ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

MTV Sport: Kärppälegenda lopettaa uransa

LIIGA / Uutinen
Viuhkolan ura Kärpissä päättyi mestaruuteen.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärppiä koko liigauransa edustanut Jari Viuhkola lopettaa peliuransa. Ratkaisuun johti Viuhkolan polvivamma.

Jari Viuhkola nousi Kärppien edustusjoukkueeseen kaudella 1998-99, jolloin oululaisjoukkue pelasi vielä ykkösdivisioonaa. Viuhkola pysyikin Kärppien riveissä aina viime kevääseen asti kahta taukoa lukuun ottamatta. Kaudella 2007-08 hän lähti yrittämään paikkaa NHL:stä, mutta joutui tyytymään AHL-otteluihin Lowell Devilsin riveissä ennen selkävaivoista johtunutta paluuta. Kausi 2010-11 jäi Viuhkolalta kokonaan väliin vammojen takia.

Tällä kaudella Viuhkola teki sopimuksen Mestis-joukkue Kajaanin Hokin kanssa, mutta joutui purkamaan sopimuksensa viiden ottelun jälkeen.

– Tuo oli viimeinen yritys. Enää ei ole ajatuksia paluulle. Nyt yritetään saada jalka hyvään kuntoon, jotta pärjää normaalissa elämässä, Viuhkola kertoi MTV Sportin haastattelussa.

Viuhkola voitti Kärpissä viisi SM-kultaa, kaksi hopeaa ja yhden pronssin. 535 pelaamassaan liigaottelussa hän keräsi 385 tehopistettä. Henkilökohtaisista pysteistä kaappiin kertyi Matti Keinonen -palkinto tehopörssin voittajana keväällä 2004 sekä kaksi valintaa tähdistöjoukkueeseen. Maajoukkueessa Viuhkola esiintyi neljässä MM-turnauksessa, joissa hän saavutti yhden hopean ja yhden pronssin.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle