Nabokov sopimukseen San Josen kanssa

NHL / Uutinen
Kauden alussa sopimuserimielisyyksien takia sivussa ollut kazakstanilainen huippumaalivahti Evgeni Nabokov on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen San Jose Sharksin kanssa. Sopimuksen rahallinen arvo on yhteensä 7,1 miljoonaa dollaria.

Evgeni Nabokov nousi kiekkokansan keskuuteen kaudella 2000-01, jolloin hän voitti vuoden tulokkaan palkinnon NHL:ssä. Viime kaudella hän voitti 37 peliä Sharksien maalin suulla. Nabokov ehti olla sivussa kauden alusta viiden pelin ajan, joista San Josen saldoksi jäi vaivainen yksi voitto. Eräänä suurimmista suosikeista kauteen lähteneen Sharksin heikko menestys sai varmasti vauhtia sopimusneuvotteluille.

San Josen maalin suulla nähtiin kauden alussa kaksi suomalaisvahtia, Miikka Kiprusoff ja Vesa Toskala. Valitettavasti kumpikaan ei vakuuttanut ja nyt jommalla kummalla on edessään joko siirto farmiin tai pelaajakauppa. Miikka Kiprusoff aloitti tämän kauden San Josen ykkösmaalivahtina, mutta menetti paikkansa Toskalalle kahden heikosti menneen pelin jälkeen. Luultavasti Toskala kuitenkin tiputetaan farmiin Nabokovin sopimuksen myötä.

Sharkseilla on jäljellä vielä kaksi sopimuksetonta pelaajaa, hyökkääjä Alexander Korolyuk sekä puolustaja Brad Stuart.

» Lähetä palautetta toimitukselle