Minnesotassa mentiin Bluesin tahtiin

Zach Parise ei saa ratkottua Blues-puolustusta.
St.Louis on viime otteluissaan erikoistunut nollaamaan vastustajansa Brian Elliottin johdolla. Kolme peräkkäistä ottelua on mennyt ilman, että yhtään maalia on mennyt omiin. Nyt vuorossa oli Minnesota Wild.

Kamppailu pudotuspelipaikoista käy kiivaana. Läntisessä konferenssissa Minnesotassa ottivat yhteen voittoputkessa ollut St.Louis Blues ja Minnesota Wild, joka oli voittanut viimeisestä viidestä pelistään vain yhden. Molemmilla joukkueilla oli ennen ottelua kasassa 46 pistettä, mikä oli neljä pistettä enemmän kuin ensimmäisellä pudotuspeliviivan alapuolella olleella joukkueella.

Ottelu alkoi Minnesotan kannalta pirteästi, ja Jason Pominville kilautti kiekon tolppaan, kun ensimmäistä erää oli ehtinyt kulua vasta minuutin verran. Muutoin maalipaikat olivat varsin vähissä tiukan ja kurinalaisen viisikkopelin seurauksena. Erän puolivälissä Zach Parise yritti väkisin saada tungettua omasta laukauksestaan syntyneen irtokiekon Brian Elliottin taakse.

Ensimmäisen maalin teki kuitenkin Roman Polak Niklas Bäckströmin vartioimaan verkkoon. Maali oli Polakin kauden ensimmäinen. Minnesotan puolustustyöskentely ei ollut aivan vastustajan tasolla ja erehdyksistä St.Louisin onnistui rankaista. Polak oli unohtunut täysin vapaaksi maalille ja kun Chris Stewart toimitti kiekon miehelle, ei tämä erehtynyt. 1-0-johto Bluesille.

Minnesota pääsi avauserässä testaamaan myös ylivoimapeliään ja pyöritti sitä varsin mallikkaasti. Kiekko pysyi hyvässä liikkeessä ja vetojakin tuli, mutta sinetti jäi sekä ykkös - että kakkosylivoiman yrityksestä puuttumaan.

Toisessa erässä lentelivät välillä niin omat kuin vieraatkin miehet. David Backes törmäsi hyökkäysalueella vahingossa joukkuekaveriinsa David Perroniin ja seurauksena oli 5-3-ylivoimahyökkäys toiseen päähän, mutta tuloksena ei ollut sen kummempaa.

Tuomareiden pillit pysyivät yleensä visusti piilossa, mutta Minnesota sai toisen ylivoimatilaisuutensa, jota jälleen pääsivät pyörittämään Mikko Koivu ja Mikael Granlund, mutta tuloksetta. Minnesota hallitsi yhä kiekollista peliä, mutta hyvät maalipaikat olivat kortilla. Bluesin tilanteet olivat harvassa. Patrik Berglund pääsi yrittämään maalintekoa hyvältä paikalta Wildin oman pään kiekonmenetyksestä ja melkein vastaava tilaisuus avautui Jaden Schwartzille.

Toisen erän viime minuuteilla St.Louiskin vihdoin pääsi testaamaan ylivoimansa tehokkuutta. Tehokkaaksi oli tähän asti todettu ainoastaan molempien joukkueiden puolustuspeli ja sama tahti oli edelleen askelten. Kahden täyden erän jälkeen taululla oli sitkeästi Bluesin 1-0-johto.

Kolmas erä ei tuonut muutosta yleiskuvaan. Kiekollinen ja näennäinen hallinta oli Minnesotalla, mutta ottelu kokonaisuutena oli St.Louisin hallussa. St.Louis ei päästänyt Wildia maalintekosektoriin ja laukaukset, jotka nekin olivat aika harvassa, blokattiin. Elliott oli viimeisenä esteenä maalillaan, vaikka miehen ei tarvinnutkaan venyä paraatitorjuntoihin. Toisaalta Blues pystyi myös iskemään tarvittavat maalit ja hyödyntämään vastustajan virheet. Andy McDonald vei kolmannen erän puolivälissä joukkueensa jo 2-0-johtoon, mikä säilyi taululla ottelun loppuun saakka.

Blues ja Elliott ovat nyt pelanneet kolme ottelua peräkkäin päästämättä maaliakaan. Wild ei ole tehnyt maaliakaan kahdessa viimeisimmässä ottelussaan ja saattoi lisäksi menettää sairastuvalle ykköspuolustajansa Ryan Suterin.

Montreal varmisti pudotuspelipaikkansa, Jokinen maaliputkessa

Montreal Canadiensistä tuli kolmas joukkue, joka varmisti jo pudotuspelipaikkansa. Paikka varmistui voitolla Buffalosta maalein 5-1. Samalla Montreal otti koillisdivisioonan kärkipaikan takaisin Bostonilta

Josh Bailey oli New York Islandersin sankari tekemällä joukkueensa molemmat maalit, kun Islanders kävi hakemassa tärkeät vieraspisteet Bostonista. Bostonin maalilla Tuukka Raskille kertyi 34 torjuntaa.

Washington Capitals otti kuudennen perättäisen voittonsa. Tällä kertaa kukistui divisioonakilpailija Carolina Hurricanes lukemin 3-1. Washingtonin maalilla Brayden Holtby sai pitää kiirettä. Miestä kohti ammuttiin kaikkiaan 44 laukausta, joista vain yksi jäi ottamatta kiinni. Washingtonin kanssa kaakkoisdivisioonan voitosta kamppailee Winnipeg Jets, joka on kahden pisteen päässä.

Winnipeg voitti omassa ottelussaan murskaavasti itäisen konferenssin peräpäänpitäjän Florida Panthersin maalein 7-2. Olli Jokinen sai tililleen yhden syöttöpisteen. Jets on itäisen konferenssin sarjataulukossa yhdeksäntenä tasapisteissä kahdeksantena olevan New York Rangersin kanssa, mutta Rangersilla on pelattuna kaksi peliä vähemmän.

Ottawa Senators katkaisi viiden ottelun tappioputkensa voittamalla Philadelphia Flyersin lukemin 3-1. Philadelphialle tappio oli kolmas perättäinen ja se on pudonnut nyt seitsemän pisteen päähän pudotuspeliviivasta, kun joukkueella on jäljellä kahdeksan ottelua. Kimmo Timonen jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

Jussi Jokinen jatkoi maalitehtailuaan. Jokinen osui kahdesti ja syötti yhden, kun Pittsburgh Penguins voitti vieraissa Tampa Bay Lightningin 6-3. Jokinen on nyt tehnyt maalin kaikissa Pittsburghin paidassa pelaamissaan otteluissa.

San Jose Sharksin maalilla Antti Niemi otti 27 torjuntaa, kun San Jose pinnisti voittomaalikilpailussa ohi Detroit Red Wingsin maalein 3-2.

Sami Aittokallio pelasi uransa ensimmäisen NHL-ottelun Coloradon maalilla. Ottelu päättyi kuitenkin ikävästi, kun kolmannen erän puolivälissä molemmat jalat kramppasivat. Aittokallio on toiseksi nuorin aloittava maalivahti Coloradon historiassa.

WASHINGTON-CAROLINA 3-1
PHILADELPHIA-OTTAWA 1-3
BOSTON-NY ISLANDERS 1-2
MINNESOTA-ST.LOUIS 0-2
WINNIPEG-FLORIDA 7-2
DETROIT-SAN JOSE 2-3 vl.
TAMPA BAY-PITTSBURGH 3-6
BUFFALO-MONTREAL 1-5