BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Nättinen allekirjoitti tulokassopimuksen Ducksiin

NHL / Uutinen
Julius Nättinen sai kunnian pukea Ducks-paidan päälleen viime kuussa.
Kuva © Getty Images
Kesän varaustilaisuudessa toisella kierroksella Anaheim Ducksiin varattu jyväskyläläissentteri Julius Nättinen on solminut tulokassopimuksen kalifornialaisjoukkueeseen.

NHL:n varaustilaisuuden toisen kierroksen lopussa Anaheim Ducksin toimesta varattu suomalaishyökkääjä Julius Nättinen on allekirjoittanut kolmevuotisen tulokassopimuksen Ducksiin. Sopimuksen vuosittainen arvo ei ole vielä tiedossa, mutta se on maksimmissaan 3,775 miljoonaa dollaria, sisältäen lähes kolmen miljoonan bonukset.

Numerolla 59 Ducksiin varattu Nättinen vakuutti tulokasleirillä joukkuejohdon yllättävän nopeasti. Harvoin noin suurella numerolla varattu pelaaja on saanut NHL-sopimuksensa ennen heinäkuun puolta väliä. Esimerkiksi ensimmäisellä kierroksella Ducksiin varattu ruotsalaispuolustaja Jacob Larsson ei ole sopimusta vielä solminut.

Jyväskyläläislähtöinen Nättinen pelasi viime kaudella suurinta osin Mestistä JYP-Akatemian paidassa. Kauden 39 Mestis-ottelua tuottivat 29 tehopistettä. Tammikuussa 18 vuotta täyttänyt Nättinen pelasi lisäksi yhdeksän ottelua JYP:n Liiga-joukkueessa ja kokosi kolme syöttöpistettä. Nättinen nähtiin lisäksi alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa seitsemän ottelua toivat neljä tehopistettä.

Vaikka Nättinen saikin sopimuksen Ducksiin, hän voi pelata ensi kaudella vielä Suomessa. Julius on Nättisten kiekkoveljeksistä nuorin. Veljeksistä vanhin, Jussi Nättinen, pelasi viime kaudella Kazakstanissa ja Ranskassa. Toissakaudella yhden NHL-ottelun pelannut ja viime kauden Ruotsissa viettänyt Joonas Nättinen palaa tulevaksi kaudeksi Suomeen ja Jyväskylään.

» Lähetä palautetta toimitukselle