Myers sairauslomalle rannemurtuman vuoksi

NHL / Uutinen
NHL-kausi on jo hyvässä vauhdissa, mutta joukkueiden kokoonpanot elävät vieläkin. Jatkoaika seuraa tapahtumia.

Buffalo Sabresin puolustaja Tyler Myers on poissa pelistä 4-6 viikkoa. Myers joutui sairauslomalle loukkaannuttuaan lauantaina Phoenixia vastaan pelatussa ottelussa. Toisessa erässä miehen ranne murtui ja se jouduttiin operoimaan.

Myers on pelannut kuluvalla kaudella 19 ottelua ja kerännyt niissä tehot 2+4.

Komisarek pitkään sivussa

Toronto Maple Leafsin puolustaja Mike Komisarek on sivussa kaksi kuukautta murtuneen käden vuoksi. Komisarek loukkaantui torstain ottelussa Nashville Predatorsia vastaan, kun hän blokkasi kädellään laukauksen ottelun kolmannessa erässä.

Komisarek on pelannut kuluvalla kaudella 18 ottelua ja tehnyt niissä pisteet 1+3=4

Oilersilla puolustajahuolia

Edmonton Oilersin puolustaja Cam Barker on sivussa kuukauden päivät nilkkavamman vuoksi. Barker loukkaantui ottelussa Boston Bruinsia vastaan ja hänen tilannettaan seurataan päivittäin. Barkerin loukkaantuminen on uusin lisäys Oilersin sairastuvalle, jossa on jo polvivammasta toipuva Ryan Whitney. Hänen odotetaan palaavan kaukaloon kahden viikon sisällä.

Täksi kaudeksi Minnesota Wildista Edmontoniin siirtynyt Barker on tehnyt 12 ottelussa yhden maalin.

Upshall kahdeksi kuukaudeksi sivuun

Florida Panthersin hyökkääjä Scottie Upshall on sivussa peleistä 6-8 viikkoa lonkkavamman vuoksi. Upshall loukkaantui 10. marraskuuta ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan. Vamma ei kuitenkaan vaadi leikkaushoitoa.

Kesällä nelivuotisen ja 14 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Floridan kanssa tehnyt Upshall on pelannut Panthersissa 15 ottelua, joissa on syntynyt vaatimattomat tehot 1+4=5.

Stewart pelikieltoon

St. Louis Bluesin hyökkääjä Chris Stewart sai kolmen ottelun pelikiellon laitataklauksestaan, joka kohdistui Detroit-puolustaja Niklas Kronwalliin tiistain ottelussa, jonka Blues voitti 2-1.

- Päätöksessä on otettu huomioon se, että kyseessä on sääntöjenvastainen taklaus laitaan ja että Kronwall ei loukkaantunut tilanteessa. Stewart on fyysinen pelaaja, mutta hän ei ole aiemmin ollut kurinpitokäsittelyssä neljä vuotta kestäneen NHL-uransa aikana, NHL:n kurinpitäjä Brendan Shanahan perusteli päätöstä liigan verkkosivuilla.

24-vuotiaalle Stewartille kuluva kausi on toinen Blues-nutussa. Alkaneella sesongilla hän on ehtinyt pelata 17 peliä tehoin 3+2.

Leafsin kakkoskentällä loukkaantumishuolia

Keskushyökkääjä Mihail Grabovski on seuraavat kaksi viikkoa pois kokoonpanosta alavartalovamman takia. Toronto Maple Leafsin varakapteeni törmäsi Phoenix Coyotesia vastaan pelatussa ottelussa keskialueella Martin Hanzaliin.

Myös Grabovskin ketjukaveri Clarke MacArthur joutui jättämään ottelun kesken toisen erän jälkeen ylävartalovamman vuoksi, eikä seuralla ole vielä tietoa hyökkääjän paluusta.

Kuluvan kauden aikana Grabovski on ehtinyt kerryttää tiliään 10 (5+5) pisteen verran 18 ottelussa, kun taas hyökkääjäkollega MacArthur on saalistanut 15 ottelussa tehot 6+2=8.

Coburnille neljän vuoden jatkosopimus

Philadelphia Flyers ja puolustaja Braydon Coburn solmivat neljän vuoden ja 18 miljoonan dollarin jatkosopimuksen keskiviikkona. Coburnille kuluva kausi on edellisen sopimuksen viimeinen.

26-vuotiaalle puolustajalle on kuuden kauden aikana Philadelphiassa kertynyt tehot 26+83=109. Tällä kaudella Coburnilla on 14 ottelusta tilillään kolme syöttöpistettä.

Rupp toipuu polvivammasta

New York Rangersin hyökkääjä Mike Rupp on sivussa kaukaloista seuraavat 4-6 viikkoa. Romuluisen hyökkääjän polven kierukkavamma vaati leikkaushoitoa.

Rupp ja sairastupa ovat toisilleen melko vieraita, sillä amerikkalaishyökkääjä on ollut kahdella viime kaudella sivussa yhteensä vain kahdesta kamppailusta. Rangersin toipilaslistalla Ruppille pitävät seuraa tyräleikkauksesta toipuva Wojtek Wolski ja yhä päänsärkyjen väistymistä odotteleva Marc Staal.

Letestu pukeutuu sinitakkiin

Columbus Blue Jackets vahvisti sentteriosastoaan hankkimalla Mark Letestun Pittsburgh Penguinsilta. Vastineeksi Letestusta Penguins sai neljännen kierroksen varausvuoron ensi kesän varaustilaisuuteen.

Keskushyökkääjä ehti pelata Pittsburghin riveissä tällä kaudella 11 peliä tehoin 0+1. Viime sesongilla Letestu sai tililleen 64 peliä, joissa hän iski 14 maalia ja syötti 13.

