MM2013: Cuntin ketju murjoi Slovenian

MAAJOUKKUE / Uutinen
Sveitsin liput liehuivat jälleen juhlavasti.
Kuva © Timo Savela
Sveitsi otti rutiininomaisen 7-1-voiton Sloveniasta. Vaikka joukkue oli avauserässä hetken aikaa tappiolla, se ratkaisi ottelun jo alkuvaiheessa. Luca Cuntin johtama hyökkäyskolmikko iski kolme osumaa avauserässä, eikä voittajasta ollut sen jälkeen epäselvyyttä.

Luca Cuntin laidoilla pelasivat Simon Bodenmann ja Denis Hollenstein. Koko kolmikko iski avauserässä tehot 1+2, ja vei samalla Sveitsin 3-1-johtoon. Slovenia oli johtanut peliä kahdeksan ja puolen minuutin ajan Rok Pajicin vahvan nousun jälkeen tekemällä maalilla.

Toisessa erässä Sveitsi alkoi tehdä lopullista ratkaisua, kun Hollenstein iski ottelun toisen osumansa sekakentän ollessa jäällä. Myöhemmin Simon Moser jatkoi Sveitsin tehokasta ylivoimaa ottelussa 5-1-maalillaan. Sveitsi täydensi myös toisen erän maalisaldonsa kolmeen, kun Andres Ambühl viimeisteli Reto Surin syötöstä seitsemän sekuntia ennen erän loppua slovenialaispuolustuksen ihmetellessä vieressä.

Kolmannessa erässä Slovenian maalilla Robert Kristan korvasi Andrej Hocevarin, mutta siitä ei ollut apua, kun Surin syöttöyritys meni Ales Kranjcin kautta maaliin. Enempää maaleja ei enää nähty, vaan jäljellä olevat minuutit pelattiin varsin nopeasti.

Sveitsi on jo lähes varma pudotuspelijoukkue. Slovenian kohtalona lienee jälleen putoaminen alemmalle tasolle, sillä sen pitäisi napata vähintään kaksi pistettä otteluista Tšekkiä, Ruotsia tai Kanadaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle