Mikkola ja Vallin Kärppiin

LIIGA / Uutinen
SM-liigan hopeajoukkueen Kärppien kausi päättyi vasta reilu viikko sitten. Uuden kauden valmistelut ovat olleet käynnissä jo pitkään ja tänään Kärpät tiedotti kahdesta uudesta pelaajasopimuksesta. Jatkosopimuksia pöytään lyötiin yhteensä neljä.

Kärppien molemmat uudet vahvistukset tulevat Pasilasta. Jokereista haaviin jäi puolustajat Ilkka Mikkola ja Ari Vallin, joiden kanssa solmittiin pitemmät sopimukset. Mikkolan pesti kestää kolme ja Vallinin kaksi vuotta.

Kauden 97-98 jälkeen etelään lähtenyt Kärppien oma kasvatti Mikkola on saavuttanut kotimaassa kaiken mahdollisen. Etelän kierrokselta jäi käsiin muutakin kuin rakot, sillä nuoresta iästään huolimatta Mikkola on voittanut jo neljä Suomen mestaruutta.

- Täytyy sanoa, että kyllä tämä on ollut aina pikkupojasta asti unelma. Kun lähdin, Kärpät taapersi divarissa. Olen tästä mahdollisuudesta enemmän kuin onnellinen, viiden kauden tauon jälkeen kärppäpaidan päälleen vetävä Mikkola kommentoi.

Mikkola tunnetaan hyvin liikkuvana, puolustavana puolustajana. Hänen vahvuuksiin kuuluu myös hyvä alivoimaosaaminen. Vaikka ikää ei olekaan vielä paljoa, tuo Mikkola takalinjoille myös kokemusta juuri niistä kovista peleistä.

Tapparan kasvatin Vallinin siirto on monelle pieni yllätys. Vaikka jokeri-puolustajan mahdollista siirtoa Ouluun huhuiltiinkin, ei monikaan uskonut huhun paikkaansapitävyyteen.

- On hienoa tulla joukkueeseen ja kaupunkiin, jossa on hirveä noste päällä. Kun katson joukkuetta niin taistelemme varmasti mestaruudesta ensi kaudellakin. Kaikista vaihtoehdoista tämä oli minulle selvästi paras paikka kehittyä edelleen, Ylöjärveltä kotoisin oleva Vallin totesi.

Mutta millaisia pelaajia joukkue sai? Valmentaja Reijo Ruotsalainen.

- Molemmilla on kokemusta paineen alla pelaamisesta. Erityisen hienoa on se, että kummatkin ovat pelanneet jo hyvissä joukkueissa ja tietävät, mitä voittaminen vaatii. Lähtökohtana oli saada hyvää liikettä ja kiekollista osaamista.

Kärppien joukkueen runko alkaa olla kasassa. Jatkosopimukseen nimensä ovat laittaneet ykkössentteri Brett Lievers(1 vuosi) sekä toinen sentteri Pekka Saarenheimo( 3 vuotta). Puolustuksessa jatkavat profiilipakit Mikko Myllykoski (1+1 vuotta) ja Mikko Lehtonen (3 vuotta). Uutena miehenä rinkiin liittyy vuonna 1986 syntynyt Risto Korhonen, joka pelaa parhaillaan nuorten MM-kisoissa Suomen joukkueessa. Hänen sopimuksensa pituus on 4 vuotta.

Kärpät neuvottelee parhaillaan viime kauden pelaajien Kimmo Lotvosen, Topi Jaakolan ja Henrik Juntusen kanssa. Etenkin nuorten Juntusen ja Jaakolan kanssa seuran intresseissä on pitkä sopimus. Kärppien miehistöstä NHL:ään pyrkivät puolustaja Joni Pitkänen ja hyökkääjä Petr Tenkrat. Toimitusjohtaja Juha Junnon mukaan molemmat ovat kiinnostuneita pelaamaan Kärpissä, jos tarpeeksi hyvää sopimusta ei ole tarjolla. Seura ei kuitenkaan laske tässä vaiheessa vielä mitään kyseisen kaksikon varalle. Hyökkäykseen etsitään paria ulkomaalaista vahvistusta.

- Tarkoitus on koota huippujoukkue. Halu menestyä on erittäin kova, Junno kertoi.

- Puolustukseen ei tällä hetkellä haeta ulkolaista vaihtoehtoa. Mitään varmaahan ei tietenkään voi vielä sanoa, mutta pyrimme ensiksi saamaan sopimukset nykyisten pelaajien kanssa.

Kärppien 21 sopimuspelaajaa:

Maalivahti: Niklas Bäcsktröm.

Puolustajat: Risto Korhonen, Oskari Korpikari, Lasse Kukkonen, Mikko Lehtonen, Ilkka Mikkola, Mikko Myllykoski, Mikko Palomäki ja Ari Vallin.

Hyökkääjät: Juhamatti Aaltonen, Juho-Tuomas Appel, Juha-Pekka Haataja, Jussi Jokinen, Jyri Junnila, Brett Lievers, Sami Mettovaara, Sakari Palsola, Andrei Potaichuk, Mika Pyörälä, Pekka Saarenheimo ja Jari Viuhkola.

» Lähetä palautetta toimitukselle