Mike Harder HPK:n testiin

LIIGA / Uutinen
Kanadalaishyökkääjä Mike Harder saapuu Hämeenlinnan Pallokerhon testattavaksi. Testijakson pituudeksi on sovittu viisi ottelua.

Harder oli kauden kynnyksellä vahvasti tuloillaan Turkuun ja paikallisen Palloseuran riveihin, mutta TPS-johto ei halunnut ottaa riskiä silloin polvivammasta kärsineen kanukin kohdalla. Tuon jälkeen Harder on parannellut polvensa kuntoon ja odotellut sopimustarjouksia. Hyökkääjä on jo saapunut Suomeen ja on HPK:n harjoituksissa mukana jo maanantaina. Harderin testiaika alkaa joulutauon jälkeisessä Pelicans-ottelussa.

Harder ehti elokuun loppupuolella jo rantautua Turkuun ja tuolloin hän kertoi SM-liigaan siirtymisen syikseen uusien haasteiden hakemisen sekä pelaajana kehittymisen. TPS:n riveissä Harder olisi päässyt myös pelaamaan tutun kaverin, Rob Shearerin, kanssa. Ennen TPS:n tarjousta Harder oli tyrkyllä AK Bars Kazanin joukkueeseen, mutta Venäjällä pelaaminen ei miestä sittenkään kiinnostanut.

Harderilla on takanaan neljä täyttä kautta Yhdysvaltain NCAA-yliopistosarjassa sekä viisi kautta useissa eri seuroissa Pohjois-Amerikan farmisarjoissa, AHL- ja IHL-liigoissa. Farmissa Harder takoi useammallakin kaudella pisteitä kovalla tahdilla, parhaana saavutuksena 79 pistettä 79 ottelussa Rochester Americansin paidassa kaudella 98-99.

Tommi Santalan loukkaantuminen on jättänyt HPK:n hyökkäyskalustoon yhden vahvistuksen mentävän aukon ja tätä tyhjiötä Harder yrittää täyttää. Kanukki on Kerhon kuudes ulkomaalaispelaaja, mutta maalivahti Zdenek Smid on ainakin toistaiseksi sivussa kokoonpanosta, joten Harderille on kiintiössä tilaa. Smidin polvi tähystetään alkuviikosta, jolloin ratkeaa pystyykö nuorukainen enää tällä kaudella pelaamaan. Smidin polven kunto vaikuttaa myös Harderin sopimustilanteeseen, sillä kuutta pelikuntoista ulkolaista ei HPK:n riveihin mahdu.

» Lähetä palautetta toimitukselle