Naisleijonilla nihkeä MM-avaus - Venäjä voittoon viimeisen minuutin maalilla

MAAJOUKKUE / Uutinen
Naisleijonien MM-turnaus alkoi niukalla tappiolla Venäjälle.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Suomi ja Venäjä kohtasivat naisten MM-kisojen avausottelussa, eikä Naisleijonat saanut kisoille haluamaansa starttia. Suomalaisten esitys oli vaisu ja Venäjä marssi lopulta niukkaan 2−1-voittoon.

Naisleijonien MM-turnaus päättyi vuosi sitten Kanadassa katkeriin kyyneliin, kun Venäjä vei pronssiset mitalit suomalaisten nenien edestä voittomaalikilpailun jälkeen.

Perjantaina alkoivat tämän vuoden MM-kisat Yhdysvaltojen Plymouthissa ja Suomi sai mahdollisuuden revanssiin heti turnauksen avausottelussa, kun vastassa oli rakas vastustaja Venäjä.

Ottelusta muodostui varsin rikkonainen, kun molemmat joukkueet kuluttivat ahkerasti jäähypenkkiä. Suomelle tuomittiin ottelussa peräti seitsemän kahden minuutin jäähyä, Venäjän istuessa jäähyllä neljästi.

Jäähysumasta huolimatta maalinteon aloitti Suomi, kun joukkueen konkari Riikka Välilä osui Michelle Karvisen syötöstä toisen erän alussa. Venäjä kuittasi ottelun kuitenkin tasoihin päätöserän alkuminuuteilla Fanuza Kadirovan hienon soolosuorituksen avulla.

Jäähyt koituivat lopulta Suomen kohtaloksi, kun Venäjän Jekaterina Smolentseva pääsi iskemään 2−1-voittomaalin ylivoimalla vain 50 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Suomi jatkaa MM-turnaustaan sunnuntaina, kun vastaan asettuu Kanada.

» Lähetä palautetta toimitukselle