Nash sai maalihanat auki ja johdatti Rangersin voittoon

Rick Nash juhli neljännessä osaottelussa.
New York Rangers tasoitti otteluvoitot kahteen kahteen voitettuaan Tampa Bay Lightningin vieraskaukalossa.

New York Rangers otti ison 5–1-voiton Tampa Bay Lightningista ja riisti kotiedun takaisin itselleen. Itäisessä konferenssifinaalissa voitot ovat nyt tasan 2–2.

Rangersin tehokkaimpana pelaajana voitto-ottelussa hääri Rick Nash, joka katkaisi neljän ottelun pisteettömän jaksonsa iskemällä tehot 2+1. Nash vastaisi ottelun avaus- ja ensimmäisen erän ainoasta maalista.

Toisen erän puolenvälin jälkeen Steven Stamkos tasoitti ottelun komealla lyöntilaukauksella. Valtteri Filppula keräsi maaliin pudotuspelien seitsemännen syöttöpisteensä. Loppuerässä Rangers iski vielä kahdesti. Ensin Chris Kreider lapioi Kevin Kleinin laukauksen irtoikiekon sisään ja perään Keith Yandle laukoi joukkueen kolmannen osuman. Yandlen kevään ensimmäinen maali tuli onnekkaasti, sillä selvästi maalin ohi suuntautumassa ollut laukaus kimposi Lightning-puolustaja Victor Hedmanista maaliin. Yandle merkkautti ottelussa tehot 1+2.

Kolmannessa erässä Rangers onnistui vielä kahdesti ylivoimalla. Ensin Martin St. Louis pääsi rokottamaan entistä seuraansa iskemällä Yandlen tavoin ensimmäisen maalinsa kevään pudotuspeleissä ja myöhemmin Nash viimeisteli toisen maalinsa.

Rangersin voiton takuumiehenä toimivat näin 38 kertaa torjuneen maalivahti Henrik Lundqvistin ohella tähtipelaajat, joilta on odotettu tehopisteitä.