Mikko Rämö Jokipoikien maalille

MESTIS / Uutinen
Maalivahti Mikko Rämö palaa ulkomaanturneeltaan Suomeen ja siirtyy ensi kaudeksi Joensuun Jokipoikien veräjälle. 28-vuotias veskari kiinnitti itsensä Mestis-seuran maalille vuoden sopimuksella, joka ei sisällä SM-liiga- taikka ulkomaanpykäliä.

Maalivahti Mikko Rämö on Lahden Pelicansin kasvatti, joka on edustanut SM-liigassa myös HPK:ta, Jokereita ja Helsingin IFK:ta. Viime vuodet hän on kuitenkin pelannut ulkomailla.

Kaudella 2005-06 Rämö torjui Venäjän pääsarjassa Vitjaz Tshehovin riveissä, ja vuotta myöhemmin hän pelasi Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla Elitserienissä Mora IK:ssa.

Kaksi edellistä kautta Rämö on viettänyt pääosin Itävallassa. Kauden 2007-08 hän tosin aloitti Mestiksen Kajaanin Hokissa, mutta löysi myöhemmin paikan Itävallan kakkostasolta VEU Feldkirchin joukkueesta. Mies aloitti seurassa myös viime kauden, mutta siirtyi juuri ennen siirtorajan umpeutumista maan pääsarjassa pelaavaan EHC Linziin.

– Jokipoikiin tulooni oli useampikin syy. Tärkeintä oli halu päästä pelaamaan paljon. Pelini Itävallassa menivät ihan hyvin, mutta ottelumäärä oli turhan pieni, jotta olisin kehittynyt maalivahtina, Rämö kertoo.

Rämön siirto Jokipoikiin merkitsi samalla sitä, että seurassa try-outilla ollut Norjan maajoukkuemaalivahti Ruben Smith ei jatka joensuulaisten riveissä tulevalla Mestis-kaudella 2009-2010.

– Rämö on hyvä ja varma maalivahti. Hän on ilman muuta riskittömämpi valinta kuin seuran testissä ollut Norjan maajoukkuemaalivahti Ruben Smith, kommentoi Jokipoikien puheenjohtaja Jussi Jormakka.

» Lähetä palautetta toimitukselle