MM2013: Slovakia kärsi taas yllätystappion

MAAJOUKKUE / Uutinen
Thomas Vanek ratkaisi rangaistuslaukauksellaan voiton Itävallalle.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Slovakia kärsi jälleen yllättävän tappion. Torstaina Slovakia hävisi Latvialle, nyt Itävallalle. Itävallalle Slovakia hävisi maalein 2-1 (0-1, 1-0, 0-0).

Slovakian taival MM-turnauksessa ei ole sujunut kovin mairittelevasti. Slovakia on pelannut MM-turnauksessa viisi peliä ja voittanut niistä vain kaksi.

Torstaina ja perjantaina Slovakia kärsi yllättävät häviöt jääkiekon pikkumaita vastaan. Slovakian kykenivät kaatamaan sekä Latvia että Itävalta.

Itävalta päihitti Slovakian tuloksella 2-1. Itävalta ratkaisi voittonsa voittomaalikilpailussa. Voittomaalikilpailussa Itävallalle ratkaisseen voiton sivalsi Thomas Vanek.

Slovakia siirtyi pelissä avauserässä johtoon Tomas Surovyn osumalla, mutta Itävalta tasoitti pelin kakkoserässä. Itävaltalaisten tasoitusmaalin teki Gerhard Unterluggauer.

Itävaltalaisten tasoitusosuman jälkeen ottelun varsinaisella peliajalla ei enää maaleja tehtailtu, joten kamppailulle haettiin ratkaisua jatkoajalta. Sekin päättyi maalittomana, joten voitto ratkaistiin voittomaalikilpailussa. Tuossa kisassa Itävallalle voiton sinetöi Vanek.

Tappio Itävaltaa vastaan suisti Slovakian tukalaan paikkaan. Nyt Slovakia on yhä Helsingin lohkon neljäntenä ja kiinni lohkon viimeisessä puolivälieräpaikassa, mutta sen puolivälieräpaikka on kaikkea muuta kuin varma. Slovakia kun pelaa alkulohkon viimeiset kaksi peliään Venäjää ja USA:ta vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle