Naiset aloittivat olympialaisten jääkiekkoturnauksensa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomi joutui nöyrtymään Yhdysvalloille avausottelussaan.
Naiset aloittivat oman olympiaurakkansa jääkiekossa jo lauantaina. A-lohkossa kohtasivat Yhdysvallat ja Suomi sekä Kanada ja Sveitsi.

A-lohkon avauspelissä Yhdysvallat kaatoi Suomen lukemin 3-1. Yhdysvallat sai lentävän lähdön otteluun, kun se siirtyi jo ajassa 0.53 Hilary Knightin maalilla johtoon. Toisessa erässä syntyi kaksi maalia, kun ensin Yhdysvaltojen Kelli Stack lisäsi johtoa kahteen maaliin Knightin ja Megan Bozekin syötöistä reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen, ja erän lopulla Alex Carpenter teki kolmannen maalin Anne Schleperin syötöstä ylivoimalla.

Kolmannessa erässä Naisleijonat pääsivät ylivoimalle reilun 14 minuutin pelin jälkeen ja Susanna Tapani onnistui kaventamaan Michelle Karvisen syötöstä. Tämän jälkeen Suomi otti aikalisän ja maalivahti Noora Rädyn pois maalilta, muttei onnistunut tekemään lisää maaleja. Yhdysvallat voitti vahvan esityksen jälkeen, sillä maalia kohti suuntautuneet laukaukset menivät yhdysvaltalaisille lukemin 43-15.

Lohkon toisessa pelissä Kanada kaatoi Sveitsin lukemin 5-0. Kanada dominoi Sveitsiä laaja-alaisesti ja muun muassa vei maalia kohti suuntautuneet laukaukset lukemin 69-14. Kanadan maalintekijöinä kunnostautuivat Jocelyne Larocque, Tara Watchorn, Hayley Wickenheiser, Marie-Philip Poulin ja Rebecca Johnston.

Sunnuntaina naisten olympiajääkiekkoturnauksessa kohtaavat Ruotsi ja Japani sekä Venäjä ja Saksa.