Mikko Saarinen ja Ari Haanpää Tapparan ensi kauden valmennusryhmään

LIIGA / Uutinen
Tapparan ensi kauden päävalmentaja Mika Saarinen saa tuleviksi kahdeksi kaudeksi seurakseen Mikko Saarisen ja Ari Haanpään. Mikko Saarinen valmentaa tällä hetkellä Tapparan A-junioreita. Ari Haanpäällä on puolestaan kokemusta NHL:stä saakka.

Molemmat uudet valmentajat ovat lähtöisin Tampereelta. Ari Haanpää tunnetaan kuitenkin paremmin pelaajana. Tapparan junioreista lähteneellä Haanpäällä on meriittilistallaan Suomen mestaruus Ilveksen paidassa 1985 sekä 60 NHL-ottelua New York Islandersissa. SM-liigassa Haanpää on edustanut Ilveksen lisäksi Lukkoa, JyP HT:ta sekä Tapparaa. Nokialla syntynyt laitahyökkääjä pelasi vielä liigauransa jälkeen Itävallan, Ranskan ja Saksan sarjoista. Valmentajana Haanpää on toiminut Suomi-sarjan joukkueissa, Nokian Pyryssä ja Valkeakosken Ahmoissa.

Mikko Saarinen on puolestaan pitkän linjan juniorivalmentaja Tapparan organisaatiossa. Viimeiset kahdeksan vuotta Saarinen on valmentanut nuoria kirvesrintoja F-junioreista A-junioreihin. Viimeiset kolme kautta Saarinen on valmentanut Tapparan A-junioreita, jotka voittivat ikäluokan mestaruuden kaudella 1999-2000.

- Haanpään mukaantulo antaa valmennustiimillemme paljon kokemusta myös kaukalon puolelta. Molemmat nyt nimetyt apuvalmentajat ovat hyvin motivoituneita, eikä sovi unohtaa myöskään kummankin Tappara-taustaa. Näin saamme joukkueeseen myös vahvaa tamperelaista kiekko-osaamista, kommentoi valmentajavalintoja Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle