Mike Stapleton Bluesiin, Turek AIK:hon

LIIGA / Uutinen
Espoon Blues on vahvistanut hyökkäyspäätään hankkimalla riveihinsä kovan NHL-kokemuksen omaavan veteraanisentteri Mike Stapletonin. Bluesissa kauden aloittanut Philip Turek siirtyi Tukholman AIK:hon.

Mike Stapleton, 35, on pelannut yhteensä 697 runkosarjaottelua seitsemän eri NHL-joukkueen paidassa. Maaleja noissa otteluissa on syntynyt 71 ja syöttöpisteitä 111. Lisäksi Stapleton on onnistunut tekemään yhden maalin pelaamissaan 34 playoff-ottelussa. Blues toivoo Stapletonin kokemuksen muuttavan joukkueen kurssin nousujohteiseksi.

Stapleton kykenee pelaamaan sekä sentterinä että laiturina. Hän on monipuolinen pelaaja, jonka valmentaja voi heittää jäälle niin alivoimalla kuin ylivoimallakin. Hyvänä aloittajana tunnettu Stapleton ei ole mikään luontainen maalitykki, mutta ei myöskään betonikäsi. Kokenut sentteri tunnetaan enemmänkin puolustusvoittoisena hyökkääjänä kuin pelintekijänä.

Stapleton aloitti viime kauden New York Islandersissa siirtyen marraskuussa Vancouver Canucksiin. Veteraanisentteri hankki kauden aikana 52 pelissä yhteensä 2 maalia ja 6 syöttöä.

Turek siirtyy AIK:hon

Stapletonin saapumisen myötä kauden Bluesissa aloittanut keskushyökkääjä Filip Turek siirtyy Tukholman AIK:hon. Turek hankittiin Tukholmaan korvaamaan Saipaan siirtynyt Paul Brousseau. Turek ehti pelata Bluesissa 13 ottelua heikoin tehoin, 0+1.

» Lähetä palautetta toimitukselle