MM2013: Entinen Ässät-tähti upotti Saksan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Slovakian liput liehuivat maanantaina.
Maanantaina Helsingissä pelatussa päiväottelussa Slovakia nujersi Saksan maalein 3-2. Slovakian maaleista kaksi teki Porin Ässissä kausilla 2009-2012 loistanut Tomas Zaborsky.

Slovakia päihitti maanantaina Saksan lukemin 3-2 (0-1, 1-0, 2-1). Slovakian osumista kaksi tehtaili kausilla 2009-2012 Porin Ässissä pelannut Tomas Zaborsky. Ensin Zaborsky nosti päätöserässä Slovakian tasoihin 2-2:een ja sen jälkeen hyökkääjä viimeisteli maansa voitto-osuman.

Saksa johti peliä vielä avauserän jälkeen maalein 1-0. Saksa aloitti kamppailun rytinällä ja hallitsi avauserää selkeästi, Slovakian jäädessä saksalaisten jalkoihin. Saksan vahva ottelun aloitus toi myös tulosta. Michael Wolf vei Saksan 1-0- johtoon, kun peliä oli pelattu reilut neljä minuuttia.

Toisessa erässä Saksan vahva vauhti rupesi hiipumaan ja Slovakia pääsi paremmin peliin mukaan. Slovakia alkoi hallitsemaan ottelua ja sai aikaiseksi myös ansaitun tasoitusosuman kakkoserässä. Sen viimeisteli Mario Bliznak.

Pelikello osoitti tällöin aikaa 33.30. Slovakia oli ennen Bliznakin viimeistelemää maalia peräti yli puolentoista ottelun verran osumitta. Päätöserään lähdettiin tasalukemista 1-1.

Kolmoserässä Saksa meni vielä kertaalleen johtoon Marcus Kinkin maalilla, mutta sitten iski Slovakia ja Zaborsky. Ensin Zaborsky nosti Slovakian tasoihin ja ajassa 52.46 mies viimeisteli pelin voittomaalin. Slovakia päihitti Saksan maalein 3-2.