MM2013: Slovakia päihitti Ranskan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Michel Miklik sai juhlia turnauksen avausmaalia.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Suomessa ja Ruotsissa järjestettävät jääkiekon MM-kisat käynnistyi perjantaina. Turnauksen avausottelussa kohtasivat Slovakia ja Ranska.

Viime kevään MM-hopeajoukkue Slovakia nappasi odotetun voiton Ranskasta. Slovakia murjoi Ranskan luvuin 6-2 (1-0, 2-0, 3-2). Slovakian yhtenä pisterohmuna kunnostautui kaudet 2009-2012 Porin Ässissä kiekkoillut laitahyökkääjä Tomas Zaborsky. Zaborsky latoi tehot 1+1.

Slovakia siirtyi jo maalein 5-0- johtoon kolmannen erän alkuminuuteilla. Slovakian maaleista vastasivat Michel Miklik, Peter Olvecky, Zaborsky, Branko Radivojevic ja Miroslav Satan.

Ranska kavensi pelin lukemat 2-5:een latomalla kaksi osumaa kolmoserässä. Ranskan maalit värkkäsivät Damien Raux ja Damien Fleury. Ottelu päättyi lopulta maalein 6-2, kun slovakien hyökkääjä Libor Hudacek ujutti kiekon verkon perukoille.

Kenttätapahtumien valossa peli ei ollut niin selkeä kuin Slovakian 6-2-voittolukemat antavat ymmärtää. Ranska taisteli hyvin ja tarjosi kelpo vastuksen Slovakialle.

Ranskalla oli paikkoja tehdä useampikin osuma, mutta esteenä olivat heikko viimeistelytaito ja hyvin pelannut slovakkivahti Rastislav Stana.

» Lähetä palautetta toimitukselle