Mike Richter päättää uransa

NHL / Uutinen
New York Rangersien maalivahti Mike Richter päätti ripustaa maskin naulaan ja laittoi pisteen menestyksekkäälle jääkiekkouralleen.

37-vuotias Mike Richter edusti koko NHL-uransa ajan vain ja ainoastaan Rangersia. Vuonna -85 seuraan 2. kierroksella varattu maalivahti teki debyyttinsä kauden 88-89 playoffseissa, mutta varsinainen pelipaikka aukesi vasta seuraavalla kaudella. Tuolloin Richter oli vielä John Vanbiesbrouckin kakkosmies. Tulevina kausina kaksikko muodosti tuon ajan NHL:n ehkäpä parhaimman maalivahdiston, molemmat maalivahdit pelasivat yhteisinä vuosina fifty-fifty.

Kun NHL laajeni kaudelle 93-94, Rangers päästi Vanbiesbrouckin Floridaan ja Richteristä tuli Manhattanilla selkeä ykkönen. Rangers voitti Stanley Cupin kyseisellä kaudella ja Richter oli yksi joukkueen ehdottomista sankareista.

Myös maajoukkuetasolla Richter oli joukkueensa ykkönen. Yhdysvaltojen maalilla Richter saavutti mm. ensimmäisen World Cupin voiton vuonna -96. Richter sai kaasutella hallista parhaan pelaajan titteli nimissään ja upouusi moottoripyörä allaan. Richter pelasi myös kolmissa olympialaisissa ja kolmessa NHL:n All-Stars ottelussa.

Loukkaantumiset ovat urheilijan arkipäivää eikä Richter välttynyt niiltä. Polvivammat alkoivat uran lopulla viedä miestä veitsen alle ja polvia sekä nivusia hoidettiin useaan otteeseen. Toissa kaudella Richter sai päähänsä kovan lämärin Atlantaa vastaan pelatussa ottelussa. Kiekko aiheutti murtuman, joka piti miestä sivussa kohtalaisen pitkän tovin. Viime kauden alussa kaukaloon palattuaan, Edmontonia vastaan pelatussa ottelussa Richter sai pelitilanteessa vastustajan polvesta tällin päähänsä ja tuloksena aivotärähdys. Näiden kahden tällin seurauksena vasta viime kuukausina on Richter pystynyt aloittamaan kevyen liikunnan.

Richter on urallaan pelannut 666 runkosarjan ottelua ja voittanut niistä 301.

» Lähetä palautetta toimitukselle