myös ensi kaudella. Maansaaren sopimuksessa on lisäksi optio lisävuodesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle