MM2013: Kaksi pudotuspelipaikkaa varmistui

MAAJOUKKUE / Uutinen
Enroth torjui kaikki Slovenian maalintekoyritykset.
Lauantai oli kolmen ottelun päivä myös Tukholmassa. Otteluissa ei nähty yllätyksiä, mutta murskavoittoja Globenissa ei nähty.

Sveitsi jatkoi voittosarjaansa päivän ensimmäisessä ottelussa, kun Tanska kaatui maalein 4-1. Luca Cunti aloitti käkikellomaan maalinteon ensimmäisessä erässä. Ryan Gardner iski voittomaaliksi jääneen osuman toisessa erässä.

Tanskan NHL-vahvistus Nicklas Jensen toi maan maalin päähän, mutta Reto Surin upea maali iski eroksi jälleen kaksi maalia. Loppulukemista vastasi Nino Niederreiter.

Isäntämaa Ruotsi onnistui pitämään maalinsa puhtaana Sloveniaa vastaan. Vaikka Tre Kronor hallitsi laukaustilastoa selvästi, se onnistui tekemään vain kaksi maalia, kiitos hyvin pelanneen Luka Gracnarin. Slovenia jäi kokonaan ilman osumia, joten kisaisäntien voittolukemat merkittiin 2-0.

Ruotsin maaleista vastasivat Gabriel Landeskog ja Fredrik Pettersson. Seuraavaan peliin Ruotsi saa mukaan kolme uutta pelaajaa, kun Sedinin veljekset sekä Alexander Edler liittyvät joukkueeseen.

Per-Åge Skröder vei Norjan johtoon jo neljännellä minuutilla. Erä eteni muuten tasaisissa merkeissä. Norjan joukkue koki jälleen takaiskun, kun Andreas Martinsen joutui suihkuun laitataklauksesta. Vaikka ylivoimapeli pyörikin, maalia ei Valko-Venäjä tehnyt.

Skröder osui toistamiseen toisessa erässä. Norja kontrolloi peliä helposti, ja sen esitys oli joukkueen paras toistaiseksi turnauksessa. Kolmannessa erässä molemmat osuivat vielä kerran. Hyvää turnausta pelaava Andreas Bastiansen iski Norjan osuman. Aleksandr Kulakov rikkoi seurakaverinsa Lars Haugenin kuparisen pari minuuttia ennen loppua. Norja vei pisteet maalein 3-1.

Tukholman lohkossa Sveitsi ja Kanada ovat varmistaneet pudotuspelipaikkansa. Ruotsinkin tilanne on varsin vahva. Norja ja Tšekki ratkonevat viimeisen paikan kohtalon.