Myös Rask ja Lepistö AHL:ään

NHL / Uutinen
Nuorten suomalaisten vaellus kohti farmiliigaa jatkuu.

Boston Bruins on lähettänyt maalivahti Tuukka Raskin farmijoukkueeseensa Providence Bruinsiin. Tuukka ehti torjua kahdessa harjoitusottelussa, päästi 3 maalia ja torjuntaprosentti mainio 95,2%. Hyvistä otteistaan huolimatta Rask lähetettiin farmiin, koska Bostonilla on listoillaan kaksi veteraanivahtia, Manny Fernandez ja Tim Thomas. Raskille löytyy peliaikaa NHL:stä vasta kun toinen konkareista loukkaantuu tai kaupataan muualle.

Myös Washington Capitals on harventanut leirimiehistöään. Farmiin lähetettyjen joukossa oli puolustaja Sami Lepistö. Sami ehti pelata kolmessa harjoitusottelussa, mutta ei onnistunut avamaan pistetiliään. Jäähyllä hän istui yhden kakkosen verran.

Lepistö pelasi harjoitusotteluissa hyvin, mutta Capitalseissa puolustajilla on kova kilpailu pelipaikoista.

- Se oli hänen paras pelinsä, Capsien päävalmentaja Bruce Boudreau kehui Lepistöä Philadelhiaa vastaan käydyn harjoitusottelun jälkeen Washington Post lehdessä.

- Mutta meillä on vaikea tilanne, kun pitää alkaa peluuttaa myös niitä kavereita, jotka eivät vielä saaneet pelata. Meidän täytyy tehdä niin. Sami näytti sen, että jos hän pelaa niin hän osaa pelata, niin hän pystyy pelaamaan NHL:ssä, Boudreau selitti hyvin pelanneen nuoren pelaajan lähettämistä farmiin kokeneempien pelaajien tieltä.

- Tietenkään en olisi halunnut tätä, mutta nyt kävi näin. Täytyy vaan tehdä kovaa hommia ja tulla tänne takaisin. Tietenkin harmittaa, mutta ketäpä ei tässä tilanteessa harmittaisi?, kommentoi Lepistö farmiin lähtöään Washington Post lehdessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle