Mike Ricci jatkaa San Josessa

NHL / Uutinen
Kolmosketjun sentteri Mike Ricci jatkaa San Jose Sharksissa. Seurajohto käytti hyväkseen sopimuksen optiovuoden.

Mike Ricci on vuosien saatossa ollut San Josen yksi tärkeimmistä pelaajista. Vuosien ajan hänen kipparoimansa kolmoskenttä on ollut liigan parhaimmistoa. Viime kaudella ketjun peli takerteli pahasti ja parin vuoden yhteistyö Niklas Sundströmin kanssa päättyi pelaajakauppaan. Ketjun toinen laituri Scott Thornton kärsi loukkaantumisista pitkin kautta. Myös Ricci koki osansa urheilun nurjasta puolesta ja missasi useita pelejä pienten vammojen takia.

San Josen uusi GM Doug Wilson teki ensi töikseen vuoden jatkosopimuksen Riccin kanssa. Pitkätukkainen sentteri on joukkueen parhaita puolustavia hyökkääjiä ja myös erittäin tärkeä pelaaja pukukopissa. Ricci on voittanut urallaan Stanley Cupin Coloradossa.

Riccin ura alkoi NHL:ssä ensimmäisen kierroksen varauksena vuoden 1990 kovatasoisessa draftissa. Philadelphia varasi juniorisarjojen maalipyssyn neljäntenä Owen Nolanin, Petr Nedvedin ja Keith Primeaun jälkeen. Viides varaus oli muuan Jaromir Jagr. Kuuluisassa Lindros-kaupassa Ricci siirtyi Coloradoon ja muutaman Denverin vuoden jälkeen Sharks hankki Riccin vaihdossa Shean Donovaniin ja varausvuoroon.

Sharksien GM Wilsonin takoituksena on käyttää optio myös sentteri Vincent Damphoussen sopimuksesta. Myös laituri Adam Gravesin pitäminen joukkueessa on ajankohtaista. Sharkseilla on uudet sopimuspahvit työn alla myös nuorille tähdilleen. Marco Sturm, Patrick Marleau, Alyn McCauley, Jonathan Cheechoo ja Scott Hannan istuvat sopimuspöytään kesällä yhdessä viime kaudella venäjälle palanneen Alex Korolyukin kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle