Myös Slovakia kellisti pikkuleijonat

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen U18-maajoukkue koki jälleen kerran tappion karvauden. 2-3 lukemin leijonat kaatoi Slovakia.

Suomi-Slovakia ottelun ensimmäinen erä oli maaliton. Tilastomiehille ei muutenkaan hommia riittänyt, sillä ainoa tilastomerkintä oli Slovakian yksi kaksiminuuttinen. Laukausten valossa erän hallinta hienokseltaan Suomelle 13-10.

Toisen erän alkuhetkillä Jesse Joensuu vei Suomen 1-0 johtoon Mikko Lehtosen esityöstä. Toisen erän puoliväli oli jäähyjen värittämä. Slovakia tasoittikin tasavajaalla Teemu Laakson ja Jakub Drabekin istuessa kakkosia. Erän lopulla Slovakia siirtyi 1-2 johtoon. Maalit erässä 1-2 ja laukaukset 12-21.

Kolmannessa erässä edettiin taas puoleenvälin asti ennenkuin maalitilastoihin saatiin merkintöjä. Slovakia teki kolmannen maalinsa alivoimalla. Suomi kuittasi minuutin päästä ja asialla oli jälleen sama parivaljakko kuin avausmaalissakin. Mikko Lehtonen tekijänä ja Jesse Joensuu syöttäjänä. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Henrik Maunula. Tuukka Rask otettiin pois vajaa kaksi minuuttia ennen ottelun loppua, mutta tasoitusmaalia ei ottelussa nähty. Slovakia sai 3. erässä aikaan vain 4 laukausta Raskille, Suomi taasen 13 slovakkivahti Vladimir Kovacin hiostamiseksi.

Suomen saldo alkusarjasta oli 1 voitto ja 3 tappiota. Maaliero on pakkasen puolella 13-6.