BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Myös Hokin joukkue hahmottumassa

MESTIS / Uutinen
Mestiksen hallitsevan mestarin Kajaanin Hokin ensi kauden joukkue on hahmottumassa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät puolustaja Toni Kirén sekä hyökkääjät Ville Vimpari ja Suomi-sarjasta ponnistava Juho Joona. Perjantaina seura julkisti myös jatkosopimuksen seitsemän mestarijoukkueessa urakoineen pelaajan kanssa.

Jatkostaan Kajaanissa ovat sopineet kevään mestarijoukkueesta hyökkääjät Antti Kangasniemi, Juho Keränen, Ville Meriläinen, Niko Saarenpää ja Kimmo Tuunala sekä puolustaja Veli-Antti Leinonen. Aikaisemmin Hokki on jo tehnyt tärkeän sopimuksen Jarkko Heikkisen kanssa.

Uusista pelaajista Kirén ja Vimpari ovat jo ennestään tuttuja Mestiksestä. 22-vuotias Kirén kuului menneellä kaudella HeKin avainpelaajiin, minkä lisäksi lahtelaislähtöinen puolustaja on päässyt kokeilemaan liigavauhtiakin Pelicansissa.

Ville Vimpari on kajaanilaisille tuttu pelaaja jo entisestään, sillä 22-vuotias hyökkääjä pelasi Hokissa kaksi kautta ennen vuoden takaista siirtymistään KooKooseen. Kausi Kouvolassa oli rikkonainen, mutta tulevalla kaudella vastuuta on taas luvassa.

- Kärppä-poika palaa pohjoiseen. Viime kausi meni sivu suun loukkaantumisten ja leikkauksen vuoksi, mutta Hokissa Vimparilla tulee olemaan iso rooli, lupaa Hokin päävalmentaja Kai Suikkanen.

Kolmantena uutena pelaajana kajaanilaisleiriin liittyy Juho Joona, joka siirtyy kokeilemaan taitojaan Rovaniemen Kiekosta pykälää korkeammalle tasolle. Suikkanen uskoo muiden uusien tulokkaiden tavoin 22-vuotiaan lappilaispelaajan pärjäävän Mestiksessäkin.

- Joona on lappilainen työmyyrä, joka on omiaan meidän pelityyliin.

Lisäksi kajaanilaisjoukkue testaa try-out –sopimuksella neljää Kärppien junioripelaajaa. Taitojaan Hokille tulevat esittämään Teemu Kaijala, Niko Kähönen, Joonas Wedman ja Antti Alamäki. Myös puolustaja Atte Ohtamaan kanssa on alustavasti sovittu pelaamisesta Hokissa.

Suikkanen on kaikin puolin tyytyväinen joukkueensa sopimustilanteeseen, vaikka useimmat kilpailijat toistaiseksi määrässä kajaanilaiset voittavatkin.

- Maltilla ja omalla tyylillä rakennetaan kilpailukykyistä joukkuetta. Ei paljon kiinnosta, mitä sopimuksia muut julkaisevat ja millä aikataululla, me edetään siihen tahtiin kun on päätetty ja hyvältä näyttää.

Ratkaisematta on vielä kysymys tulevan kauden ykkösvahdista.

- Liigayhteistyön kautta yksi liigavahti on, mutta ykkösvahti on vielä
haussa. Neuvottelut ovat kesken, eikä siitä sen enempää nyt, kommentoi Suikkanen lyhyesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle