DET - CHI 2.30
COL - WPG 3.30
CGY - NYI 4.30
VGK - BOS 5.00

Mikko Mattila viimeistä kertaa kaukalossa

MESTIS / Uutinen
Mikko Mattila joutuu lopettamaan kiekkouransa polvivamman johdosta. KooKoon monivuotinen runkohyökkääjä pelaa viimeisen ottelunsa perjantaina Rovaniemellä.

32-vuotias Mikko Mattila on kärsinyt polvivaivoista jo jonkin aikaa. Uran päättyminen kesken kauden ja juuri pudotuspelien kynnyksellä varmistui, kun hyökkääjän polvi sai lääkäriltä leikkauskäskyn alkuviikosta.

– Hammasta purren on viime ajat menty, ja asennoiduin siihen, että viimeinen peli on jo pelattu.
Ika [Ismo Lehkonen] kysyi multa, että tulisinko vielä kerran pelaamaan, kun Palosen Niko on pelikiellossa. Eihän siihen voinut kieltäytyä, joten perjantain RoKi-peli Rovaniemellä jää mun viimeiseksi, Mattila kertoo KooKoon kotisivujen haastattelussa.

Kuluvalla kaudella laitahyökkääjä on ehtinyt pukea kasvattiseuransa edustusasun ylleen 31 runkosarjakamppailuun. Näissä otteluissa Mattila on tehnyt yhden ja syöttänyt kuusi maalia. Ikitaistelijana tunnettu Mattila on pelannut KooKoon riveissä uransa aikana kaikkiaan reilut 250 ottelua ja toiminut joukkueen kapteeninakin useampaan otteeseen.

KooKoo-kausien lisäksi Mattilan tilastoista löytyy muun muassa muutama liigapeli JYPissä, ulkomaan reissuilta tutuiksi ehtivät tulla puolestaan niin Englannin, Ruotsin, Tanskan, Italian kuin Hollanninkin kaukalot.

Tällä kaudella Mattila on edustanut kouvolalaisseuraa kaukalokamppailuiden lisäksi myös toimiston puolella. Hän jatkaakin pelaajauransa päättymisestä huolimatta tehtävissään seuran markkinointipäällikkönä.

» Lähetä palautetta toimitukselle