Neljälle maalle MM-vahvistuksia

MAAJOUKKUE / Uutinen
Marek Zidlicky saapuu jälleen maansa vahvistukseksi.
Kuva © Tomi Hänninen
Suomen lisäksi usea muu MM-turnauksen maa on tiedottanut lisävahvistuksista joukkueihinsa.

Huikealla voittoputkella kisat avannut Sveitsi saa joukkueeseensa Montreal Canadiensin puolustajan Raphael Diazin. Diaz saapuu joukkueeseen maanantaina ja pelannee Sveitsin viimeisessä alkusarjaottelussa Valko-Venäjää vastaan. 27-vuotias sveitsiläispuolustaja on edustanut maataan aiemmin MM-turnauksessa vuosina 2008 ja 2011 sekä Vancouverin olympialaisissa vuonna 2010.

Tšekin ryhmään saapuu niin ikään kaivattu puolustuspään vahvistus, kun muun muassa Helsingin IFK:n riveistä tuttu, 36-vuotias New Jersey Devils -puolustaja Marek Zidlicky ja Montreal Canadiensin hyökkääjä Tomas Plekanec saapuvat vahvistamaan puolivälieräpaikasta taistelevaa Tšekkiä. Zidlickylle MM-kisat ovat kuudennet ja Plekanecille jo peräti seitsemännet.

Myös Venäjä ja Yhdysvallat vahvistuvat

Helsingin-lohkon osalta vahvistuksia saavat Yhdysvallat ja Venäjä. Diazin ja Plekanecin joukkuetoveri Alex Galchenyuk ja St. Louis Bluesin T.J. Oshie vahvistavat amerikkalaishyökkäystä lopun turnauksen ajan.

Galchenyukin isä Aleksandr Galtšenjuk edusti neljissä MM-kisoissa ja vuoden 1998 olympiaturnauksessa Valko-Venäjää. Mies itse on tämän kauden nuorten maailmanmestari ja pelasi debyyttikaudellaan 48 NHL-ottelua, joissa syntyivät tehot 9+18=27.

T.J. Oshie on aiemmin esiintynyt Yhdysvaltain paidassa MM-tasolla Saksassa 2010, jolloin hän teki neljä maalia.

Venäjän joukkuetta täydentävät nuoret Jevgeni Kuznetsov ja Nikita Zaitsev. Tšeljabinskin Traktorissa hyökkäävä kaupungin oma kasvatti Kuznetsov muistetaan urallaan hienoista esityksistä nuorten MM-turnauksissa 2011 ja 2012. Aikuisten MM-turnauksen kaksikymppinen Kuznetsov pelasi ensimmäisen kerran viime keväänä.

Puolustaja Nikita Zaitseville MM-turnaus on uran ensimmäinen. Hän on pelannut aikuisuransa KHL-seura Sibir Novosibirskissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle