MM-kisoissa ratkaisut lähestyvät

MAAJOUKKUE / Uutinen
Sunnuntain ottelut toivat jo hieman lisävaloa turnauksen jatko-ohjelmaan. Iltapäiväotteluissa Suomi jatkoi tappiotonta putkeaan kurittamalla Norjaa ja Venäjä pyöritteli Sveitsiä. Myöhäisotteluissa Tshekki ja Slovakia aiheuttivat yllätykset kukistamalla Kanadan ja Ruotsin.

Venäjä-Sveitsi 6-3

Sveitsin tavaramerkki tässä turnauksessa on ollut kova loppukiri. Tällä kertaa se jäi tulematta, vaikka joukkueet olivat kahden erän jälkeen 2-2-tasanumeroissa Venäjän mentyä ensin 2-0-johtoon. Venäjän maalintekijöinä kunnostautuivat Denis Zaripov sekä Denis Arkhipov ja Sveitsin maalaajina Thierry Paterlini sekä Beat Forster.

Kolmanessa erässä Venäjä meni menojaan, ensin Dimitri Bykov ja Ilja Nikulin tekivät maalin mieheen. Goran Bezina kavensi ja herätti sveitsiläisten toiveet, mutta Nikolai Kulemin ja Jevgeni Malkin tekivät maaleillaan ne toiveet turhiksi.

Voitollaan Venäjä varmisti paikkansa jatkolohkon kahden parhaan joukossa. Sveitsille tappio ei ollut tuhoisa, mutta mikäli he mielivät varmuudella jatkoon, on päätösottelusta Valko-Venäjää vastaan saatava vähintään piste.

Suomelle nihkeät kaksi pistettä

Norja-Suomi 0-3

Suomi otti jatkolohkon toisessa ottelussaan nihkeän voiton Norjasta. Vastustaja ei missään vaiheessa pyrkinyt rakentamaan peliä, vaan ainoastaan rikkomaan vastustajaa. Suomen maalintekijöinä kunnostautuivat Jukka Hentunen, Jussi Jokinen ja Esa Pirnes.

Lue tarkempi otteluraportti täältä.

Tshekki yllätysvoittoon Kanadasta

Kanada-Tshekki 4-6

Kanadaa on pidetty näissä kisoissa yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista. Ottelu Tshekkiä vastaan osoitti, että ne puheet ovat turhia, ainakin jos Alex Auld on nikkareiden maalissa.

Ihan parhaimmillaan ei ollut Tshekin maalissa seissyt Milan Hnilickakaan, myös hän haparoi useampaan eri otteeseen ja saa ottaa piikkiinsä osan Kanadan maaleista. Kaiken kaikkiaan ottelu oli varsin erikoinen, Tshekki meni ensimmäisessä erässä jo 3-0-johtoon Petr Hubacekin, David Vybornyn ja Tomas Plekanecin osumilla. Ottelun puoliväliin mennessä Kanada oli kuitenkin tullut jo tasoihin, maalintekijöinä Stephane Robidas, Mike Richards sekä Dan Hamhuis.

Kanada tuli vielä kerran tasoihin Sidney Crosbyn osumalla, mutta sen jälkeen Tshekki meni menojaan. Jaroslav Balastikin ja Martin Eratin osumat varmistivat sen, että Tshekki on mukana taistelussa lohkon kärkipaikoista.

Hossa herätti Slovakian

Slovakia-Ruotsi 5-2

Marian Hossan paluu kaukaloihin herätti Slovakian taistelemaan jatkopaikasta. Hossan 1+2 auttoivat Slovakian yllätysvoittoon Ruotsista.

Hossa aloitti shownsa jo vajaan kahden peliminuutin jälkeen, kun hän vei pikkuveli Marcelin sekä Rastislav Pavlikovskin syötöistä Slovakian johtoon. Martin Cibak ja Rene Vydareny kunnostautuivat maalinteossa. Ruotsi ei kuitenkaan olisi Ruotsi, ellei se tulisi nopeasti peliin mukaan. Vydarenyn kolmannesta maalista ei ehtinyt kahta minuuttia kulua kun Tre Kronor oli maalin päässä, viimeistelijöinä Magnus Johansson ja Andreas Karlsson.

Marcel Hossa ja Andrej Kollar varmistivat kuitenkin osumillaan sen, että Slovakia pysyy mukana taistossa puolivälieräpaikasta. Se paikka ei kuitenkaan ole slovakkien omissa käsissä, joka tapauksessa joukkueen on voitettava päätösottelussa Ukraina, mikäli mielivät jatkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle