BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Mike Greenille jatkosopimus

NHL / Uutinen
NHL:n pelit ovat kesätauolla, mutta siirto-, sopimus- ja loukkaantumisrintamalla tapahtuu. Jatkoaika seuraa tapahtumia.

Washington Capitals on solminut kolmivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Mike Greenin kanssa.

– Olemme tyytyväisiä, kun saimme Greenille jatkosopimuksen. Hän on yksi NHL:n parhaista nuorista puolustajista, joka on vasta lähestymässä huippuaan. Hän jatkaa avainasemassa joukkueessamme, Capitalsin GM George McPhee kertoi.

Koko NHL-uransa Capitalsia edustaneen 26-vuotiaan kanadalaisen sopimuksen arvo on 18,25 miljoonaa dollaria. Loukkaantumisten kanssa paininut kanadalaispuolustaja pelasi viime kaudella runkosarjassa vain 32 ottelua, joissa hän merkkautti tehot 3+4.

Theo Peckham pysyy Edmontonissa

Edmonton Oilersia koko uransa edustanut puolustaja Theo Peckham jatkaa öljymiehissä vielä ainakin tulevan kauden. Yksivuotisen sopimuksen arvo on 1,075 miljoonaa dollaria.

156:ssa Oilersin paidassa pelatussa ottelussa Peckhamin tilille on kertynyt neljä maalia, 13 syöttöpistettä ja 382 jäähyminuuttia.

Vlasic jatkaa San Josessa

San Jose Sharks on tehnyt viisivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Marc-Edouard Vlasicin kanssa.

Koko tähänastisen uransa San Josessa viettänyt Vlasic on pelannut urallaan 471 NHL-ottelua pisteillä 22+111=133.

Gragnani Carolinaan

Puolustaja Marc-Andre Gragnani allekirjoitti yhden vuoden ja kahden suunnan sopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa. Sopimus tuo Gragnanille NHL:ssä 800 000 ja AHL:ssä 105 000 dollarin vuositulot.

Hurricanes on kolmas NHL-seura 25-vuotiaalle kanadalaiselle. Varsinainen läpimurto NHL:ssä on antanut odottaa itseään, mutta AHL:ssä Gragnani iskenyt kovia pisteitä. Hän pelasi viime vuoden kokonaan NHL:ssä, tehden Buffalossa ja Vanvouverissa pelaamissaan 58 ottelussa tehot 2+15.

Wolskin matka jatkui Washingtoniin

Wojtek Wolski pelaa ensi kaudella Washingtonissa. Puolassa syntynyt 26-vuotias laitahyökkääjä allekirjoitti yhden vuoden ja 600 000 dollarin sopimuksen Capitalsin kanssa.

Colorado Avalanchessa viisi tehokasta kautta pelannut Wolski on sittemmin kärsinyt lukuisista loukkaantumisista ja on vaihtanut joukkueita vuosittain. Viimeisien kolmen kauden aikana hän on edustanut neljää NHL-seuraa ja viime kevään Wolski pelasi Florida Panthersissa.

Neil jatkaa Senatorissa

Laitahyökkääjä Chris Neil on tehnyt kolmen vuoden jatkosopimuksen Ottawa Senatorsin kanssa. Sopimuksen kokonaisarvo on 5,75 miljoonaa dollaria. Paperi pitää Neilin Senators-nutussa aina vuoden 2016 kesään asti, sillä se astuu voimaan vasta vuoden päästä. Tulevan kauden Neil pelaa vielä vanhalla sopimuksellaan.

Viime kausi oli yksi kovaotteisen Neilin parhaista, sillä hän onnistui maalinteossa 13 kertaa ja syöttöjäkin kertyi 15. Jäähyminuutteja tuli Neilille normaalit 178. 33-vuotias kanadalainen on edustanut koko NHL-uransa, reilut 800 ottelua, ajan Ottawa Senatorsia.

Purcell pysyy salamapaidassa

Tampa Bay Lightning on tehnyt kolmen vuoden jatkosopimuksen hyökkääjä Teddy Purcellin kanssa. 26-vuotias kanadalaislaituri saa ko. kolmen vuoden aikana palkkaa 13,5 miljoonaa dollaria. Sopimus astuu voimaan vasta ensi vuoden jälkeen, sillä Purcelilla on vielä vanhaa sopimustaan jäljellä yksi vuosi.

Purcell oli viime kaudella Tampan kolmanneksi tehokkain hyökkääjä 65 pisteellään. Maaleja hän teki 24 onnistuen rikkomaan ensimmäisen kerran NHL-urallaan 20 maalin rajan. Purcellia ei ole lainkaan varattu NHL:ään, vaan onnistuneen yliopistokauden jälkeen hän teki vapaana agenttina sopimuksen LA Kingsin kanssa. Kaliforniassa hän ei onnistunut murtautumaan vakiokokoonpanoon, mutta kauppa Floridaan reilut kaksi vuotta sitten oli hänen uralleen onnenpotku. Purcell on pelannut salamapaidassa runkosarjassa 181 ottelua, joissa tehnyt 125 pistettä (44 maalia, 81 syöttöä). Lisäksi hän tehoili 2010-11 pudotuspeleissä miltei piste per peli tahtia tekemällä 18 ottelussa 17 pojoa (6 maalia, 11 syöttöä).

Raymondille vuoden jatko

Mason Raymond ja Vancouver Canucks pääsivät keskinäiseen sopuun ennen päätymistään välimiesoikeuteen. 26-vuotiaan laiturin palkka tulee olemaan ensi kaudella 2, 275 miljoona dollaria, joten selkävammasta toipumisen vuoksi alkukauden sivussa olleen laiturin vuosipalkka laski kolmisensataa tuhatta taalaa. Päättyneellä kaudella erittäin nopeana luistelijana pidetty kanadalainen onnistui tekemään runkosarjan aikana 20 pistettä (10+10) 55 ottelussa. Parisen kautta sitten Raymond saalisti peräti yli 20 maalia ja 50 pistettä.

Foligno ja Sinitakit jatkosopimukseen

Columbus Blue Jackets on tehnyt hyökkääjä Nick Folignon kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen. Paperin kokonaisarvo on 9,25 miljoonaa taalaa. Hyökkäykseensä vahvistusta kaipaava Columbus hankki aiemmin Folignon oikeudet Ottawasta puolustaja Marc Methotia vastaan. Vuonna 2006 ensimmäisellä kierroksella varattu Foligno ei ole aivan lunastanut häneen asetettuja odotuksia, mutta on kuitenkin ollut luotettava kymmenestä viiteentoista maalia kaudessa tekevä kolmosketjulainen.

Eller jatkaa Quebecissä

Lars Eller allekirjoitti kahden vuoden jatkosopimuksen Montreal Canadiensin kanssa. Sopimus tuo tanskalaishyökkääjälle 2,65 miljoonaa dollaria.

Eller aloittaa syksyllä neljännen NHL-kautensa ja kolmannen Montrealissa. Hän tuli Montrealiin kesällä 2010 osana kauppaa, jossa maalivahti Jaroslav Halak siirtyi St.Louis Bluesiin. Elleri oli Bluesin ykköskierroksen varaus kesällä 2007.

Viime kausi oli Ellerille toistaiseksi tehokkain. Hän teki 79 pelissä 16 maalia ja 28 pistettä.

Kuusitoista pelaajaa välimiesoikeuteen

Kuusitoista pelaajaa ilmoittautui välimieskäsittelyyn ensi kauden palkan selvittämiseksi. Näistä yksi, David Perron teki kuitenkin lähes välittömästi jatkosopimuksen. Sen myötä ainoastaan Dallas Starsista käsittelyä odottaa kaksi pelaajaa: maalivahti Richard Bachman ja puolustaja Mark Fistric.

Nashvillen hyökkääjä Sergei Kostitsyn ilmoittautui käsittelyyn jo toisena vuonna peräkkäin. Käsittelyyn ilmoittautumisen jälkeenkin pelaajat saavat jatkaa neuvotteluja joukkueen kanssa. Mikäli käsittelyyn joudutaan, joukkueen on annettava pelaajalle välimiehen määräämä summa tai pelaajasta tulee rajoittamaton vapaa agentti.

Välimieskäsittelyssä ovat Anaheimin Nick Bonino, Coloradon Jamie McGinn, Dallasin Bachman ja Fistric, Detroitin Kyle Quincey, Edmontonin Sam Gagner, Floridan Kris Versteeg, Montrealin Raphael Diaz, Nashvillen Sergei Kostitsyn, New York Rangersin Anton Strålman, Ottawan Kaspars Daugavins, St. Louisin T.J. Oshie, San Josen T.J. Galiardi ja Vancouverin Dale Weise.

Perronille nelivuotinen jatkosopimus

St. Louis Blues on tehnyt jatkosopimuksen hyökkääjä David Perronin kanssa. Ykköskierroksen varaus vuodelta 2007 on pelannut Bluesissa koko NHL-uransa. Mukaan mahtuu tosin yli vuoden kestänyt sairausloma aivotärähdyksen takia. Viime kaudella Perron pelasi 57 ottelua ja keräsi 42 tehopistettä.

Sopimuksen arvo on 15,25 miljoonaa dollaria neljässä vuodessa.

Fedotenko ja Gervais Flyersiin

Philadelphia Flyers hankki kaksinkertaisen Stanley Cup -voittajan, kun ukrainalaisen Ruslan Fedotenko siirtyy oranssinuttuihin. Vuosina 2004 ja 2009 Stanley Cupin voittanut hyökkääjä pelasi viime kaudella New York Rangersin riveissä 73 runkosarjaottelua tehoilla 9+11. Fedotenkon sopimus on yksivuotinen ja arvoltaan 1,75 miljoonaa dollaria.

Myös puolustaja Bruno Gervais siirtyy Philadelphiaan. Kahden vuoden mittaisen sopimuksen arvo on 1,65 miljoonaa dollaria. Viime kaudella New York Islandersissa kiekkoilleelle Gervaisille kertyi 50 ottelua, joissa hän saalisti runkosarjassa tehot 6+7.

Carlelle rahakas sopimus Tampaan

Kaudella 2008-09 Tampasta Philadelphiaan siirtynyt puolustaja Matt Carle teki kuuden vuoden sopimuksen entiseen seuraansa. Sopimus on arvoltaan 33 miljoonaa dollaria.

Neljä edellistä kautta Flyersiä edustanut Carle merkkautti viime kaudella runkosarjassa tehot 4+34.

Parise ja Suter Wildiin

Minnesota Wild on solminut Zach Parisen ja Ryan Suterin kanssa 13-vuotiset sopimukset. Molemmat sopimukset ovat arvoltaan 98 miljoonaa dollaria.

Parisen sopimusneuvottelut ovat olleet kenties kesän seuratuimmat ja halutulla hyökkääjällä kesti aikansa päättää mihin tarjoukseen tarttua. Parise muuttaa Minnesotaan New Jerseystä. Hän pelasi Devilsin riveissä yhteensä seitsemän vuotta. Viime kaudella hän tehoili runkosarjassa 69:n (31+38) pisteen edestä.

Myös Suterista oltiin kiinnostuneita ympäri liigaa. Puolustajalla on vyön alla seitsemän vuotta Nashville Predatorsissa, jossa pisteitä kertyi viime kaudella 7+39. Jääaikaa Suter sai keskimäärin kolmanneksi eniten koko liigassa.

Taylor Pyatt Manhattanille

New York Rangers on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Taylor Pyattin kanssa. Sopimuksen arvo on 3,1 miljoonaa dollaria ja se tuo Pyattille 1,55 miljoonan taalan vuosiansiot.

Pyatt edusti viime kaudella Phoenix Coyotesia, jossa hän teki 73 ottelussa pisteet 9+10=19. Hän on 11 kautta kestäneellä urallaan pelannut myös NY Islandersissa, Buffalossa ja Vancouverissa.

Jagr Dallasiin

Legendaarinen tšekkihyökkääjä Jaromir Jagr jatkaa uraansa Dallas Starsin riveissä. Yksivuotisen sopimuksen arvo on 4,55 miljoonaa dollaria.

NHL:n kaikkien aikojen kahdeksanneksi paras pistemies iski kuluneella kaudella 19 maalia ja 35 maaliinjohtanutta syöttöä pelaamissaan 73:ssa ottelussa Philadelphia Flyersin paidassa. 40-vuotiaalle Jagrille Dallasista tulee hänen viides NHL-seuransa.

Alkujaan Penguinsin ensimmäisen kierroksen varaus (koko tilaisuuden viides) vuonna 1990, Jagr on kaikkien aikojen paras eurooppalaissyntyinen pistemies. Hänen 665 maalia on tämän hetken aktiivipelaajien ykköstulos.

Urallaan Jagr on voittanut kaksi Stanley Cupia, olympiakullan vuonna 1998, sekä kaksi maailmanmestaruutta. Henkilökohtaisella tasolla miehellä on yksi Hart Trophy, viisi parhaan pistemiehen Art Ross Trophyä ja kolme Lester B. Pearson -palkintoa. Liigan ykköstähdistöön Jagr on nimetty seitsemän kertaa.

Bryce Salvador ja Erik Johnson jatkavat seuroissaan

Devils-puolustaja Bryce Salvador jatkaa seurassaan seuraavat kolme vuotta. Sopimuksen arvo on yhteensä 9,5 miljoonaa dollaria. 36-vuotiaan Salvadorin viime runkosarja oli maaliton ja lievä pettymys, mutta pudotuspeleissä mies keräsi mainiot tehot 4+10 Devilsin yltäessä finaaliin.

Myös Colorado Avalanchen puolustaja Erik Johnson on sopinut jatkosta seuransa kanssa. Nelivuotisen sopimuksen yhteisarvo on suuruudeltaan 15 miljoonaa dollaria, eli noin 3,75 miljoonaa dollaria per kausi. Toissakauden loppupuolella hankittu Johnson keräsi viime kaudella tehot 4+23 pelaamissaan 73:ssa ottelussa.

Hillen Capitalsiin

Washington Capitals on hankkinut leveyttä puolustuslinjoilleen tekemällä yhden vuoden sopimuksen viimeksi Nashville Predatorsissa pelanneen Jack Hillenin kanssa. Sopimuksen arvo on 600 000 dollaria.

Hillen on alkujaan varaamaton pelaaja, joka aloitti uransa New York Islandersissa, edustaen seuraa neljän vuoden ajan. Viime kaudella Hillenille merkattiin tehot 2+4 55:ssa ottelussa.

Pricelle rahakas jatko

Maalivahti Carey Price on solminut kuusivuotisen sopimuksen Montreal Canadiensin kanssa. Price oli rajoitettu vapaa agentti. Habsin 1. kierroksella vuonna 2005 varaaman maalivahdin sopimuksen arvo on 39 miljoonaa dollaria. Hänen caphitinsä on täten 6,5 miljoonaa dollaria.

24-vuotias kanadalaisvahti on urallaan torjunut 271 runkosarjaottelussa 124 voittoa varsinaisella peliajalla. Price on tilastoinut 2,56 päästettyä maalia per peli ja torjunut kiekkoja 91,6 prosentin varmuudella.

Dallas ja Buffalo sentterikaupoilla

Dallas Stars ja Buffalo Sabres ovat tehneet pelaajakaupan, jonka seurauksena ronski jarrusentteri Steve Ott ja puolustaja Adam Pardy siirtyvät puhvelipaitaan, ja taitosentteri Derek Roysta tulee Starsin mies.

Roy paikkaa puolitoista viikkoa sitten Washingtoniin kaupatun Mike Ribeiron jättämää aukkoa Dallasin kahdessa ylemmässä kentässä. Roy alkoi liikkua kauppahuhuissa keskinkertaisesti sujuneen viime kauden ja Cody Hodgsonin tapaisten nuorten hyökkääjien nostaessa osakkeitaan Buffalon miehistössä.

Royn pistesaldo viime kaudelta oli 17+27. Ott keräsi puolestaan kauden aikana 11 maalia, 28 maalisyöttöä ja 156 jäähyminuuttia. Vähemmälle peliajalle jääneen Pardyn tehot kauden aikana olivat 0+3.

Hudler Calgaryyn

Tšekkihyökkääjä Jiri Hudler siirtyy Calgaryyn neljän vuoden sopimuksella. Hudlerin vuositulot nousevat tuoreen sopimuksen myötä neljään miljoonaan dollariin.

Hudler, 28, on pelannut seitsemän kautta NHL:ssä ja näistä kaikki Detroitissa. Hän teki viime kaudella Red Wingsille 25 maalia ja 50 pistettä 81 pelissä.

Brodeur jatkaa New Jerseyssä

New Jersey Devils selvisi säikähdyksellä Martin Brodeurin vapaiden markkinoiden haistelusta. Devils-ikoni päätyi pikaisen mietinnän jälkeen solmimaan seuran kanssa kahden vuoden ja 9 miljoonan dollarin jatkosopimuksen.

40-vuotias maalivahti osoitti päättyneellä kaudella olevansa edelleen huippuvireessä ja nousi joukkueensa mukana jälleen Stanley Cup -finaaliin asti. Brodeur on valittu uransa aikana neljästi NHL:n parhaaksi maalivahdiksi.

Dustin Penner jatkaa Kingsin riveissä

Los Angeles Kingsin riveissä Stanley Cupin voittanut Dustin Penner on jatkanut sopimustaan vuodella. Kookas laitahyökkääjä korjaa ensi kaudesta tililleen 3.25 miljoonaa dollaria.

Runkosarjassa Penner teki kohtalaiset tehot 7+10, mutta nousi pudotuspeleissä yhdeksi Kingsin avainpelaajista kolmella maalilla ja kahdeksalla maaliin johtaneella syötöllä.

Ponikarovskille viides seuranvaihdos kolmen vuoden sisään

Aleksei Ponikarovski vaihtaa jälleen maisemaa. Carolina Hurricanesista kesken kauden New Jersey Devilsiin matkannut Ponikarovski on solminut vuoden mittaisen 1.8 miljoonan arvoisen sopimuksen Winnipeg Jetsin kanssa.

32-vuotias laitahyökkääjä teki runkosarjan aikana tehot 14+19. Pudotuspeleissä pisteitä kertyi 1+8. Kolmena viime kautena hän on Carolinan ja New Jerseyn lisäksi edustanut Los Angelesia, Pittsburghia ja Torontoa.

Burishille neljän vuoden paperit

Adam Burish jättää Dallas Starsin taakseen. 29-vuotias keskushyökkääjä on solminut neljän vuoden sopimuksen San Jose Sharksin kautta ja nettoaa kaudesta 1.8 miljoonaa dollaria. Viime kaudella Burish keräsi 65 ottelussa tehot 6+13.

Burishin palkintokaapista löytyy jo yksi mestaruussormus, jonka mies ansaitsi keväällä 2010 Chicago Blackhawksin riveissä.

Ashamille ja Bickelille sopimukset New Yorkiin

Kokenut laitahyökkääjä Arron Asham tarttui New York Rangersin haaviin. Pittsburghissa kaksi viime kautta kiekkoilleen Ashamin sopimus on kaksivuotinen ja se takaa hyökkääjälle miljoonan vuositulot.

Viime kaudella NHL:ssä debytoinut puolustaja Stu Bickel solmi puolestaan Rangersin kanssa jatkosopimuksen, jonka kesto on niin ikään kaksi vuotta.

Lundin Minnesotasta Ottawaan

27-vuotias puolustaja Mike Lundin hieroi itselleen ensi kaudeksi miljoonan dollarin paikan Ottawa Senatorsin riveissä. Ludin pelasi viime kaudella 17 ottelua Minnesotan nutussa ja keräsi kaksi syöttöpistettä.

Leighton jatkaa Flyersin varavahtina

Philadelphia Flyersin farmijoukkueessa koko viime kauden torjunut Michael Leighton on solminut seuran kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Adirondack Phantomsissa miehen torjuntaprosentti oli päättyneellä kaudella 91.8. Leightonin pelasi Flyersissa kaudella 2009-2010 täsmälleen samalla varmuudella.

Phoenix nappasi Mossin

Phoenix Coyotes on solminut kahden vuoden ja yhteensä 4,2 miljoonan dollarin sopimuksen hyökkääjä David Mossin kanssa.

Viime vuodet Calgary Flamesia edustanut Moss teki viime kaudella 32 ottelussa tehot 2+7.

Frattin jatkaa Torontossa, Crabb siirtyy pääkaupunkiin

Toronto Maple Leafs on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen hyökkääjä Matt Frattinin kanssa. Frattin pelasi viime kaudella sekä Maple Leafsissa että farmijoukkue Toronto Marliesissa. Sitä ennen kokemusta karttui Pohjois-Dakotan yliopistojoukkueessa.

Samaan aikaan Toronto luopui 29-vuotiaasta hyökkääjästään Joey Crabbista, joka lähtee hakemaan pelipaikkaa Washington Capitalsista vuoden mittaisella sopimuksella. Crabbille jäi päättyneestä kaudesta ja 67 ottelusta käteen tehopisteet 11+15.

Glass Pittsburghiin

Pittsburgh Penguins säästeli vielä mustetta kauppakirjojen kanssa, mutta solmi kuitenkin yhden kauden mittaisen sopimuksen 28-vuotiaan Tanner Glassin kanssa. Laitahyökkääjä edusti viime kaudella Winnipeg Jetsiä tehoin 5+11.

Brookbank Chicagoon, Parros Floridaan

Useamman NHL-joukkueen paitaa vuosien varrella kokeillut Sheldon Brookbank jätti jäähyväiset Anaheimille ja solmi kahden vuoden sopimuksen Chicago Blackhawksin kanssa. 31-vuotias puolustaja avitti Ducksia viime kaudella kolmella maalilla ja yhdellätoista maaliin johtaneella syötöllä.

Hyökkääjä George Parros oli myös yksi Ducksin paidasta luopuneista pelaajista. Parroksen uusi osoite on kaksivuotisen sopimuksen mukaan Florida Panthersin riveissä.

Allen ja Staubitz Anaheimiin

Anaheim Ducks sieppasi itselleen puolustaja Bryan Allenin kolmen vuoden sopimuksella. Allenille uusi sopimus lupaa 3.75 miljoonaa dollaria per kausi. Viime kaudella Carolina Hurricanesissa pelannut Allen keräsi tehot 1+13. 32 vuotta täyttävä Allen on aiemmin edustanut myös Florida Panthersia ja Vancouver Canucksia.

Ducks hamusi riveihinsä myös Minnesota Wildin Brad Staubitzin. Viime kauden yhdeksän tehopistettä riittivät näytöiksi kaksivuotiselle sopimukselle.

Buffalon pelaajalista kasvoi Scottilla

29-vuotias puolustaja John Scott tarttui Buffalo Sabresin yhden kauden mittaiseen tarjoukseen. Minnesota Wildissa NHL-uransa aloittanut Scott edusti viime vuodet Chicago Blackhawksia, josta siirtyi kesken viime kauden New York Rangersiin.

Carolinan maalinedustalle lisäapuja

Joe Corvosta tuli yksi vapaiden markkinoiden paluumuuttajista ottaessaan vastaan Carolina Hurricanesin yhden kauden ja kahden miljoonan suuruisen sopimuksen. 35-vuotias puolustaja vaihtoi viime kaudella Carolinan nutun Bruinsin paitaan ja taiteili tehot 4+21.

Joukkueen kakkosvahti Justin Peters sai puolestaan käsiinsä jatkopahvin. AHL-joukkue Charlotte Checkersissä enemmän aloitusvastuuta saanut Peters sopi jäävänsä Carolinaan kahdeksi vuodeksi arviolta puolen miljoonan vuosituloilla.

Rome Dallasiin

Vancouver Canucksin puolustaja Aaron Rome löysi itselleen uuden kotihallin Dallasista. Stars kiinnitti 28-vuotiaan kanadalaisen kolmeksi vuodeksi 1.5 miljoonalla dollarilla per kausi.

Päättyneellä kaudella Rome pelasi runkosarjaotteluista puolet ja keräsi sarakkeeseensa tehot 4+6.

Red Wingsille kolme hyökkääjää

Detroit Red Wings kahmi itselleen päivän aikana kolme uutta hyökkääjää. 35-vuotias Mikael Samuelsson kiekkoili punasiivissä viimeksi kaudella 2008-09 ja ehti välissä katsastaa Vancouver Canucksin ja Florida Panthersin. Samuelssonin sopimus on kahden kauden mittainen ja yhteensä 6 miljoonan dollarin arvoinen.

Iäkkään Samuelssonin vastapainoksi Detroit teki tulokassopimuksen 26-vuotiaan Damien Brunnerin kanssa. Sveitsiläinen Brunner on pelannut viime vuodet EV Zugissa.

Detroitin kolmas hankita oli tämän vuoden puodotuspelivastustaja Nashville Predatorsin hyökkääjä Jordin Tootoo. 30 tehopistettä viime kaudella kerännyt Tootoo heltyi Detroitille kolmivuotisella sopimuksella.

Souray Anaheimiin

Anaheim Ducks hankki kokoa puolustukseensa, sillä Sheldon Souray pelaa seuraavat kolme kautta joukkueen riveissä. Puolustaja tienaa 3,67 miljoonaa dollaria kaudessa.

Viime kaudella 35-vuotias kanukki luuti Dallasin takalinjoilla 64 ottelun verran. Souray teki kuusi maalia ja alusti 15 osumaa.

Garrison siirtyy Kanadaan

Vancouver Canucks vahvisti pakistonsa kiekollista osaamista palkkaamalla Jason Garrisonin. Kuusivuotinen sopimus takaa puolustajalle 4,6 miljoonan dollarin vuosiansiot.

Viime kausi oli 27-vuotiaalle Garrisonille suotuisa, sillä hän pelasi Floridassa 77 ottelua tehoin 16+17.

McClement Torontoon

Toronto Maple Leafs ilmoitti tehneensä kahden vuoden ja kolmen miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen keskushyökkääjä Jay McClementin kanssa.

Viime kaudella 29-vuotias sentteri pelasi Coloradon riveissä 80 ottelua tehoin 10+7.

Aucoin Blue Jacketsin riveihin

Viimeiset kolme kautta Phoenix Coyotesin takalinjoilla päivystänyt Adrian Aucoin siirtyy Columbusiin vuoden sopimuksella. Blue Jackets maksaa veteraanipuolustajalle 2 miljoonaa dollaria.

Aucoin, 38, on pelannut jo 17 kautta NHL:ssä. Hän oli Vancouver Canucksin 5. kierroksen varaus kesällä 1992 ja on tuon jälkeen pelannut jo 1072 NHL-ottelua. Viime kaudella Aucoin pelasi 64 peliä ja teki näissä 9 pistettä.

Nashville löysi kakkosvahdin

Nashville Predators täydensi maalivahtiosastoaan Chris Masonilla. 36-vuotias Mason teki Predatorsin kanssa yhden vuoden ja 1,25 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Mason torjui viime kaudella Winnipeg Jetsin maalinsuulla. Hän torjui 20 pelissä torjuntaprosentilla 89,8 päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 2.59.

Colorado aktiivisena siirtomarkkinoilla

Colorado Avalanche vahvisti hyökkäystään P-A Parenteaulla ja John Mitchellillä sekä puolustustaan Greg Zanonilla. Parenteaun sopimus kattaa seuraavat neljä kautta ja on arvoltaan 16 miljoonaa dollaria ja Mitchellin ja Zanonin sopimukset ovat kaksivuotisia.

Parenteau, 29, on ollut yksi New York Islandersin tehokkaimmista hyökkääjistä pari viime kautta. Menneellä kaudella hän iski 18 maalia ja 67 pistettä 80 pelissä.

Zanon, 32, pelasi viimeiset kolme kautta Minnesotassa, joskin siirtyi viime keväänä loppukaudeksi Boston Bruinsiin. Hän pelasi nivusvamman takia viime kaudella vain 56 peliä.

Mitchell, 27, aloitti NHL -uransa Toronto Maple Leafissa, mutta hänet kaupattiin toissakeväänä Rangersin organisaatioon. Viime kaudella Mitchell pelasi 63 peliä NHL:ssä ja teki näissä 16 pistettä.

Whitney siirtyy Dallasiin

Ray Whitney jatkaa jo valmiiksi mittavaa NHL-uraansa Dallasissa. 40-vuotias laitahyökkääjä on pelannut jo 20 kautta NHL:ssä, edustaen kaikkiaan kuutta NHL-seuraa. Tuore sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta ja tuo Whitneylle 4,5 miljoonaa kaudessa.

Whitney on pelannut viimeiset kaksi kautta Phoenix Coyotesissa. Hän oli menneellä kaudella Phoenix Coyotesin runkosarjan paras hyökkääjä hyökkääjä 24+53.

Latendresse Ottawaan

Pahaan loukkaantumiskierteeseen Minnesotassa ajautunut Guillaume Latendresse teki vuoden sopimuksen Ottawa Senatorsin kanssa. Sopimus on arvoltaan 1,25 miljoonaa dollaria.

Latendresse siirtyi Minnesotaan Montrealista syksyllä 2009 ja teki Wildille seuraavissa 55 pelissä 25 maalia. Seuraavat kaksi kautta kookas laitahyökkääjä vietti lähinnä sairastuvan puolella ja otteluita kertyikin yhteensä vain 27. Viime kausi jäi 16 peliin aivotärähdyksen takia.

Prust Montrealiin

Brandon Prust allekirjoitti neljän vuoden ja 10 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Montreal Canadiensin kanssa.

Prust, joka fyysisen pelityylinsä lisäksi tunnetaan myös sivurooleistaan Olli Jokisen siirtouutisissa, pelasi viimeiset kaksi ja puoli kautta New York Rangersissa. 28-vuotias hyökääjä teki 82 ottelussa 5 maalia ja 17 pistettä ja kirjautti 156 jäähyminuuttia.

Kuba palaa Floridaan

Veteraanipuolustaja Filip Kuba kiekkoilee jatkossa Floridan lämmössä. Tuore sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta ja tuo Kuballe 4 miljoonaa dollaria per kausi. Kuba on edustanut Ottawa Senatorsia viimeiset neljä kautta, pelaten viime kauden tehoin 6+26.

Kuba, 35, palaa sopimuksen myötä NHL-uransa alkulähteille. Panthers varasi kookkaan tsekkipuolustajan kesällä 1995 kahdeksannella kierroksella ja Kuba pelasi ensimmäiset NHL-pelinsä Floridassa kaudella 1998-99.

Boyes Long Islandille

Brad Boyesin ura jatkuu New York Islandersissa yhden vuoden ja miljoonan dollarin sopimuksella. 30-vuotias Boyes on iskenyt kertaalleen 43 maalia ja yltänyt kolmesti yli 65 pisteen, mutta ei ole päässyt samalle tasolle kolmen viime kauden aikana.

Viime kaudella hän pelasi 65 Buffalo Sabresissa tehoilla 8+15.

Bouillon ja Armstrong Montrealiin

Canadiens hankki joukkueeseen syvyyttä Francis Bouillonin ja hyökkääjä Colby Armstrongin muodossa. Molempien sopimukset ovat vuoden mittaisia.

Bouillon, 36, pelasi yhdeksän kautta Montrealissa ennen siirtymistään Nashvilleen. Hän pelasi Predators-paidassa viimeiset kolme kautta. Viime kaudella pelejä kertyi 66, joissa Bouillon teki 4 maalia ja 11 pistettä.

Canadiens on 29-vuotiaalle Armstrongille neljäs NHL-seura. Hän pelasi viimeiset kaksi kautta Torontossa, mutta pelejä Maple Leafsissa kertyi kuitenkin kokonaisuudessaan vain 79. Viime kaudella Armstrong pelasi vain 29 peliä.

Islanders lisäsi kovuutta takalinjoilleen

New York Islanders teki kolmen vuoden sopimuksen Matt Carknerin kanssa. Sopimuksen kokonaisarvo on 4,5 miljoonaa dollaria.

31-vuotias kookas ja kovaotteinen puolustaja pelasi Ottawa Senatorsin organisaatiossa viimeiset viisi kautta. Viime kaudella miehen pelit jäivät 29 polvivamman takia.

Minnesota hankki syvyyttä hyökkäyspäähän

Torrey Mitchell, 27, pelaa ensi kaudella Minnesota Wildin riveissä. San Josessa viimeiset viisi kautta kiekkoillut teki Wildin kanssa kolmen vuoden sopimuksen, jonka kokonaisarvo on 5,7 miljoonaa dollaria.

Myös kovanyrkkinen keskushyökkääjä Zenon Konopka allekirjoitti kahden vuoden sopimuksen Minnesota Wildin kanssa. 31-vuotas Konopka, joka tunnetaan myös hyvänä aloittajana, on ehtinyt edustaa ja seitsemää NHL-seuraa. Viime kaudella hän pelasi Ottawa Senatorsissa ja teki 55 pelissä kolme maalia ja keräsi 193 rangaistusminuuttia.

Gustavsson Detroitiin

Detroit Red Wings täydensi maalivahtiosastoaan ruotsalaisella Jonas Gustavssonilla. Sopimus on kestoltaan kaksi vuotta.

27-vuotias veskari pelasi edelliset kolme kautta Toronto Maple Leafsin riveissä. Todellista läpimurtoa NHL-eliittiin ei kuitenkaan tapahtunut. Viime kaudella Gustavsson pelasi 42 peliä torjuntaprosentilla 90,2.

Clemmensenille jatkosopimus

Florida Panthers selkeytti maalivahtitilannettaan kertomalla, että neljä edellistä kautta joukkueen kakkosveskarin roolia hoitanut Scott Clemmensen jatkaa Panthersissa seuraavat kaksi kautta.

34-vuotias veskari pelasi viime kaudella 30 ottelua torjuntaprosentilla 91,3.

Pouliot Lighningiin

Tampa Bay Lightning vahvisti hyökkäysosastoaan, kun Benoit Pouliot tarttui seuran haaviin vuoden mittaisella sopimuksella, jonka arvo on 1,8 miljoonaa dollaria.

Viime kaudella 25-vuotias Pouliot pelasi Bostonissa 74 ottelua tehoin 16+16.

Smyth pysyy Edmontonissa

Veteraanihyökkääjä Ryan Smyth jatkaa Edmonton Oilersissa myös kaksi seuraavaa kautta. Uusi sopimus on arvoltaan 4,5 miljoonaa dollaria.

Muutaman vuoden tauon jälkeen viime kaudeksi Oilers-paitaan palannut Smyth pelasi täyden runkosarjan, jonka aikana hän takoi tehot 19+27.

Staalin seuraava vuosikymmen selvillä

Carolina Hurricanes ja Jordan Staal paiskasivat kättä kymmenen vuoden mittaisesta jatkosopimuksesta. Paperi on arvoltaan 60 miljoonaa dollaria.

Nuori keskushyökkääjä siirtyi kesäkuun loppupuolella suuremman vastuun ja veljensä Eric Staalin perässä. 23-vuotias sentteri kirjautti viime kaudella Pittsburgin riveissä tehot 25+25.

Gaustadille jatkosopimus

Nashville Predators solmi neljän vuoden mittaisen jatkosopimuksen hyökkääjä Paul Gaustadin kanssa. Sentterin tilille kilahtaa jatkossa 3,25 miljoonaa dollaria kaudessa.

30-vuotias Gaustad siirtyi kesken viime kauden Nashvilleen Buffalosta. Rutinoitunut keskushyökkääjä ehti esiintyä Predators-paidassa 14 runkosarjaottelussa, joissa hän saalisti neljä syöttöpistettä. Kymmenessä pudotuspelikamppailussa Gaustad teki yhden maalin ja antoi yhden maalisyötön.

Schultz teki valintansa

Edmonton Oilers on tehnyt kaksivuotisen tulokassopimuksen puolustaja Justin Schultzin kanssa. Schultz oli yksi kesän halutuimpia vapaita agentteja.

- Kun katsoo heidän nykyistä joukkuettaan, siellä on useita nuoria kavereita joista on tulossa supertähtiä. Heillä on erittäin hyvä nuori runko ja se on minusta kiehtovaa, Schultz sanoi.

- Kaikilla joukkueilla oli mahdollisuus ottaa hänet, ja hänellä oli mahdollisuus valita itse joukkueensa. Hän valitsi Edmonton Oilersin. Se kertoo paljon siitä työstä, mitä olemme organisaatiomme eteen tehneet, Oilersin toimitusjohtaja Steve Tambellini totesi seuran verkkosivuilla.

21-vuotias puolustaja teki viime kaudella USA:n yliopistosarja WCHA:n Wisconsin Badgersissa tehot 16+28=44. Hän on alunperin Anaheim Ducksin toisen kierroksen varaus vuodelta 2008.

Jemelin rustasi nimensä jatkopahviin

Montreal Canadiens jatkoi aktiivisena jatkosopimusrintamalla, kun seura ilmoitti puolustaja Aleksei Jemelinin luutivan Canadiensin takalinjoilla kahden seuraavan kauden ajan.

Viime kausi oli 26-vuotiaan venäläispakin NHL-uran ensimmäinen. Kovaotteinen Jemelin pelasi 67 ottelua, joissa hän merkkautti tehot 3+4.

Niskanen jatkaa Pittsburghissa

Pittsburgh Penguins on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Matt Niskasen kanssa. Sopimuksen arvo on 4,6 miljoonaa dollaria. Sopimus tuo Niskaselle 2,1 miljoonan dollaria ensimmäisestä kaudesta ja 2,5 miljoonaa toisesta kaudesta.

Niskanen teki viime kaudella 71 ottelussa pisteet 4+17=21.

Moen jatkaa Montrealissa

Travis Moen allekirjoitti neljän vuoden jatkosopimuksen Montreal Canadiensin kanssa. Sopimuksen kokonaisarvo on 7,4 miljoonaa dollaria.

Moen on pelannut viimeiset kolme kautta Montrealissa. Viime kaudella Moenin pelasi vain 48 peliä ylävartalovamman takia. Hän teki näissä 9 maalia ja 16 pistetä.

Stempniakille jatkosopimus Calgaryyn

Calgary Flames sopi kahden vuoden mittaisesta jatkosopimuksesta hyökkääjä Lee Stempniakin kanssa. Paperi on arvoltaan viisi miljoonaa dollaria.

Viime kaudella 29-vuotias hyökkääjä iski Flames-paidassa 61 ottelussa tehot 14+14.

Sarich jatkaa Flames-puolustuksessa

Calgary Flames on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Cory Sarichin kanssa. Sopimus on arvoltaan neljä miljoonaa dollaria.

Viimeiset viisi kautta Flames-paidassa pelannut Sarich teki päättyneellä kaudella 62 ottelussa pisteet 1+6=7. Hän on edustanut myös Buffalo Sabresia.

Downie jatkaa Coloradossa

Colorado Avalanche ilmoitti tehneensä kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Steve Downien kanssa. Kontrahti on arvoltaan 5,3 miljoonaa dollaria.

Kesken viime kauden Tampa Bay Lightningin riveistä Coloradoon siirtynyt Downie ehti pelata Avalanche-paidassa 20 ottelua tehoin 2+11. Kaikkiaan 25-vuotias kanadalaislaituri summasi viime kaudella 75 pelissä tehot 14+27.

Quickille pitkä jatkosopimus

Los Angeles Kings on tehnyt 10-vuotisen jatkosopimuksen maalivahti Jonathan Quickin kanssa. Sopimuksen arvo on 58 miljoonaa dollaria. Sopimus solmitaan virallisesti 1. heinäkuuta ja se astuu voimaan Quickin nykyisen kontrahdin umpeutuessa vuoden kuluttua.

Quick johdatti Kingsin seuran historian ensimmäiseen Stanley Cup-mestaruuteen ja hänet palkittiin Conn Smythe Trophyllä pudotuspelien parhaana pelaajana.

Quick pelasi päättyneellä kaudella itsensä liigan maalivahtieliittiin. Hän teki uuden seuraennätyksen 10 nollapelillä. Hänen torjuntaprosenttinsa 92,9 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1.98 olivat niin ikään seuran ennätyksiä.

Pudotuspeleissä Quick päästi vain 29 kiekkoa selkänsä taakse 20 ottelussa. Hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa oli 1,41 ja torjuntaprosenttinsa 94.6. Quick pelasi myös kolme nollapeliä.

Vancouver jatkoi Schneiderin sopimusta

Vancouver Canucks on tehnyt kolmevuotisen jatkosopimuksen maalivahti Cory Schneiderin kanssa. Sopimuksen arvo on 12 miljoonaa dollaria.

Päättyneellä kaudella Roberto Luongon varjosta itsensä Canucksin ykköstorjujaksi pelannut Schneider pelasi 33 ottelua runkosarjassa ja päästi niissä 1.96 maalia ottelua kohden torjuntaprosentilla 93.7. Pudotuspeleissä hän pelasi kolme ottelua päästäen 1,31 maalia ottelua kohden torjuntaprosentilla 96.0

Gill jatkaa Nashvillessa

Nashville Predators on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen puolustaja Hal Gillin kanssa. Sopimuksen arvo on neljä miljoonaa dollaria.

37-vuotias Gill aloitti kauden Montrealissa, mutta siirtyi Nashvilleen kesken kauden. Hän teki 76 ottelussa tehot 1+12=13.

Lee jatkaa Tampassa

Tampa Bay Lightning on solminut kaksivuotisen ja yksisuuntaisen sopimuksen puolustaja Brian Leen kanssa.

Helmikuussa Ottawasta pelaajakaupassa tullut Lee teki Lightningin ja Senatorsin paidassa päättyneellä kaudella yhteensä 16 tehopistettä 55 ottelussa.

Nikitin jatkaa Columbuksessa

Columbus Blue Jackets on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Nikita Nikitinin kanssa. Sopimus on arvoltaan 4.3 miljoonaa dollaria.

Marraskuussa pelaajakaupassa St. Louisista tullut Nikitin teki päättyneellä kaudella 62 ottelussa tehot 7+25=32.

Boucher pitkään sivussa

Carolina Hurricanesin maalivahti Brian Boucher on sivussa 4-6 kuukautta olkapäävamman vuoksi. Boucher loukkasi olkapäänsä tällä viikolla ja vamma vaatii leikkaushoitoa.

Boucher pelasi päättyneellä kaudella vain kahdeksan ottelua runkosarjassa päästäen 3.41 maalia ottelua kohden.

Nichol jatkaa St. Louisissa

St. Louis Blues on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Scott Nicholin kanssa. Sopimus tuo Nicholille 650 000 dollaria ensi kaudesta.

Nichol pelasi päättyneellä kaudella Blues-paidassa 80 ottelua tehoilla 3+5=8.

» Lähetä palautetta toimitukselle