Parrosilla silmävamma

Anaheim Ducksin kovanaama George Parros on sivussa kuukauden repeytyneen silmän verkkokalvon vuoksi. Hyökkääjä kävi laser-leikkauksessa maanantaina.

Parros loukkaantui saatuaan kiekon silmäänsä perjantain harjoituksissa ennen vierasottelua Detroit Red Wingsiä vastaan. Hänen odotetaan toipuvan täyteen pelikuntoon leikkauksen jälkeen.

Kuudetta kauttaan Anaheimissa pelaava Parros on tehnyt viimeisen kolmen kauden aikana 12 maalia.

Kaletalle neljän ottelun pelikielto

Buffalo Sabresin hyökkääjä Patrick Kaleta sai neljän ottelun pelikiellon puskettuaan vastustajan hyökkääjää päällään.

NHL katsoi Kaletan puskeneen päällä Philadelphia Flyersin hyökkääjä Jakub Voracekia keskiviikon ottelussa, jonka Sabres hävisi 3-2.

-Merkittävin kysymys tässä tilanteessa on se, onko taklauksessa kyse tahallisesta vahingoittamisesta, huolimattomuudesta vai vahingosta, liigan kurinpitäjä Brendan Shanahan perusteli tuomiota liigan verkkosivuilla.

Myös Kaletan aiemmat syyllistymiset vastaavaan tekoon painoivat vaakakupissa. Kaleta puski päällään myös New Jersey Devilsin hyökkääjä Travis Zajacia ja Atlanta Thrashersin Tobias Enströmiä viime kaudella pelatuissa otteluissa.

-Se, että hän on tehnyt näin aiemminkin, yrittipä hän purkaa ruuhkatilannetta tai ei, sai meidät uskomaan että kyseessä on tahallinen teko, Shanahan jatkoi.

Kaleta, joka on 11 ottelussa tehnyt yhden maalin, menettää pelikieltonsa aikana 19 621 dollarin palkkatulot.

Strålman Manhattanille

New York Rangers on tehnyt yksivuotisen ja 900 000 dollarin arvoisen sopimuksen puolustaja Anton Strålmanin kanssa.

Strålmanista tuli rajoittamaton vapaa agentti kesällä 2011, kun Columbus Blue Jackets ei jatkanut hänen sopimustaan. Hän kävi New Jersey Devilsin testissä, muttei saanut sopimusta Devilsiin.

Strålman on alunperin Toronto Maple Leafsin seitsemännen kierroksen varaus vuodelta 2005. Hän aloitti uransa Torontossa vuonna 2007, kunnes Maple Leafs kauppasi hänet Calgaryyn vuoden 2009 kesällä. Hän ei kuitenkaan ehtinyt pelata yhtään ottelua Flames-paidassa, vaan Calgary kauppasi hänet Columbukseen ennen kauden alkua.

Strålman pelasi viime kaudella Columbuksen paidassa 51 ottelua tehden pisteet 1+17=18.

Suttonille viiden ottelun pelikielto

Edmonton Oilersin puolustaja Andy Sutton sai lopulta viiden ottelun pelikiellon Coloradon Gabriel Landeskogiin kohdistuneesta taklauksestaan. Liigan kurinpitäjä Brendan Shanahan teki päätöksensä juteltuaan asiasta Suttonin kanssa maanantaina.

-Tapahtumahetkellä on selvää, että taklaus yritetään kohdistaa päähän. Landeskog katsoo syöttöä ja kääntää päätään, mutta pään asento ei muutu dramaattisesti. Vaakakupissa painoivat myös Suttonin aiemmat sakot ja lukuisista laittomista taklauksista tulleet pelikiellot, Shanahan perusteli tuomiota.

57 432 dollarin palkkatulot menettävä Sutton julkaisi tuomiosta myös oman vastineensa.

- Ymmärrän liigan ratkaisun, joka minulle on ilmoitettu. Tarkoitukseni ei kuitenkaan ollut vahingoittaa. Olen pelannut jo kohta 14 vuotta kunnioituksella muita kohtaan, ja aion myös jatkaa niin pelikieltoni päätyttyä.

Kronwall jatkaa Detroitissa

Detroit Red Wings on solminut seitsemän vuoden jatkosopimuksen Niklas Kronwallin kanssa, jonka aikana hän tienaa keskimäärin 4,75 miljoonaa dollaria kaudessa. 30-vuotias ruotsalaispuolustaja on pelannut koko NHL-uransa Detroitissa.

Kronwall on pelannut 394 NHL:n runkosarjan ottelua ja saalistanut niissä 183 (35+148) pistettä ja istunut 394 minuuttia jäähypenkillä. Pudotuspelejä puolustaja on ehtinyt tahkota 74 peliä, joissa on kertynyt 38 (4+34) pistettä.

Kronwall on voittanut uransa aikana lähes kaiken mahdollisen. Puolustaja on voittanut Stanley Cupin keväällä 2008 Detroitissa. Maajoukkueuralta ruotsalaiselta löytyy mitalikaapista Olympiakultaa ja Maailmanmestaruuden vuodelta 2006.

Suttonille yksi peli kakkua

Edmonton Oilersin puolustaja Andy Sutton on saanut alustavasti yhden ottelun pelikiellon taklattuaan Colorado Avalanchen tulokashyökkääjä Gabriel Landeskogia kyynärpäällä perjantain ottelussa.

NHL kuulee Suttonia maanantaina, joten pelikiellon lopullinen pituus on vielä epäselvä. Ottelussa Suttonille tuomittiin tilanteesta kahden minuutin jäähy. Landeskog ei loukannut itseään taklauksesta.

Sutton on sivussa Edmontonin kohdatessa St. Louis Bluesin sunnuntaina.

Nugent-Hopkins pysyy Edmontonissa

Kesän 2011 ykkösvaraus Ryan Nugent-Hopkins jatkaa pelejään Edmonton Oilersin paidassa koko loppukauden. Oilers ilmoitti asiasta myöhään perjantai-iltana Suomen aikaa.

18-vuotias Nugent-Hopkins on ollut Oilersin paras pistemies yhdessä ketjukaverinsa Jordan Eberlen kanssa. Yhdeksässä ottelussa tulokashyökkääjä on kasannut vakuuttavat tehopisteet 5+4=9. Oilersin tehoketjun kolmas lenkki on kesän 2010 ykkösvaraus Taylor Hall.

O'Reilly Phoenixin haaviin

Phoenix Coyotes vahvisti sentterikalustoaan, kun seura hankki Cal O'Reillyn Nashville Predatorsista. Toiseen suuntaan kaupassa liikkui neljännen kierroksen varausoikeus ensi kesän varaustilaisuuteen.

O'Reilly pelasi viime kaudella Predators-nutussa 38 peliä tehoin 6+12. Tämän sesongin aikana hän ehti tahkota Nashvillessa viisi ottelua, joissa hän merkkautti yhden syöttöpisteen.

NHL:n varaustilaisuus Pittsburghiin

Ensi kesän NHL:n varaustilaisuus pidetään Pittsburghissa. Asiasta ilmoitettiin torstaina. Varaustilaisuus kiertää perinteisesti NHL-areenoita, ja päätyy nyt Pittsburghiin toistamiseen. Aiemmin kaupungissa on järjestetty vuoden 1997 varaustilaisuus. Penguins siirtyi uuteen kotiareenaansa
viime kaudella.

Varaustilaisuus pidetään 22.-23. kesäkuuta 2012.

Sabresin Ennisillä nilkkavamma

Buffalo Sabresin hyökkääjä Tyler Ennis on sivussa toistaiseksi nilkkavamman vuoksi.

Ennis loukkaantui lauantain Tampa-ottelun ensimmäisessä erässä, ja Sabres-valmentaja Lindy Ruffin mukaan hänen tilannettaan seurataan viikottain.

Viime kaudella 49 tehopistettä nakuttanut Ennis on aloittanut kauden vaisusti. Seitsemän pelatun ottelun jälkeen hän on yhä ilman tehopisteitä.

Michalek kuukaudeksi sivuun

Pittsburgh Penguinsin puolustaja Zbynek Michalek on sivussa 4-6 viikkoa murtuneen sormen vuoksi. Michalek loukkaantui lauantain ottelussa New Jersey Devilsiä vastaan, kun hän syöksyi blokkaamaan Devilsin Rod Pelleyn laukausta.

Pittsburgh-valmentaja Dan Bylsman mukaan Michalekin vamma ei kuitenkaan vaadi leikkaushoitoa.

Jets lähetti Scheifelen OHL:ään

Winnipeg Jets päätti lähettää viime kesän ykkösvaraksensa Mark Scheifelen takaisin juniorisarja OHL:ään.

Hyökkääjä ehti kiekkoilla NHL:ssä seitsemän ottelua ja tehdä yhden maalin, mutta Jetsissä nähtiin nuorukaisen kannalta paremmaksi lähettää hänet takaisin Barrie Coltsin riveihn.

Florida ja Vancouver vaihtoivat pelaajia

Vancouver Canucks hankki Floridan Panthersista hyökkääjät David Boothin, Steven Reinprechtin sekä kolmannen kierroksen varausvuoron kesän 2013 varaustilaisuuteen. Floridaan matkaavat pelaajakaupassa puolestaan hyökkääjät Marco Sturm ja Mikael Samuelsson.

David Booth pelasi viime kaudella Floridan paidassa runkosarjan kaikki 82 ottelua, joissa hän teki 23 maalia ja 40 pistettä. Yhteensä 26-vuotias nopea laitahyökkääjä on pelannut NHL:ssä 309 ottelua ja tehnyt 167 pistettä. Booth kärsi toissa kaudella aivotärähdyksestä, eikä pelannut kuin 28 ottelua. Kokenut Steven Reinprecht on pelannut puolestaan tämän kauden alun Floridan farmijoukkueessa San Antonio Rampagessa.

Floridan saamat kokeneet hyökkääjät Mikael Samuelsson ja Marco Sturm ovat joutuneet seuraamaan Vancouverissa katsomosta osan alkukauden peleistä. Viime kaudella loukkaantumisesta kärsinyt Samuelsson on tehnyt Vancouverille tällä kaudella kolme pistettä. Kesällä Vancouveriin siirtyneen saksalaisen Sturmin tämän kauden pistetili on puolestaan vielä avaaamatta.

Letangille kahden ottelun pelikielto

Pittsburgh Penguinsin puolustaja Kris Letang on saanut kahden ottelun pelikiellon Winnipeg-ottelun kolmannessa erässä Jets-hyökkääjä Aleksandr Burmistroviin kohdistuneesta taklauksestaan.

- Mielestämme Burmistrov on selvästi matkalla kohti kiekkoa, eikä tee äkkiliikkeitä ennen tai jälkeen taklauksen. Siitä huolimatta Letang näkee Burmistrovin ja viimeistelee taklauksen voimalla, liigan kurinpitäjä Brendan Shanahan totesi videolla.

Letang sai ottelussa tilanteesta kahden minuutin jäähyn laitataklauksesta. Vaakakupissa painoivat myös Letangin viime keväänä samantyylisestä taklauksesta saamat sakot. Puolustaja on sivussa, kun Pittsburgh kohtaa Minnesotan tiistaina ja Montrealin torstaina. Hän on jälleen kokoonpanossa lauantain ottelussa New Jersey Devilsiä vastaan. Letang menettää pelikieltonsa aikana 37 837 dollarin palkkatulot.

Kunitzille kahden vuoden jatkosopimus

Pittsburgh Penguins ja hyökkääjä Chris Kunitz sopivat yhteisestä tulevaisuudesta jo nyt, kun osapuolet allekirjoittivat kaksivuotisen sopimuksen. Uusi paperi takaa Kunitzille ensi kaudesta lähtien keskimäärin 3,725 miljoonan dollarin tulot.

32-vuotias Kunitz oli viime kaudella hyvässä vireessä, kun 66 ottelussa tilille kirjattiin lukemat 23+25=48. Tämän syksyn neljässä pelissä hän on saalistanut yhden syöttöpisteen.

Nystrom nostamaan Starsin palkkamenoja

Minnesota Wildissa kautensa aloittanut Eric Nystrom kaupattiin Dallas Starsiin myöhemmin määriteltävää korvausta vastaan. Nyström olisi ollut tarjolla jo alkuviikosta waiver-listan kautta, mutta erikoinen siirto vahvistettiin vasta tänään Dallasin palkkalattiaongelmien kiertämiseksi.

Kovaotteinen hyökkääjä Nyström kirjautti viime vuonna Wildissa tililleen vaatimattomat tehot 4+8=12, vaikka pelasi kaikki 82 ottelua.

Anaheim kiinnitti Bodien

Anaheim Ducks ja 26-vuotias hyökkääjä Troy Bodie ovat solmineet kaksisuuntaisen ja yksivuotisen sopimuksen. Hän haki pelipaikkaa myös Winnipeg Jetsistä, mutta ei onnistunut saamaan sopimusta. Laituri on Ducksille tuttu mies, sillä hän on kiekkoillut organisaatiossa kolmen edelliskauden ajan.

Viime talvena mies kuitenkin piipahti myös muissa ympyröissä, kun hän siirtyi waiver-listalta Carolinaan marrakuussa. Yhteensä mies tahkosi viime kaudella 59 ottelua pistein 1+3=4.

Bruins ja Peverley jatkosopimukseen

Boston Bruins ja 29-vuotias hyökkääjä Rich Peverley ovat solmineet kolmivuotisen jatkosopimuksen. ESPN-kanavan mukaan paperi takaa Peverlylle keskimäärin 3,25 miljoonan vuosiansiot. Hänen nykyinen sopimuksensa kattaa vielä tämän kauden, joten Peverley viilettää Bruinsissa aina kevääseen 2015 saakka.

Hyökkääjä siirtyi kesken viime kauden Atlantasta Bostoniin. Yhteensä hän teki kauden 82 ottelussaan pisteet 18+23=43.

Spacek ja Camalleri lasarettiin

Montreal Canadiens sai huonoja uutisia heti kauden alussa. Hyökkääjä Mike Camalleri joutuu huilaamaan pari viikkoa, kun mies sai luistimen viillon reiteensä ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan.

Puolustaja Jaroslav Spacek puolestaan loukkasi kylkensä taklauksen seurauksena ja on arvion mukaan sivussa kolmisen viikkoa.

Liikettä waiver-listalla

Nashville Predators jämäköitti rivejään, kun seura poimi waiver-listalta Anaheimin Brian McGrattanin. Viime kauden farmissa viettänyt 30-vuotias kovanaama on NHL-uransa aikana edustanut Calgarya, Phoenixia ja Ottawaa yhteensä 182 ottelussa.

Myös St.Louis Blues käytti waiver-listaa hyväkseen ja sai riveihinsä Edmontonin puolustajan Taylor Chorneyn. 24-vuotias yhdysvaltalainen mahtui viime kaudella Oilersin kokoonpanoon 12 ottelussa ja teki pisteet 1+3=4.

Öhlundille kuukauden sairausloma

Tampa Bay Lightningin puolustaja Mattias Öhlund joutuu polvileikkaukseen ja on sivussa peleistä 4-6 viikkoa.

Lightning asetti puolustajan sairaslistalle lokakuun neljäs päivä, kun hänen oikea polvensa turposi.

Öhlund pelasi viime kaudella Tampa Bayn paidassa 72 ottelua, joissa kirjautti viisi syöttöpistettä. Hän on aiemmin edustanut Vancouver Canucksia 11 kauden ajan.

Bouchardille pelikieltoa

Minnesota Wildin hyökkääjä Pierre-Marc Bouchard huilaa joukkueen seuraavat kaksi peliä. Bouchardin maila osui lauantain ottelussa Columbusta vastaan Blue Jackets- hyökkääjä Matt Calvertin naamaan, joka menetti muutaman hampaan ja joutui tikattavaksi.

Avausottelussa kaksi syöttöä antaneelta Bouchardilta jää väliin Wildin vieraspelit Islandersia ja Ottawaa vastaan.

Cumiskey Anaheimiin

Anaheim Ducks hankki puolustaja Kyle Cumiskeyn Coloradosta pelaajakaupassa, jossa toiseen suuntaan matkasi puolustaja Jake Newton ja seitsemännen kierroksen varausoikeus kesän 2013 varaustilaisuudessa.

Coloradon vuonna 2005 seitsemännellä kierroksella varaama 24-vuotias Cumiskey pelasi viime kaudella Avalanchen paidassa 18 ottelua, joissa syntyivät tehot 1+7=8. Kaudella 2009-10 Cumiskey pelasi Avalanche-paidassa 61 ottelua ja teki niissä tehot 7+13=20.

23-vuotias Newton ei ole vielä tehnyt debyyttiään NHL-tasolla.

Coloradon kaupassa saama seitsemännen kierroksen varausoikeus voi vielä muuttua viidennen kierroksen vuoroksi, mikäli Cumiskey pelaa 45 ottelua Ducks-paidassa tällä kaudella.

