BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Mikael Ruohomaa Jatkoajan valinta joulukuun Mestis-pelaajaksi

MESTIS / Uutinen
Jatkoajan Mestis-toimitus valitsi joulukuun Mestis-pelaajaksi Jokipoikien keskushyökkääjä Mikael Ruohomaan. Ruohomaa peittosi äänestyksessä niukasti toiseksi tulleen Sportin Mika Halavan. Kolmanneksi sijoittui SaPKon Toni Hyvärinen.

Kesän siirtomarkkinoilla Lempäälän Kisasta Joensuuhun siirtynyt Mikael Ruohomaa osoittautui syyskauden lähestyessä loppuaan hyväksi hankinnaksi. Joulukuun kuudessa ottelussa 23-vuotias keskushyökkääjä merkkautti tehopisteet 6+4, ja plusmiinustilastokin jäi plussan puolelle kolmen pykälän verran.

Ruohomaan peliesitykset ovat olleet näyttäviä läpi kauden, mutta tulosta alkoi toden teolla tulla vasta iltojen pimetessä ja syyskauden kääntyessä loppulaidoilleen. Noina marraskuun lopun hetkinä myös Jokipoikien peli alkoi löytää uomiaan ja Ruohomaa oli yksi pääarkkitehdeistä joensuulaisjoukkueen noustessa taistelemaan Mestiksen runkosarjan kärkitiloista joulukuun aikana.

Mikael Ruohomaa on nuoreksi pelaajaksi kolunnut jo monta eri joukkuetta ja sarjatasoa. Ässä-kasvatti siirtyi A-juniori-ikäisenä tuolloin 2. divisioonassa pelanneeseen Lauttakylän Lujaan. Sieltä nuoren miehen tie vei Suomi-sarjassa pelaavan Kooveen riveihin, josta hänet poimittiin kesken viime kauden LeKin Mestis-joukkueeseen.

Jokipojissa Ruohomaa on vallannut itselleen paikan kakkosketjun sentterinä ja vastuuta on tullut runsaasti myös ylivoimalla ja voittolaukauskilpailuissa. Viime perjantaina Ruohomaa iski ratkaisevan maalin Jukureiden verkkoon ollen kyseisen voittolaukauskilpailun ainoa maalinteossa onnistunut pelaaja.

Ruohomaa on toinen tällä kaudella Jatkoajan kuukauden pelaajaksi valittu Jokipoika. Marraskuun Mestis-pelaajaksi valittiin nimittäin Olavi Vauhkonen, joka hänkin on yksi Jokipoikien onnistuneista pelaajahankinnoista täksi kaudeksi.

Mestiksen kuukauden pelaaja –tittelin kahmaisi nimiinsä Jukurien puolustaja Vesa Kulmala. JYP-Akatemian tulokaspuolustaja Aleksi Salonen on puolestaan valittu Mestiksen joulukuun nuoreksi pelaajaksi.


Ruohomaan kikat purivat joulukuun aikana muun muassa Tommi Nikkilään.
Joona-Pekka Hirvonen - http://jphirvonen.net/

Aiemmat kuukauden pelaajat:Syyskuu: Jussi Tapio (Sport)

Lokakuu: Lasse Lappalainen (SaPKo)

Marraskuu: Olavi Vauhkonen (Jokipojat)

» Lähetä palautetta toimitukselle