Mikko Haapakoski lopettaa pelaajauransa

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärppien 34-vuotias puolustajaveteraani Mikko Haapakoski lopettaa kunniakkaan pelaajauransa. Keväästä asti jatkuneet spekulaatiot Haapakosken uran loppumisesta saivat maanantaina päätöksen, kun pelaaja itse ilmoitti lopettavansa. Kärppien oman kasvatin uraa varjostivat lukuisat loukkaantumiset, viimeinen sinetti päätökselle oli liigan playoff-pelien aikoihin puhjennut astma.

Mikko Haapakoski oli taitava ja hyvin luisteleva pelaaja, ja hänen pelikäsityksensä ja varmuutensa oli huippuluokkaa. Mikko oli oululaisittain ajateltuna vuosikaudet pitkällä kiertueellaan etelän seuroissa, mutta palasi viimein kaudeksi 99-00 takaisin Kärppiin ja oli heti nostamassa seuraa SM-liigaan keväällä 2000. Viimeisenä liigakautena 00-01 hän oli kokemattoman Kärppä-puolustuksen henkinen ja pelillinen johtaja.

Liigadebyytti 19-vuotiaana

Mikko Haapakoski aloitti liigauransa Kärpissä kaudella 85-86, joten hänellä on kokemusta liigassa pelaamisesta Kärppien pelipaidassa jo 80-luvulta. Hän saavutti Kärpissä SM-pronssia ja -hopeaa kausina 85-87, mutta Kärppien tipahtaessa divisioonaan keväällä -89, siirtyi Haapakoski TPS:aan. Turussa hän viihtyi neljä kautta (89-93) ja saavutti TPS:n riveissä kolme mestaruutta.

TPS:n vuosien jälkeen Mikko Haapakoski siirtyi ulkomaille. Suurimman osan tuosta ajasta hän pelasi Sveitsin liigassa Bernin joukkueessa (kaudet 93-96), mutta pelasipa hän välillä tovin Itävallan mestaruussarjassa Wienin joukkueessa (4 ottelua). Paluu kotimaahan Tampereelle Ilveksen riveihin tapahtui syksyllä –96 ja Ilveksessä hän pelasi kolme kautta, saavuttaen SM-hopeaa kaudella 97-98. Lopullinen kotiinpaluu tapahtui kuitenkin syksyllä 2000, kun hän lopulta palasi Ouluun ja Kärppä-paitaan.

Menestystä on tullut

Mikko Haapakoskella on SM-liigassa 444 runkosarjamatsia (tehoilla 79+146=225) ja 72 playoff-matsia (tehoilla 9+22=31). Palkintoja hän on siis saavuttanut kuusi eli kolme kultaa TPS:stä, kaksi hopeaa Kärpistä ja Ilveksestä sekä yhden pronssin Kärpistä. Maaotteluja Mikko on pelannut 51 (tehoilla 7+8=15). MM-kisoissa hän oli mukana Saksassa vuonna -93 (Suomi 7., Mikon tehot 0+1=1). Haapakoski on käynyt kaikki juniori- ja nuorisomaajoukkueet läpi ja hän on nuorten maailmanmestari vuodelta 1987.

Mitä pelaajauran jälkeen?

Mikko Haapakoski aikoo tiedottaa jatkosuunnitelmistaan ihan lähiaikoina. Hän toivoo löytävänsä itselleen tehtäviä Kärppien valmennuksessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle