Naisten olympiajääkiekon puolivälierät ohi - Suomi kärsi kirvelevän tappion

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ruotsalaiset rynnistivät Naisleijonien ohi välieriin.
Naisten olympiajääkiekkoturnauksen lauantain peleissä nähtiin puolivälierät. Otteluparit olivat Suomi-Ruotsi ja Sveitsi-Venäjä.

Päivän ensimmäisessä ottelussa kohtasivat arkkiviholliset Suomi ja Ruotsi. Ruotsi vei ottelun lukemin 2-4. Ottelun avauserä oli maaliton ja avausmaalia saatiinkin odottaa aina toisen erän loppupuolelle saakka, kunnes ajassa 33.16 Venla Hovi vei Naisleijonat johtoon. Kolmas erä tarjosi tapahtumia sitten kahden aiemman eränkin edestä.

Ensin Ruotsi tasoitti alle minuutin pelin jälkee Anna Borgqvistin maalilla. Reilut neljä minuuttia tästä ruotsalaiset menivät jo johtoon Lina Westerin maalilla, mutta Naisleijonat vastasi vain 12 sekuntia myöhemmin Emma Nuutisen maalilla. Näiden kolmen maalin syntyyn tarvittiin vain reilut viisi minuuttia.

Peli jatkui tasalukemissa reilut kymmenen minuuttia, kunnes Suomen Emma Terhon jäähy kostautui. Ruotsin Emma Eliasson teki voittomaaliksi jääneen maalin vain kahdeksan sekuntia jäähyn alkamisen jälkeen. Suomi otti heti tämän jälkeen aikalisän.

Myös maalivahti Noora Räty otettiin pois maaliltaan reilu minuutti ennen loppua, mutta tämä kostautui, kun Ruotsin Emma Nordin pääsi laukomaan kiekon tyhjiin 41 sekuntia ennen loppua.

Suomi piti Rädyn edelleen poissa maaliltaan, mutta ei kyennyt enää kaventamaan tilannetta. Täten Ruotsi eteni välieriin ja saa siellä vastaansa Yhdysvallat. Suomi joutui sijoitusotteluihin ja saa vastaansa Saksan.

Päivän toisessa puolivälieräottelussa kohtasivat Sveitsi ja Venäjä. Sveitsi vei ottelun puhtaasti nimiinsä lukemin 2-0. Sveitsi teki ensimmäisen maalinsa avauserässä reilun kymmenen peliminuutin jälkeen maalintekijän ollessa Stefanie Marty. Toinen erä pelattiin maalittomana, vaikka venäläiset pääsivät kokeilemaan ylivoimaakin kahteen kertaan.

Venäjä hallitsi kolmatta erää vieden muun muassa laukaukset lukemin 8-19. Joukkue ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa, vaan joutui turvautumaan maalivahdin pois ottamiseen. Anna Prugova ehti istua reilun minuutin vaihtoaitiossa, kunnes venäläisten riskinotto kostautui ja Sveitsin Lara Stalder pääsi laittamaan kiekon tyhjiin 21 sekuntia ennen loppua.

Sveitsin maalivahti Florence Schelling sai urakoida tosissaan nollapelinsä eteen, sillä torjuntoja kertyi peräti 41 kappaletta. Voitollaan Sveitsi eteni välieriin ja saa vastaansa siellä Kanadan. Venäjä saa puolestaan sijoituspeleissä vastaansa Japanin.