Mikael Jämsänen Salamoihin - ryhmä valmis Mestikseen

MESTIS / Uutinen
Kirkkonummen Salamat vahvisti ryhmäänsä kauden kynnyksellä laitahyökkääjä Mikael Jämsäsellä. Puolustaja Niclas Hedberg ei alkavalla kaudella Salamoissa pelaa.

26-vuotias laitahyökkääjä Mikael Jämsänen esiintyi Salamoiden paidassa ensimmäistä kertaa keskiviikkona harjoitusottelussa Kiekko-Vantaata vastaan. 4-4 päättyyneessä ottelussa pienikokoinen, mutta nopea ja sitkeä laituri sai tililleen yhden syöttöpisteen.

Yhteensä Jämsänen on ehtinyt urallaan pelata SM-liigassa 230 ottelua. Viime kaudella Bluesissa hän iski yhden maalin – pudotuspeleissä Tapparaa vastaan.

Jämsäsen tieltä Salamoiden kokoonpanosta putosi viimeisenä hyökkääjänä Anssi Michael.

Syksyn ajan Kirkkonummella harjoitellut viime kauden HIFK-pakki Niklas Hedberg ei Salamoihin sopimusta saanut.

Lisää tulijoita Bluesin a-junnuista

Jämsäsen lisäksi Salamoiden riveissä harjoitelleista uusista ja vielä ilman sopimusta olleista pelaajista neljä sai paikan lopullisessa joukkueessa.

Eniten Mestis-kokemusta uusista pelaajista on KJT:n puolustaja Perttu Kopolalla. 39 ottelua KJT:ssä kaudella 2001-02 pelannut Kopola oli koko viime kauden sivussa loukkaantumisen vuoksi, eikä ole tällä hetkelläkään pelikunnossa. Hän kuntoutunee kuitenkin kauden aikana.

Bluesin a-junioreista Salamoihin siirtyi jo aiemmin sopimuksen tehneen Simo Romon lisäksi kolme muuta pelaajaa. He ovat maalivahti Juha Korhonen, puolustaja Ville Vuorisaari ja hyökkääjä Mikko Lepola.

Maalivahtiosastoa vahvistaa lisäksi entinen KJT-torjuja, viime kaudella Ruotsin ykkösdivisioonaa pelannut Markus Vasarainen. Salamoiden edeltäjäseura EPS:aa kaudella 2001-02 edustanut Vasarainen keskittyy kuitenkin lähinnä paikkaamaan armeijaa käyvien Korhosen ja Simo Vehviläisen poissaoloja.

Viimekautinen runko jatkaa

Salamoiden viimekautisesta miehistöstä Mestis-ryhmään mahtuivat jo aiemmin sopimuksen tehneiden avainpelaajien lisäksi puolustajat Jore Makkonen, Sami Terimo ja Markku Laine sekä hyökkääjät Teemu Väisänen, Kalle Kontio ja Juhani Holm.

Kuusikosta vain Makkosella on aiempaa Mestis-kokemusta. Hän pelasi kausilla 1999-2001 muutaman ottelun KooKoon riveissä, ja yritti kaudella 2001-02 läpimurtoa ensin K-Vantaan ja sitten KJT:n riveissä.

Salamoiden viimekautinen runko jatkaa uudella sarjatasolla lähes sellaisenaan. Viime kauden Suomi-sarja-joukkueen kymmenen parasta pistemiestä pelaavat Salamoissa myös alkavalla kaudella. Avainpelaajista vaihtoivat maisemaa ainoastaan ykkösmaalivahti Hannu Seppänen sekä kevätkaudeksi joukkueeseen tullut puolustaja Aleksander Agnevshtshikov.

» Lähetä palautetta toimitukselle