Hanzal jatkaa Phoenixissa

Phoenix Coyotes ilmoitti tehneensä viiden vuoden mittaisen jatkosopimuksen keskushyökkääjä Martin Hanzalin kanssa. Tshekkihyökkääjän vanhaa sopimusta on vielä vuosi jäljellä. Jatkopahvin kokonaisarvo on 15,5 miljoonaa dollaria.

24-vuotias Hanzal pelasi viime kaudella kojoottipaidassa 61 ottelua tehoin 16+10. Maalisaldo oli isokokoisen hyökkääjän tähänastisen NHL-uran muhkein. Neljä vuotta Phoenixissa pelannut sentteri on ehtinyt tahkota 288 NHL-ottelua, joissa hän on saalistanut 46 maalia ja 79 syöttöä.

Sykora Devilsiin

Tshekkihyökkääjä Petr Sykoran paluuyritys NHL:ään onnistui, kun hän lunasti vuoden sopimuksen try outin kautta. Sykora allekirjoitti vuoden paperin hänet vuonna 1995 ensimmäisellä kierroksella varanneen New Jersey Devilsin kanssa.

Sykora vietti 2000-luvulla NHL:ssä kiertolaiset elämää. Viime kaudelle 34-vuotias laituri ei löytänyt enää sopivaa pelipaikkaa ja tahkosi talven kotimaassaan ja KHL:ssä.

Sopimuksia Saarella

New York Islanders teki yksivuotisen sopimuksen tryoutilla olleen hyökkääjä Jay Pandolfon kanssa.

Pandolfo teki pelaamissaan viidessä harjoitusottelussa tehot 0+1=1, mikä riitti vakuuttamaan seurajohdon hänen kyvyistään.

Ennen siirtymistään Long Islandille Pandolfo vietti 14 kautta New Jersey Devilsissä. Pandolfo on pelannut urallaan 819 NHL-ottelua ja tehnyt niissä pisteet 99+124=223.

Islanders ilmoitti tiistaina tehneensä sopimuksen myös vuoden 2011 ykkösvarauksensa Ryan Stromen kanssa. Islanders varasi Stromen vuoden 2011 varaustilaisuuden viidentenä varauksena.

Steckel Torontoon

Toronto Maple Leafs vahvisti sentteriosastoaan, kun joukkue hankki David Steckelin New Jerseystä. Vastineeksi Devils saa ensi kesän neljännen kierroksen varausvuoron.

Steckel, 29, oli viime kaudella NHL:n paras aloittaja 62,3 prosentin suoritusvarmuudella. Hän on ollut liigan neljän parhaan aloittajan joukossa kaikilla neljällä täydellä pelaamallaan kaudella. Steckel siirtyi kesken viime kauden Washingtonista Devilsiin. Otteluita hänelle kertyi yhteensä 75 ja pisteitä 6+6=12.

Carkner polvileikkaukseen

Ottawa Senatorsin puolustaja Matt Carkner joutuu polvileikkaukseen ja on sivussa peleistä kuukauden päivät. Syynä on vanha polvivamma, joka on vaivannut miestä jo viime kaudesta lähtien.

Carkner pelasi viime kaudella Senators-nutussa 50 ottelua ja teki niissä seitsemän tehopistettä.

Winchester, Emery ja Brunnström saivat sopimukset

Try outin kautta sopimusta hakeneet veteraanit Brad Winchester, Ray Emery ja Fabian Brunnström onnistuivat vakuuttamaan seurat taidoistaan koeajaksojensa aikana. Miehet saivat edellämainitussa järjestyksessä sopimukset San Joseen, Chicagoon ja Detroitiin. Kukin paperi on vuoden mittainen.

Winnipeg kiinnitti ykkösvarauksensa

Winnipeg Jets on solminut tulokassopimuksen viime kesän ykkösvarauksensa Mark Scheifelen kanssa. Koko varaustilaisuuden seitsemäntenä poimitun pelaajan sopimus on kolmevuotinen ja se tuo bonuksineen nuorukaiselle 1,625 miljoonan dollarin vuosiansiot.

Scheifele vakuutti seuransa harjoituspeleissä, joissa syntyivät joukkueen parhaat tehot 4+4 yhteensä viidessä ottelussa. Toimitusjohtaja Kevin Cheveldayoffin mukaan Scheifele myös aloittaa kautensa Jetsissä. Seuralla on kuitenkin mahdollisuus palauttaa nuorukainen juniorijoukkueeseen yhdeksän ottelun jälkeen, mikäli se nähdään olevan seuran ja pelaajan kannalta parasta.

MacArthurille pelikieltoa

Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Clarke MacArthur on saanut harjoituskauden lopun ja runkosarjan kaksi ensimmäistä ottelua kestävän pelikiellon, kun hän taklasi Detroit Red Wingsin hyökkääjä Justin Abdelkaderia päähän perjantain harjoitusottelussa.

MacArthur menettää pelikieltonsa aikana 35 135 dollarin palkkatulot.

Tilanne sattui ottelun kolmannessa erässä. MacArthurille ei puhallettu taklauksesta jäähyä.

MacArthur on pelikelpoinen lokakuun 15. päivä, kun Toronto kohtaa Calgary Flamesin.

Brendan Smithille pitkä pelikielto

Detroit Red Wingsin puolustaja Brendan Smith on saanut harjoituskauden lopun ja runkosarjan viisi ensimmäistä ottelua kestävän pelikiellon taklattuaan Chicagon Ben Smithiä päähän harjoitusottelussa keskiviikkona.

Tilanteessa Ben Smith oli luistelemassa hyökkäyspäähän, kun Brendan Smith tuli jään poikki ja pamautti häntä kyynärpäällä päähän. Brendan Smith sai tilanteesta välittömästi ottelurangaistuksen.

