Mikko Mäkelä valmentamaan Pohjois-Amerikkaan

LIIGA / Uutinen
Ilveksen A-junioreja päättyneellä kaudella valmentanut, entinen NHL-pelaaja, Mikko Mäkelä siirtyy ensi kaudeksi WHL-liigan Lethbridge Hurricanesin apuvalmentajaksi.

Sopimus Lethbridgen kanssa kattaa kaksi seuraavaa kautta. Joukkueen päävalmentaja on 331:n NHL-ottelun veteraani Bryan Maxwell, joka on valmentanut joukkuetta jo seitsemän kautta.

WHL, eli Western Hockey League on yksi kolmesta Kanadan suuresta juniorisarjasta. Maantieteellisesti Lethbridge sijaitsee lähellä Calgarya.

Mikäli tarjousta ei olisi tullut, olisi Mäkelä jatkanut Ilveksen A-junioreiden luotsina. Luonnollisesti tällaisessa tilanteessa Ilves ei kasannut esteitä Mäkelän tielle vaan toivotti onnea Mäkelän valmentajauran astuttua pitkän askeleen eteenpäin. Toistaiseksi Ilveksen A-junioreita vetää toinen pelaajalegenda, Risto Siltanen, jonka kuitenkin on tarkoitus kauden alkaessa olla jälleen kakkosvalmentajana, roolissa johon hän alkavaksi kaudeksi alunperinkin tuli. Vajaa kuukausi sitten järjestetyssä Kanadan juniorisarjojen varaustilaisuudessa Lethbridge varasi Ilveksen Antti-Jussi Miettisen numerolla 103. Ilveksen kotisivujen mukaan tämä varaus ei kuitenkaan ollut millään tavoin kytköksissä Mäkelään. Uusin käänne tuskin kuitenkaan ainakaan vähentää Miettisen lähtöhaluja.

Mikko Mäkelä pelasi pelaajaurallaan 212 SM-liigaottelua Ilveksessä, TPS:ssä ja Tapparassa voittaen sekä Ilveksessä (1985) että TPS:ssä (1993) Suomen mestaruuden. A-maajoukkuetasolla Mäkelä pelasi 81 ottelua edustaen Suomea kolmesti MM-kisoissa ja kahdesti olympialaisssa. NHL:ssä Mäkelä pelasi neljässä eri seurassa kaikkiaan 423 runkosarjan ottelua kunnioitettavilla tehoilla 118+147=265. Lisäksi mies pelasi urallaan myös Ruotsissa ja Saksassa.

Mikko Mäkelän pelaajaura päättyi kesken kautta 1998-99 Tapparan silloisen päävalmentajan Ismo Läntisen antamiin potkuihin.

Viimeiset kaksi kautta nyt 37-vuotias Mäkelä on valmentanut Ilveksen A-juniorimiehistöä. Ensin apuvalmentajana ja viime kaudella päävalmentajana. Mäkelä tunnetaan viime vuosilta myös Ilveksen johtoportaasta, juuri hän on mies joka esitteli Vincent Manngardin ja Ilveksen toisilleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle