MM-kisat: USA jatkoi vahvaa menoaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
MM-kisojen toinen päivä tarjosi neljä ottelua. USA jatkoi vakuuttavaa menoaan kukistamalla Kanadan jatkoajan jälkeen 5-4. Myös Ruotsi, Venäjä ja Sveitsi ottivat voitot omista otteluistaan.

Päivän avausottelussa Sveitsi ei antanut Kazakstanille mahdollisuuksia. Sveitsi ratkaisi pelin jo avauserässä, kun Ivo Rüthemann ja komean ylivoimakuvion päätteeksi viimeistellyt Mark Streit onnistuivat maalinteossa.

Kazakstan kavensi Roman Savtshenkon toimesta toisen erän alussa. Sveitsi meni kuitenkin menojaan, kun Streit teki ylivoimalla illan toisen maalinsa ja vähän myöhemmin myös Rüthemann onnistui toistamiseen Denis Hollensteinin ja Streitin syötöistä. Loppulukemat 5-1 viimeisteli Felicien Du Bois toisen erän lopussa.

Malkinin tehot liikaa Latvialle

Jevgeni Malkin nousi pääosaan, kun Venäjä otti 5-2-voiton Latviasta. Latvia meni ensimmäisessä erässä johtoon Miks Indrasisin maalilla.

Toisen erän hahmo oli kuitenkin Malkin. Ensin syöttö Ilja Nikulinin viimeistelemään tasoitukseen, ja vähän myöhemmin osat vaihtuivat kun Nikulin ja Malkin juonivat upean ylivoimamaalin.

Kolmannen erän alussa Venäjä ratkaisi ottelun Malkinin osuttua toisen kerran ja Aleksandr Popovin tehtyä 4-1-maalin. Latvia tuli vielä kahden maalin päähän Kaspars Daugavinsin toimesta, mutta Jevgeni Kuznetsov sinetöi 5-2-voiton Venäjälle.

USA vakuuttavaan voittoon

Helsingin-lohkon iltaottelussa kohtasivat USA ja Kanada. USA sai salama-alun, kun Jim Slater onnistui maalinteossa jo minuutin pelin jälkeen. Kanada kuitenkin tasoitti hyvin nopeasti John Tavaresin toimesta.

Toisen erän puolivälissä Jeff Skinner katkaisi USA:n painostuksen viemällä Kanadan 2-1-johtoon. Jack Johnson kuitenkin tasoitti pelin ylivoimalla seitsemän minuuttia ennen loppua.

Kolmannessa erässä tehtiin maaleja tasatahtiin. Ensin Patrick Dwyer vei kuuden minuutin pelin jälkeen USA:n 3-2-johtoon. Kanada kuitenkin tasoitti vain 30 sekuntia myöhemmin Evander Kanen toimesta. Erää oli jäljellä neljä minuuttia, kun Nate Thompson viimeisteli 4-3-maalin USA:lle. Amerikkalaisten oman alueen kiekonmenetys kuitenkin kostautui ja Duncan Keith tasoitti pelin.

Kanada otti jäähyn erän lopussa ja USA pääsi aloittamaan jatkoajan ylivoimalla. Lopulta Johnson kiskaisi illan toisellaan 5-4-voittomaalin USA:lle. USA oli edellisen kerran onnistunut voittamaan Kanadan MM-tasolla Saksan kisoissa vuonna 2001.

Ruotsi kukisti Tšekin

Tukholman-lohkon iltaottelussa ottivat yhteen Ruotsi ja Tšekki. Avauserän ainoasta maalista vastasi Ruotsi, kun Johan Franzen viimeisteli varsin kyseenalaisen 1-0-osuman maalin edestä.

Toista erää oli ehtinyt kulua 50 sekuntia, kun Niklas Kronwall yllätti Jakub Stepanekin helposti ja vei Ruotsin 2-0-johtoon. Tšekki kavensi Jakub Petruzalekin osumalla kolmannen erän alussa lukemiksi 2-1. Joel Lundqvistin 3-1-maali kuitenkin ratkaisi voiton Ruotsille. Loppulukemat 4-1 viimeisteli tyhjiin Niklas Persson.