Tulokaspuolustaja menettää pelikieltonsa aikana 23 648 dollarin palkkatulot. Hän on pelikelpoinen lokakuun 22. päivä, kun Detroit kohtaa runkosarjan ottelussa Washingtonin.

Liigan kurinpitäjä Brendan Shanahan on jakanut harjoituskaudella tähän mennessä jo kahdeksan pelikieltoa, joiden yhteiskesto on 29 ottelua. Pelaajat ovat menettäneet palkkojaan noin 660 000 dollarin edestä.

Hunter Los Angelesiin

Los Angeles Kings on tehnyt yhden vuoden sopimuksen laitahyökkääjä Trent Hunterin. 31-vuotias Hunter on pelannut kuusi kautta New Islandersien riveissä, mutta viime kausi meni pääosin toipuessa polvileikkauksesta. Kesän aikana Islanders myi hänet New Jerseyhin vaihdossa Brian Rolstoniin. Devilseillä ei ollut Hunterille käyttöä ja he ostivat isokokoisen laiturin sopimuksen ulos.

Vapaaksi agentiksi tullut Hunter osallistui Los Angelesin harjoitusleirille ja pelasi riittävän hyvin ansaitakseen sopimuksen. Hunterin tienaa ensi kaudesta 600 000 dollaria.

Staios sopimukseen Islandersin kanssa

New York Islanders ilmoitti tehneensä vuoden mittaisen sopimuksen seurassa tryoutilla olleen veteraanipuolustaja Steve Staiosin kanssa.

38-vuotias Staios vietti viime kauden Calgaryssa pelaten Flames-nutussa 39 peliä tehoin 3+9. 15 vuotta kestäneen NHL-uransa aikana puolustaja on pelannut kaikkiaan 936 runkosarjaottelua, joissa hän on tehnyt 212 pistettä ja hankkinut jäähyjä 1269 minuuttia. Islanders on Staiosin kuudes NHL-seura.

Doughty raapusti nimensä jatkosopimukseen

Pitkään neuvotteluita käyneet Los Angles Kings ja rajoitettu vapaa-agentti Drew Doughty löysivät lopulta yhteisen sävelen. Kingsin verkkosivujen mukaan osapuolet ovat suusanallisesti sopineet kahdeksan vuoden paperista. Usean eri medialähteen mukaan sopimus takaa seitsemän miljoonan dollarin vuosiansiot.

NHL:n parhaisiin pakkeihin jo 21-vuotiaana kuuluva Doughty varattiin Kingsiin vuoden 2008 draftin toisena pelaajana. Tuon jälkeen mies on ottanut paikkansa Kingsin kokoonpanosta ja ollut joukkueen puolustuksen ykkösmies. Viime talvena hän pelasi 76 ottelua ja summasi pisteet 11+29=40. Paras kausi Doughtylle oli 2009-2010, jolloin laariin kertyi 59 tehopistettä ja kultamitali Kanadan paidasta Vancouverin olympialaisista.

Chimera pysyy pääkaupungissa

Washington Capitals ja hyökkääjä Jason Chimera solmivat kahden vuoden jatkosopimuksen. Miehen vanhaakin sopimusta oli jäljellä vielä alkavan kauden verran, joten 3,5 miljoonan dollarin paperin myötä mies nähdään pääkaupungissa aina kevääseen 2014 saakka.

32-vuotias laituri on kiekkoillut Capitalsissa reilun kahden kauden ajan. Viime talvena hän iski 81 ottelussa pisteet 10+16=26.

Jacques pitkään pelikieltoon

Anaheim Ducksin hyökkääjä Jean-Francois Jacques on pelikiellossa harjoituskauden lopun sekä lisäksi runkosarjan viisi ensimmäistä ottelua. Jacques sai pelikiellon lauantain Vancouver-ottelussa sattuneesta tapauksesta, jossa hän tuli vaihtoaitiosta jäälle ja säntäsi suoraan Canucks-hyökkääjä Mike Ducon perään aikeenaan aloittaa tappelu.

Jacques sai jo kertaalleen yhden ottelun pelikiellon aloitettuaan tappelun kolmannessa erässä. Hän oli sivussa ottelusta Los Angeles Kingsiä vastaan. Jacques menettää pelikieltonsa aikana 17 567 dollarin palkkatulot.

Ensimmäistä kauttaan Anaheimissa pelaava Jacques edusti kuuden kauden ajan Edmonton Oilersia ennen siirtymistään Ducksiin.

Wisniewskille pitkä pelikielto

NHL:n kurinpidosta vastaava Brendan Shanahan jatkoi työtään tiukalla linjalla. Hän käsitteli maanantaina Columbuksen James Wisniewskin ja Minnesotan Brad Staubitzin taklaukset.

Columbus-pakki Wisniewski sai Minnesotan Cal Clutterbuckiin kohdistamastaan niitistä peräti koko harjoituskauden sekä runkosarjan kahdeksan ensimmäistä ottelua kattavan kakun. Täten hänet nähdään kaukalossa vasta lokakuun 25. päivänä, kun Blue Jackets kohtaa Detroitin.

- On selvää, että tämä on liigan linjaus, jota ajetaan kovalla kädellä sisään. Tuomio on todella ankara, paljon kovempi kuin odotin. Emme kuitenkaan voi muuta kuin jatkaa eteenpäin, he ovat päätöksensä tehneet. Hänet käsiteltiin rikoksen uusijana päähän kohdistuneessa taklauksessa, ja päätös oli tehtävä, sanoi Blue Jacketsin päävalmentaja Scott Arniel NHL:n verkkosivuilla.

Columbuksen Cody Bassia taklannus Staubitz sai puolestaan harjoituspelit sekä runkosarjan kolme ensimmäistä ottelua kattavan rangaistuksen.

Campoli vahvistaa Canadiensia

Montreal Canadiens vahvisti takalinjojaan tekemällä yksivuotisen sopimuksen Chris Campolin kanssa. Sopimuksen arvo on 1,75 miljoonaa dollaria.

Campolin hankinta tuli ajankohtaiseksi, kun Andrei Markov on edelleen sairastuvalla, eikä hänen paluustaan ole tietoa.

Campoli, joka oli rajoitettu vapaa agentti, edusti viime kaudella Chicago Blackhawksia ja Ottawa Senatorsia. Campoli ja Blackhawks veivät sopimuskiistansa välimiesoikeuteen, joka arvioi Campolin palkaksi 2,5 miljoonaa dollaria. Chicago ei kuitenkaan ollut valmis tätä maksamaan ja päästi miehen vapaiden agenttien markkinoille.

Campoli pelasi Chicagon ja Ottawan paidassa yhteensä 77 ottelua, joissa hän teki pisteet 4+17=21

Staubitzille ja Wisniewskille huilia

Minnesota Wildin ja Columbus Blue Jacketsin kohtaaminen perjantaina tuotti kaksi pelikieltoa. Wild-hyökkääjä Brad Staubitz ja Blue Jacketsin puolustaja James Wisniewski ovat pelikiellossa toistaiseksi, kunnes liiga kuulee molempia maanantaina.

Staubitz sai kolmannessa erässä suihkukomennuksen selästätaklauksesta. Wisniewski puolestaan sai kahden minuutin jäähyn taklattuaan Wildin Cal Clutterbuckia päähän ottelun ensimmäisen erän lopussa.

Torstaina liigan kurinpitäjä Brendan Shanahan mätkäisi Philadelphian hyökkääjä Jody Shelleylle 10 ottelun pelikiellon ja Calgary-hyökkääjä Pierre-Luc Letourneau-Leblondille viiden ottelun pelikiellon.

Shelleylle ja Letourneau-Leblondille pelikieltoa

NHL:n tuore kurinpitovastaava Brendan Shanahan pääsi työn makuun, kun miehen tutkittavaksi tuotiin pari taklausta. Törkeämpi näistä oli Philadelphia Flyersin Jody Shelleyn teko, jossa hyökkääjä rysäytti Toronton Darryl Boycen selästä laitaan.

Shanahan ei tekoa hyvällä katsonut, vaan mäiskäisi Shelleyn koko harjoituskauden sekä runkosarjan viisi ensimmäistä ottelua kestävän pelikiellon. Rangaistuksen kovuus johtuu siitä, että Flyers-hyökkääjä on rikoksen uusija.

- Shelley taklaa Boycen takaa päin plekseihin. Boycen selkä on selvästi Shelleytä kohti reilusti ennen osumaa, ja antaa tätä Shelleylle mahdollisuuden jarruttaa tai kokonaan välttää taklaus. Hän ei tehnyt kumpaakaan. Lisäksi Shelleyn viime kauden kaksi pelikieltoa painoivat raskaasti tuomiossa, Shanahan perustelee.

Toinen harjoituskauden huilaava on Calgary Flamesin Pierre-Luc Letourneau-Leblond, joka taklasi puolestaan Vancouverin Matt Clarksonia. Flames-hyökkääjä huilaa myös runkosarjan ensimmäisen ottelun.

Flyers kiinnitti ykkösvarauksensa

Philadelphia Flyers on kiinnittänyt vuoden 2011 ykkösvarauksensa Sean Couturierin kolmevuotisella tulokassopimuksella.

Flyers varasi Couturierin kesän 2011 varaustilaisuuden kahdeksantena pelaajana saatuaan vuoron Columbukselta osana vaihtokauppaa, jossa Jeff Carter siirtyi Blue Jacketsiin ja toiseen suuntaan matkasi hyökkääjä Jakub Voracek.

Flyersin harjoitusleirillä säväyttänyt Couturier pelasi viime kauden QMJHL:n Drummondville Voltigeursissa tehoilla 36+60=96.

Umbergerille viiden vuoden jatkosopimus

Columbus Blue Jackets jatkoi runkonsa rakentamista, kun seura kiinnitti R.J. Umbergerin viiden vuoden jatkosopimuksella. Hänen vanhaa paperiaan oli jäljellä vielä vuosi, joten hyökkääjä pysyy Ohiossa kevääseen 2017 saakka.

Kolme kautta Blue Jacketsia edusanut Umberger tahkosi viime talvena täydet 82 ottelua. Pistesarakkeeseen hänelle kirjattiin lukemat 25+32=57.

Stone Ottawaan

Ottawa Senators on tehnyt tulokassopimuksen hyökkääjä Mark Stonen kanssa. Stone on Senatorsin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2010.

19-vuotias laitahyökkääjä on viettänyt junioriuransa WHL:n Brandon Wheat Kingsissä, jossa hän teki päättyneellä kaudella 71 ottelussa tehot 37+69=106.

Westgarth jatkaa Los Angelesissa

Los Angeles Kings on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen lähinnä tappelurintamalla kunnostautuneen Kevin Westgarthin kanssa. Sopimus astuu voimaan kauden 2012-13 alusta ja Westgarth saa ensimmäisenä vuonna 0,7 miljoonaa dollaria ja jälkimmäisellä kaudella 0,75 miljoonaa taalaa.

27-vuotias Westgarth on pelannut NHL:n runkosarjassa 65 ottelua, joissa on kertynyt 105 jäähyminuuttia. Maalitili häneltä on yhä avaamatta, mutta syöttöpisteitä on koossa kolme kappaletta. Viime kauden päätteeksi hän pelasi joukkueensa kaikissa kuudessa pudotuspeliotteluissa ja saalisti niissä kaksi syöttöpistettä.

Staios kokeella Islandersiin

Veteraanipuolustaja Steve Staios on solminut tryout-sopimuksen New York Islandersin kanssa. 38-vuotias Staios on ollut rajoittamaton vapaa agentti heinäkuun alusta lähtien.

Staios on pelannut urallaan 936 NHL-ottelua Atlantan, Vancouverin, Bostonin, New Jerseyn, Edmontonin ja Calgaryn paidassa. Hän on tehnyt pisteet 56+156=212.

Vanhempi Schenn jatkaa Torontossa

Toronto Maple Leafs on solminut viiden vuoden jatkosopimuksen nuoren puolustajan Luke Schennin kanssa. Soimuksen tarkkoja yksityiskohtia ei ole vielä tiedossa, mutta tsn.ca-sivuston mukaan kanadalaispakin vuosipalkka on noin 3,5 miljoonaa dollaria kaudessa.

21-vuotias Schenn pelasi viime kaudella kaikki runkosarjan 82 ottelua tehden niissä 22 pistettä (5 maalia, 17 syöttöä). Fyysinen peruspakki oli Toronton ensimmäisen kierroksen varaus vuoden 2008 draftissa.

Bailey pysyy Saarella

New York Islanders ja hyökkääjä Josh Bailey ovat päässeet yksimielisyyteen kahden vuoden jatkosopimuksesta. Paperin arvo on 2,1 miljoonaa taalaa.

Bailey on Islandersin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2008 ja on ehtinyt pelata NHL:ssä jo 211 otelua (34 maalia, 54 syöttöä). Viime kaudella hänen uransa kuitenkin otti hiukan takapakkia, sillä vaikka Bailey pelasi pääosan kaudesta NHL:ssä, niin hänet lähetettiin keväällä muutamaksi viikoksi AHL:ään hakemaan parempaa asennetta ja tehoa peliinsä. Bridgeportissa hän tehtaili 17 pistettä 11 ottelussa, kun taas NHL:ssä hyäkkääjä saalisti 70 pelissä vain 28 pistettä (11 maalia, 17 syöttöä).

Tyler Myersille muhkea jatkosopimus

Buffalo Sabres muurasi yhden tulevaisuuden kulmakivensä, kun joukkue kiinnitti puolustaja Tyler Myersin seitsemän vuoden jatkosopimuksella. 21-vuotiaasta pakista olisi tullut ensi kesänä rajoitettu vapaa-agentti. TSN-kanavan tietojen mukaan paperin kokonaisarvo on peräti 38,5 miljoonaa dollaria. Allekirjoitusbonuksen osuus summasta on 10 miljoonaa.

Isokokoinen puolustaja tahkosi viime kaudella Sabresissa 80 runkosarjaottelua. Pistesarakkeeseen hänelle merkittiin lukemat 10+27=37. Vuotta aiemmin pisteitä kertyi 48 ja Myers palkittiin parhaana tulokkaana.

Täytettä Philadelphiaan

Philadelphia Flyers on tehnyt kolmivuotisen tulokassopimuksen puolustaja Blake Kesselin kanssa. 21-vuotias Blake Kessel on Toronto Maple Leafsissa pelaavan Phil Kesselin nuorempi veli.

Blake Kessel on viettänyt viime kaudet New Hampshiren yliopistojoukkueessa, jossa hänen seuratovereihinsa lukeutui myös nykyään Philadelphiassa pelaava James van Riemsdyk.

Viime kaudella Kessel teki 39 ottelussa tehot 5+22=27.

Tavaresille rahakas jatkosopimus

New York Islanders ja 21-vuotias keskushyökkääjä John Tavares ovat solmineet merkittävän kuuden vuoden jatkosopimuksen. Nyt solmitun jatkon yhteisarvo on 33 miljoonaa dollaria, joka tietää seuralle 5,5 miljoonan vuosittaista siivua palkkakuluihin.

Seuran kärkihyökkääjä tahkoi viime kaudella tehot 29+38. Kyseessä oli vuoden 2009 varaustilaisuuden ykkösvarauksen toinen NHL-kausi.

Bogosianille jatkoa

Winnipeg Jets sorvasi tärkeän jatkosopimuksen, kun lupaava puolustaja Zach Bogosian allekirjoitti kahden vuoden paperin. Kontrahdin arvo on viisi miljoonaa dollaria.

21-vuotias puolustaja tahkosi viime kaudella Atlantassa 71 ottelua ja summasi pisteet 5+12=17.

Marchandille parin vuoden jatkosopimus

Boston Bruins ja hyökkääjä Brad Marchand pääsivät yhteisymmärrykseen, ja solmivat kaksivuotisen sopimuksen. Paperin arvo on viisi miljoonaa dollaria.

Kesällä Stanley Cup -voittoa juhlinut Marchand tahkosi viime kaudella 77 runkosarjaottelua, joissa 23-vuotias hyökkääjä keräsi tehot 21+20=41.

Chicago ja Islanders kaupoilla

Chicago Blackhawks ja New York Islanders tekivät pelaajakaupan, jossa Chicago saa Islandersista hyökkääjä David Toewsin. Islandersin vastine määritellään myöhemmin. 21-vuotias David Toews on Blackhawks-kapteeni Jonathan Toewsin nuorempi veli.

Islandersin vuonna 2008 kolmannella kierroksella varaama David Toews ei ole vielä tehnyt debyyttiään ammattilaistasolla. Hän on viettänyt kaksi kautta USA:n yliopistosarjoissa, ja pelasi viime kaudella WHL-liigan Brandon Wheat Kingsissä, jossa teki 60 ottelussa tehot 20+28=48.

» Lähetä palautetta toimitukselle