MM2013: Sveitsi lähellä lohkovoittoa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jiri Hudlerin kaksi maalia ei auttanut Tšekkiä.
Sveitsi onnistui jälleen kaatamaan yhden suurista, sillä Tsekki kaatui Globenissa maalein 5-2.

Paljon laukauksia sisältäneessä avauserässä tehtiin yksi maali. Siitä vastasi Andres Ambühl ylivoimalla Ryan Gardnerin namupassista. Tsekilläkin oli tilanteensa, sillä Zbynek Irgl pääsi läpiajoon. Sveitsin maalilla turnauksen ensimmäisen pelinsä pelannut Reto Berra selvitti tilanteen.

Toisessa erässä Sveitsi lisäsi johtoaan. Maalin iski jo kolmannen kerran kisojen aikana onnistunut Nino Niederreiter. Maalin toiseksi syöttäkäksi merkittiin Martin Plüss, joka siirtyi sen ansiosta Sveitsin kaikkien aikojen parhaaksi pistemieheksi MM-tasolla. Aikaisempaa ennätystä pitänyt Jörg Eberle teki tosin osan pisteistään B-tasolla.

Toisessa päässä Berra jatkoi hyviä otteitaan torjuessaan Jiri Hudlerin yrityksen, kun Roman Josi oli antanut pahan harhasyötön. Hetki myöhemmin Hudler onnistui kuitenkin kaventamaan ylivoimalla, kun Plüss istui jäähyllä. Hudler onnistui toistamiseen erän viimeisellä minuutilla iskettyään paluukiekon ohi Berran.

Kolmannessa erässä Sveitsin hyvä peli jatkui, ja Simon Moser survoi maalin edestä luistimella johtomaalin Plüssin vahvan pelin jälkeen. Maali kuitenkin hyväksyttiin, eikä sitä edes katsottu videolta. Toisen Simonin, Bodenmannin 4-2-osuma alkoi antaa viitteitä jo lopullisesta ratkaisusta. Tsekki painosti ottelun viimeiset minuutit, ja Jakub Voracek tarjosi Hudlerille tilaisuuden yrittää hattutemppua siinä kuitenkaan onnistumatta. Tsekin uhkapeli ilman maalivahtia ei tuonut tulosta, vaan Reto Suri viimeisteli loppulukemat 5-2.

Sveitsillä on kolmesta kovasta ottelusta kolme voittoa. Se on lähellä lohkovoittoa, mutta sen on selvitettävä myös etukäteen helpommat pelit. Kaksi tappiota kokeneella Tšekillä ei ole enää varaa hävitä etukäteen heikommille vastustajille. Sen avainotteluksi voi nyt laskea ottelun Norjaa vastaan.