MM-kisojen lauantai: Ensimmäinen putoaja varmistui - Etelä-Korea pelasi parhaan pelinsä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Gustav Nyquistillä oli tällä kertaa syytä iloon oltuaan yksi Ruotsin maalintekijöistä.
MM-kisojen lauantai sisälsi kuusi ottelua. Suomen lisäksi voittoihin ylsivät kolme pistettä napanneet Venäjä, Itävalta, Tanska ja Latvia sekä kahden pisteen saaliiseen tyytynyt Ruotsi.

Zibanejadin jatkoaikamaali ratkaisi

Aikaisemmin Tsekiltä pisteen riistänyt Slovakia onnistui tekemään saman myös Ruotsia vastaan. Tomas Jurco avasi maalitilin, mutta Dennis Everberg ja Gustav Nyquist käänsivät tilanteen Tre Kronorin eduksi.

Toisessa erässä Ruotsi johti jo kahdella maalilla, kunnes Marek Daloga riisti kiekon alivoimalla ja päätti hyökkäyksen maaliin. Ladislav Nagyn osuma vei pelin jatkoajalle, jossa Ruotsi onnistui. Maali merkittiin Mika Zibanejadille, mutta kiekko meni maaliin Andrej Sekeran kautta.

Ruotsille pistemenetys oli ensimmäinen viidessä ottelussa. Slovakia elättelee vielä toiveita pudotuspelipaikasta.

Saksan pettymykset jatkuvat

Latvian Ronalds Kenins aloitti maalinteon toisessa erässä Rodrigo Abolsin hienosta syötöstä. Lisää seurasi heti kolmannen erän alkuun, jolloin Guntis Galvins lisäksi johdon kahteen maaliin.

Andris Dzerinsin maalilla Latvia johti jo 3-0, mutta se kesti alle minuutin Dominik Kahunin kavennettua. Osuman syötti Leon Draisaitl, joka ehti sitä ennen istua 12 minuuttia rangaistusaitiossa päähän kohdistuneen taklauksen takia.

Olympiahopeamitalisti Saksa on palannut näissä kisoissa maan pinnalle, ja pudotuspelipaikka näyttää epätodennäköiseltä. Latvian kohtalo ratkennee vasta alkulohkon viimeisessä kamppailussa Tanskaa vastaan.

Starkbaumin nollapeli johti itävaltalaisriemuun

Itävalta onnistui pitämään paikkansa ylimmällä tasolla ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2004, kun se kukisti Valko-Venäjän 4-0. Maalinteon aloitti Layne Viveiros, ja Bernhard Starkbaum pelasi nollapelin 34 torjunnalla.

Toisessa erässä syntyneet kolme maalia ratkaisivat pelin lopullisesti, ja näistä viimeisin, Dominic Zwergerin tekemä osuma syntyi vain neljä sekuntia ennen summeria.

Valko-Venäjä on pisteittä ennen viimeistä peliään Slovakiaa vastaan. Voittokaan ei auta joukkuetta sarjataulukossa ylemmäs, joten ensi vuonna Valko-Venäjä ei pelaa MM-turnausta Slovakiassa, vaan I divisioonan turnausta jossain muualla.

Isännille niukka voitto Etelä-Koreasta

Etelä-Korea pelasi turnauksen tiukimman pelinsä Tanskaa vastaan. Maalittoman avauserän jälkeen Frans Nielsen avasi isäntien maalitilin, mutta sen onnistui kuittaamaan Kim Kisung minuutteja myöhemmin. Tilanne sai alkunsa Frederik Stormin harhasyötöstä.

Hyökkääjä Jesper Jensen vei Tanskan uudestaan johtoon, ja se piti loppuun asti. Korealaiset puolustivat hyvin ja pitivät pelin tiukkana, mutta Tanska onnistui vielä kolmannen kerran, kun Nichlas Hardt osui tolppien väliin ylivoimalla.

Etelä-Korealla on vielä pienet mahdollisuudet säilyä ylimmällä tasolla. Se edellyttää voittoa Norjasta ja myös norjalaisten jäämistä pisteittä Yhdysvaltoja vastaan. 11 pistettä keränneen isäntämaa Tanskan pahin uhkaaja jatkopaikkaa ajatellen on Latvia, jonka se kohtaa alkulohkon viimeisessä ottelussaan.

Sveitsin kiri ei riittänyt

Venäjän ja Sveitsin ottelun avauserä oli maaliton, vaikka Nikita Gusevilla olikin hieno tilaisuus avata turnauksensa maalilla jo parin minuutin jälkeen. Avausmaali syntyi toisessa erässä, kun Kirill Kaprizov onnistui Pavel Datsjukin syötöstä.

Maaleja tehtiin toiseen erään vielä kolme lisää, ja taukolukemat olivat Venäjälle 3-1. Ramon Untersander tasoitti Jevgeni Dadonovin ja Nikita Nesterovin vastatessa Venäjän muista maaleista.

Päätöserän jälkimmäisellä puoliskolla molemmat osuivat kertaalleen ennen kuin Sveitsi lähti hakemaan kavennusta kuudella pelaajalla. Se onnistuikin Gaëtan Haasin tekemänä, mutta tasoitus ei sen jälkeen onnistunut.

Venäjä on lohkon kakkosena. Sveitsi on yksi kolmesta joukkueesta, jotka taistelevat tiukasti kahdesta pudotuspelipaikasta.