Myös Capitals teki uusia sopimuksia

NHL / Uutinen
Capitals teki viime torstaina kolmivuotisen sopimuksen puolustajajätti Nolan Yonkmanin kanssa. Aikaisemmin viikolla vastaavan mittaiseen paperiin raapusti nimensä slovakkihyökkääjä Roman Tvrdon. Sen sijaan sentteri Charlie Stephens jäi ilman sopimusta.

Kaikki kolme junioria olivat Capsien vuoden 1999 varauksia ja pitääkseen heidän oikeutensa joukkueen tuli tehdä uudet sopimukset heidän kanssaan kesäkuun ensimmäiseen päivään mennessä tai muuten pelaajasta tulee jälleen vapaata riistaa. Tvrdon ja Yonkman ovat siis jatkossakin Capsien omaisuutta, kun taas Stephens voidaan varata uudelleen tämän kesän draftissa.

Nolan Yonkman on 190 senttinen ja 100 kiloinen puolustajalupaus, jonka Capitals varasi viidentenä pelaajanaan vuoden 1999 draftin toisella kierroksella varausnumerolla 37. Kuluneella kaudella Yonkman pelasi neljännen kokonaisen peräkkäisen kautensa WHL:n junioriliigassa. Hän pelasi kuluneella kaudella WHL:n Brandon Wheat Kingsissä, jonne hän siirtyi Kelownasta lokakuussa. Kauden aikana hän kokosi 58 pelissä 17(6+11) pistettä ja 113 jäähyminuuttia. Yonkman on kookas ja agressiivinen stay-at-home-puolustaja, joka käyttää massiivista kokoaan tehokkaasti hyväksi taklauksissa ja maalinedustan puhtaana pidossa. Lisäksi Yonkman on kokoisekseen tavallista parempi luistelija. Vaikka hänellä on kova lämäri, eivät kiekolliset taidot ole syy miksi Capitals pitää Yonkmanista. Yonkmanista odotetaan kehittyvän Capitals-riveihin hyvin taklaava puolustava puolustaja. Yonkman tulee pelaamaan ensi kauden Washingtonin farmijoukkue Portland Piratesissa.

Tvrdonille myös jatkopaperi

Aikaisemmin viime viikolla slovakkisentteri Roman Tvrdon allekirjoitti kolmivuotisen jatkosopimuksen Capsien kanssa. Tvrdon varattiin Capsien kuudentena pelaajana viidennellä kierroksella varausnumerolla 137 vuonna 1999. Tvrdon on hyvä kahden suunnan sentteri, joka pystyy pelaamaan myös laiturina. Hän on pelannut kahtena peräkkäisenä kautena piste per kausi tahtia WHL:n junioriliigajoukkue Spokane Chiefsissä.

Roman on kiekollisena taitava, mutta hänen hyvä puolustustaitonsa jää useammilta huomaamatta. Kuluneella kaudella Tvrdon iski 62 runkosarjapelissä 28 maalia ja 34 syöttöä ollen seuransa kolmanneksi paras pistemies. Pudotuspeleissä slovakki laukoi 5 maalia ja antoi 11 syöttöä 12 pelissä. Tvrdon pelasi myös junioreiden MM-kisoissa seitsemän ottelua kolmosketjun sentterinä tehden kaksi maalia. Vähän reilut 180cm pitkästä ja 95kg painavasta Tvrdonista odotetaan kehittyvän Andrei Nikolishinin tyylinen luotettava kahden suunnan hyökkääjä, joka hoitaa oman tonttinsa pyyteettömästi kummassakin päässä kaukaloa.

Stephens ei vakuuttanut valmennusjohtoa

Hieman yllättävä tieto oli ettei sopimusta Charlie Stephensin kanssa uusittu. Powerforwardin mitat täyttävä Stephens(190cm, 110kg) pelasi hyvän kauden OHL-liigan Guelphissa, mutta silti Capitals-organisaatio ei näe hänestä kehittyvän NHL-tason pelaajaa tulevaisuudessa. Edes tällä kaudella 67 pelissä tehdyt 76(38+38) pistettä eivät riittäneet vakuuttamaan GM George McPheetä. Syy tähän voi olla ettei Stephens ole yhtä valmis lupaus kuin muut saman vuoden prospektit. Capitals tuntuu valitsevan organisaatioonsa mahdollisimman kehittyneitä ja lähes kaikilta osa-alueilta valmiita junioreita. Stephens ei ilmeisesti täyttänyt näitä vaatimuksia ja näin hänestä luovuttiin.

Tässä kohtaa olisin ollut eri mieltä Caps-organisaation kanssa ja olisin signannut kaverin, sillä hänen kokoisia hyökkääjiä, joilta löytyy myös taitoa, ei ole tarjolla joka päivä. Veikkaankin, että Stephens tullaan varaamaan melko korkealla tämän vuoden draftissa ja jos hän pääsee johonkin hyvään juniori-organisaatioon(Devils, Avs), jossa hänet saadaan käyttämään kokoaan paremmin hyväkseen, niin Stephensistä voi kehittyä kelpo powerforward NHL-tasollekin.

Kaiken kaikkiaan Caps on tehnyt sopimukset kuuden vuonna 1999 varaamansa pelaajan kanssa. Heistä ainakin Beech, Sivek, Lupaschuk ja Yonkman pelannevat ensi kaudella Capitalsin AHL-farmijoukkue Portland Piratesissa. Capitalsin GM George McPhee on tyytyväinen hänen ensimmäisen draftinsa tulokseen. Washington Postissa hän kommentoi asiaa näin: "It looks like we did very well in that draft," McPhee said. "We got a good first-round pick in Beech and three of the four second-round picks [all but Stephens] look like they're going to play in the [NHL], which is above average."

Vuoden 1999 varaukset, joiden kanssa uudet sopimukset:

keskushyökkääjä Kris Beech 1.kierros varausnumero 7. 185cm-90kg

keskushyökkääjä Michal Sivek 2.kierros varausnumero 29. 188-100

puolustaja Ross Lupaschuk 2.kierros varausnumero 34. 185-105

puolustaja Nolan Yonkman 2.kierros varausnumero 37. 195-112

keskushyökkääjä Roman Tvrdon 5.kierros varausnumero 132. 180-93

laituri Kyle Clark 6.kierros varausnumero 175. 198-105

» Lähetä palautetta toimitukselle