JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Mikko Kokkoselle Mestis-debyytti Peli-Karhuissa - Henri Auvinen ja Ville Leskinen loppukaudeksi karhupaitaan

MESTIS / Uutinen
Mikko Kokkonen tekee debyyttinsä Mestiksessä huomenna IPK:n pelipaidassa. Vastaan luistelee JYP-Akatemia.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Mestiksen hännille jumittunut IPK hakee vahvistusta kevääseen, kun Jukurien sopimuspelaajat Henri Auvinen, 23, ja Ville Leskinen, 21, siirtyvät loppukauden kattavalla lainasopimuksella karhupaitaan. Samalla vasta 16-vuotias superlupaus Mikko Kokkonen tulee vahvistamaan IPK:n alakertaa.

Sekä Henri Auvinen, että Ville Leskinen ovat tällä kaudella esiintyneet IPK-paidassa jo aiemmin. Puolustajana pelaava Auvinen on kerännyt seitsemässä ottelussa kaksi syöttöpistettä. Hyökkääjän tontilla viihtyvä Leskinen on puolestaan iskenyt kolmessa pelaamassaan ottelussa kaksi maalia. Mikko Kokkosen lainasopimus kattaa vain keskiviikon pelin JYP-Akatemiaa vastaan.

IPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen on uusiin vahvistuksiin tyytyväinen.

− Seura on etsinyt joukkuetta vahvistavia pelaajia jo pitkään. On hienoa, että pääsimme Jukureiden kanssa sopimukseen koskien Auvista ja Leskistä. Molemmat pelaajat ovat jo tällä kaudella pelanneet Iisalmessa ja kokemukset ovat olleet erittäin positiivisia. Tiedämme, mitä saamme. Kaksikon sopimukset kattavat loppukauden. Toki jos loukkaantumisia Mikkelin päässä tulee, niin siinä tapauksessa Jukurit voi kutsua pelaajat takaisin helmikuun puoleen väliin saakka, Sinkkonen kertoo.

Myös Kokkonen itse odottaa innolla ensi peliään Mestiksessä.

− Hyvältä ja odottavaiselta tuntuu olo. Onhan edessä taas uudenlainen haaste ja nimenomaan miesten peleissä, pohtii Jukurien oma kasvatti. Mennään Mestiksessäkin rohkeasti eteenpäin omilla vahvuuksilla. Eli lyödään pöytään laadukasta kiekollista pelaamista ja vahvaa luistelua, linjaa Kokkonen.

Vahvistukset tulevat tarpeeseen, sillä lähes varmana karhulaumaa odottavat karsinnat ovat todellinen kuolemanpaikka, sillä ainakin yksi Mestis-joukkue putoaa sarjaporrasta alemmaksi. Lisäksi Saku Kinnunen on pois kokoonpanosta ylävartalovamman takia.

− Puolustuksesta Saku Kinnunen on toistaiseksi sivussa ylävartalovamman vuoksi, joten pakistoon tarvitsemme leveyttä. Olen nähnyt Mikko Kokkosen parissa A-nuorten SM-liigan pelissä ja siellä hän oli kentän paras pelaaja. On mielenkiintoista nähdä tämä huippulahjakkuus keskiviikkona tositoimissa. Kartoitamme edelleen vahvistusta joukkueeseen. Pyrimme tekemään kaikkemme, että arvokas Mestis-paikka pysyisi Iisalmessa, Sinkkonen lupaa.

Olkapäävamman takia joulukuusta asti sivussa ollut Aleksi Hämäläinen on kuntoutunut vammastaan ja on mukana keskiviikon kokoonpanossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle